Puchata Bunia [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Puchata Bunia [*]

Post autor: Dzima »

BUNIA
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
podejście Buni do pozowania :lol:
Obrazek

- wiek - 3 lata na 11.2019
- płeć - samica
- nr adopcyjny 4827
- stan adopcyjny: zmarła 30.01.2020 :swieca:

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Została oddana pod opiekę SPŚM wraz z 3 koleżankami ze względu na wysoką ciążę pani właścicielki. Świnka spokojna, kontaktowa, w pierwszym badaniu u weterynarza - wzdęty brzuch, był podawany probiotyk, pod koniec tygodnia - kontrola. Ze względu na wiek świnki została pobrana krew oraz przebadany kał - na szczęście wszystko w normie.

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa w fazie testów
# kontakt do osoby decyzyjnej – Dzima pw oraz e-mail: dzimaaga@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam ;)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (preferowana 120, albo co najmniej 100 cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów ;)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2019, 16:40 przez Dzima, łącznie zmieniany 2 razy.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Oliwia Kajkowska

Re: Puchata Bunia szuka domku [T-ń]

Post autor: Oliwia Kajkowska »

Dzień dobry,
Za około miesiąc planuje adopcje świnek od SPŚM. Poszukuje 2 samczyków lub 2 samiczek. Bardzo spodobała mi się Bunia i pomyślałam czy by nie połączyć jej z Sami (również samiczką z SPŚM z Torunia). Lecz na wstępie chciałabym się dowiedzieć czy w ogóle transport tych świnek do Bielska-Białej byłby możliwy?
PS: Pierwszy raz będę adoptować świnki z SPŚM wiec jeszcze nie do końca rozumiem jak działa cały proces adopcyjny. Dowiedziałam się ze to stowarzyszenie oferuje dowóz adoptowanych świnek do domu, czy to prawda?
Tak jak już wcześniej wspomniałam mieszkam w Bielsku, wiec bardzo daleko od Łodzi, nie mam tez możliwości sama podjechać po świnkę, bo mam tylko 15 lat. W razie gdyby transport byłby możliwy byłabym bardzo zainteresowana adopcją Buni.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy można nawiązać z Panem/Panią kontakt telefoniczny?
sa7m

Post autor: sa7m »

Transport jest możliwy. Jestem spod Torunia i mam rodzinę w Bielsku Białej a że moja mama wspominała coś o świętach u cioci to może zabrać świnki oczywiście jeśli przejdziesz pozytywnie WPA i w ogóle :-)
Jakby co proszę o kontakt na maila jak już wszystko będzie dogadane odnośnie adopcji samanta214@gmail.com
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Słowo wyjaśnienia ;) Oliwii zaproponowałam świnki od Cynthii, ma na miejscu w Bielsku stado samiczek.

Bunia ma wstępną rezerwację dla Zuzanny z Torunia.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
emilkaczarne

Post autor: emilkaczarne »

Czy Bunia jest nadal zarezerwowana, czy może jednak wolna?
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Nadal zarezerwowana 8-)
Pyrka
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

U Buni pojawiły się problemy zdrowotne :( Nie pojedzie do domku.
Pyrka
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:fingerscrossed: To zdrówka.
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Biedulka, a co jej jest? bardzo dziewczyna w moim typie, jakby siostra mojego Walczaka. Trzymam za zdrówko i domek.
margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Post autor: margonel »

Śliczności :love: Taka misia
Jak jej zdrowie ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”