Eko (kastrat)- DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Eko (kastrat)- DS

Post autor: silje »

5 lipca nocą lub nad ranem w Giżyckiej przystanii żeglarskiej ktoś podrzucił na pokład jednego ze statków karton z czterema świnkami morskimi.
Znalazła je załoga, gdy przyszła rano do pracy. Zaopiekowali się zwierzakami w pierwszych dniach, a następnie świnki zostały przekazane pod opiekę SPŚM.
Statek nazywa się Cumulus, przystań- Ekomarina.
Świnki- dwie samiczki i dwóch samców- zostały odebrane przez naszą forumową Mysz. W nawiązaniu do miejsca znalezienia nadała im imiona : Eko, Marina, Aurora i Cumu.
Zwierzaki są w dobrej kondycji, dość płochliwe, ale nie dzikie.
Aurora jest w zaawansowanej ciąży, Marina pewnie też, ale póki co obserwujemy.
Camu (jeden z samców) ma grzybicę skóry- oczywiście wymaga leczenia. Eko wygląda zdrowo i zapewne już niedługo będzie mógł zamieszkać w swoim nowym domu. Chłopaki się nie lubią, więc do adopcji zdecydowanie osobno.
Jako że żyli z samicami istnieje ryzyko, że będzie problem z połączeniem ich z innymi samcami- rozważamy kastrację. Ale może ktoś z doświadczeniem w łączeniu samców zechce spróbować i chłopaki zabiegu unikną.
*ED.27.08- Eko już po zabiegu.

W tym wątku przedstawiam samczyka Eko
Obrazek

* Imię świnki- Eko
* Wiek świnki- ur ok. 15.01.2019
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4739
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji samiczki (lub kilku :) )
* Stan adopcji- DS u p. Rut, Warszawa
* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Complete, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler itd.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości a dla samców 120 cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83

Nie kieruję się kolejnością zgłoszeń! Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości a dla samców 120cm), wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z procedurą adopcyjną!
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83
oraz
http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88

Ważne!
Jeśli chodzi o transport- podejdźmy do tematu z rozwagą.
Wszystkim nam powinno zależeć, by świnka dojechała do swojego domu w warunkach jak najbardziej komfortowych- bez zbędnych stresów: przesiadek, hałasów, nie narażana na upały itp. Dlatego też staram się nie wysyłać świnek w dalekie trasy (powyżej 300km), jednakże każdą adopcję rozpatruję indywidualnie, bo można przejechać i 600km w klasie de lux, jeśli się bardzo chce, a bywa tak, że 120 km stanowi problem. Liczę na współpracę z przyszłym domem świnki w tej kwestii.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Eko - chłopak znad jeziora [Sztum]- kwarantanna

Post autor: Ewa i Michał »

Piękny on jest :love:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Ale pozuje zawodowo :love:
margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Post autor: margonel »

Jakiż piękny, godny proś ! I ten nosek - każda dziurka w innym kolorze ! :love:
Awatar użytkownika
Mysz
Miejscowość: Mrągowo
Kontakt:

Post autor: Mysz »

Eko,dalej masz "brudnego" pysia,łobuzie jeden. :buzki:
Prosiakowo
Miejscowość: Puck
Kontakt:

Re: Eko - chłopak znad jeziora [Sztum]- wolny

Post autor: Prosiakowo »

Sama słodycz!
borowiecmagda79

Post autor: borowiecmagda79 »

Witam,
Jestem zainteresowana EKO. Jak daleko mieszka Chłopczyk? Ja jestem z okolic Łodzi
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Napisałam prywatną wiadomość :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
MALINAnula
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: MALINAnula »

Jakiż ten prosiak jest przepiękny - jednak mam słabość do krótko/Gładko włosych świneczek
Lulu i Mia trzymają "kciuki" za wszystkich adopciaków

Zapraszam caviadopcja@gmail.com

Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Póki co nie zgłosił się żaden chętny, doświadczony domek gotowy spróbować łączenia z kolegą, dlatego zapadła decyzja o kastracji. Mam nadzieję, że to otworzy chłopakowi szeroko drzwi do nowego, szczęśliwego życia.

Ed.27.08
Eko już po zabiegu i zaczynamy rozglądać się za żonką. Do nowego domku będzie mógł się przeprowadzić po 8.10.
Póki co- niech się ładnie goi.

Ed. 28.08

A oto i nowy ja w klimatyzowanym tunelu.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”