Cieciorek [*] - zębuszek i Zetros - DS - zostaje u mnie
Moderator: pastuszek
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Cieciorek - zębuszek i Zetros - mała ciężarówka ;-)
Kto by pomyślał pół roku temu, że świnek tak odżyje i waga podskoczy do ponad 700 g! I, że odstawi papki na rzecz samodzielnego jedzenia!
Dzielny chłopak 
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Po wizycie.
Korekta "na żywca" - krótka, kosmetyczna. Znowu są włosy w kieszonkach, czyli - skubie. Spróbujemy przez rozum - dostał Kalmaid, bo ewidentnie ma odruchy kompulsywne, zaprezentował u dr Mileny skubanie łapek, kiedy go podniosłam.
Veraflox zmieniamy na raz dziennie, trochę większą dawkę, czyli w sumie mniejszą (z 2x0,1 ml na 1x1,5 ml). Uznany za samodzielnego, bo papki 10ml to jest jedna porcja jedzenia i może bez niej sie obejść, ale lubi. No to mu kupiłam tego ziętka nefroprotektycznego... niech ma smarkacz. Trzyma 760-770 regularnie.
Następna wizyta za tydzień - korekta we wziewce, przed dłuższą przerwą - urlopową - dr Mileny. Potem zobaczymy. Może znowu spróbujemy odstawić antybiotyk?
Aha - zęby okazały się już bardzo twarde, tak, że dr spiłować nie mogła
Korekta "na żywca" - krótka, kosmetyczna. Znowu są włosy w kieszonkach, czyli - skubie. Spróbujemy przez rozum - dostał Kalmaid, bo ewidentnie ma odruchy kompulsywne, zaprezentował u dr Mileny skubanie łapek, kiedy go podniosłam.
Veraflox zmieniamy na raz dziennie, trochę większą dawkę, czyli w sumie mniejszą (z 2x0,1 ml na 1x1,5 ml). Uznany za samodzielnego, bo papki 10ml to jest jedna porcja jedzenia i może bez niej sie obejść, ale lubi. No to mu kupiłam tego ziętka nefroprotektycznego... niech ma smarkacz. Trzyma 760-770 regularnie.
Następna wizyta za tydzień - korekta we wziewce, przed dłuższą przerwą - urlopową - dr Mileny. Potem zobaczymy. Może znowu spróbujemy odstawić antybiotyk?
Aha - zęby okazały się już bardzo twarde, tak, że dr spiłować nie mogła
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Dzielny chłopiec! Zasługuje na 1000 "Ziętkow"!

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
- Świnkolub
- Miejscowość: Ostrołęka
- Kontakt:
Zetrosio jest naprawdę przepiękny. To musi widać wystarczyć za zalety charakteru
Dobrze, że Cieciorek się nie poddaje. Kochany zuch!
Dobrze, że Cieciorek się nie poddaje. Kochany zuch!
- Kluskaxyz
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Cieciorek ma coraz grupszą szanowną, cudownie!
. Człowiek jest od posprzątania i podania posiłków, Zetros nie zgadza się na spoufalanie ze służbą
, żadnych macanek szefa bez pisemnej zgody, podbitej łapką
.
- Świnkolub
- Kontakt:
Dobrze powiedziane!Kluskaxyz pisze:Człowiek jest od posprzątania i podania posiłków, Zetros nie zgadza się na spoufalanie ze służbą, żadnych macanek szefa bez pisemnej zgody, podbitej łapką
.
Część świnkowych obywateli nie toleruje rękoczynów!
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
To prawda. W jego przypadku to dziwne, bo od urodzenia mieszka w domu, w dobrych warunkach, w spokoju i z towarzystwem. Z Cieciorem ganiają się nawzajem, bez agresji.Świnkolub pisze:Część świnkowych obywateli nie toleruje rękoczynów!
Zauważyłam też, że niedotykalskość zwykle dotyka rozetek. On też - na kolanach posiedzi, owszem, ale dotykać się nie lubi.,
- Świnkolub
- Kontakt:
Wszystkie świnki są urokliwe, ale za rozeciami przepadam. Np. Zetrosik albo Maciuś - dla mnie cud
Mamy szczęście mieć jedną dziewczynkę rozetkową, która jest akurat pieszczochem i kolankowcem.
Ale to mieszaniec po długowłosej matce.
Mamy szczęście mieć jedną dziewczynkę rozetkową, która jest akurat pieszczochem i kolankowcem.
Ale to mieszaniec po długowłosej matce.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Prawda, chłopaki chwytają za serce 
No i dążę do tego, żeby byli też wykształceni: wstawiłam kuwetę - owszem, niektórzy z niej korzystają!
No i dążę do tego, żeby byli też wykształceni: wstawiłam kuwetę - owszem, niektórzy z niej korzystają!