Kłębuszek w DS / Felek w DS [PYSKOWICE]
Moderator: silje
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Re: Felek porzucony przez ludzi - leczenie [PYSKOWICE k. Gli
I co z łączeniem? ...Powiodło się?

- Kluskaxyz
- Miejscowość: Gliwice
- Kontakt:
Łączenie trwa, późno zaczęliśmy, więc siedzimy z chłopakami w nocy
. Początek był dość burzliwy, więc podjęłam męską decyzję i... uciekłam, zostawiając łączenie mężowi
. Zdarzają się przepychanki i dziabnięcia, ale póki co wygląda to całkiem nieźle. Sporo gruchania, szczyrkania zębami i próby sił, z których wszystko wskazuje na to, że wodzem zostanie Felek
.
Przez jakiś czas było tak: https://www.youtube.com/watch?v=BpHkl0O ... ture=share
Potem Felek opadł z sił i częściej pokazuje się jako mistrzunio wyleży:
I kilka wspólnych fotek, po raz pierwszy przedstawiamy Kłębuszka
:

Przez jakiś czas było tak: https://www.youtube.com/watch?v=BpHkl0O ... ture=share
Potem Felek opadł z sił i częściej pokazuje się jako mistrzunio wyleży:
I kilka wspólnych fotek, po raz pierwszy przedstawiamy Kłębuszka

- Świnkolub
- Miejscowość: Ostrołęka
- Kontakt:
Zuch Feluś, mistrz wywalania stópek!
Nooo, widać, że panowie sobie podjadali w trakcie dyskusji, bo teren udekorowali obficie
Ale dlaczego kolega (Kłębuszek) wygląda jak miniaturowy bezogoniasty lewek???
Czekamy na c.d. niespodzianki dla Felusia...

Nooo, widać, że panowie sobie podjadali w trakcie dyskusji, bo teren udekorowali obficie
Ale dlaczego kolega (Kłębuszek) wygląda jak miniaturowy bezogoniasty lewek???
Czekamy na c.d. niespodzianki dla Felusia...
- Kluskaxyz
- Kontakt:
Felek i Kłębuszek trochę jeszcze świrowali. Felek zaczepiał, ciągle i natarczywie. Przyznam, że Kłębuszek wytrzymał naprawdę długo zanim w końcu się odwinął i przegryzł Felkowi wargę
. Ranka niewielka i niegroźna, ale ta kropla przelanej krwi utemperowała Felka i trochę odpuścił. Chłopaki przemieszkali dobę w klatce 120, ale ostatecznie odkopaliśmy naszą 140 i teraz mieszkają w niej. Jest dobrze, gruchanie nam towarzyszy regularnie, ale wczoraj jedli karmę boczek w boczek także łączenie zaliczyła bym do jednego z dłuższych, ale udanych
.
Miałam napisać coś o wynikach badania krwi Felka... Ale laboratorium zgubiło próbkę, więc nie pozostaje nam nic innego jak zabrać biedaka na ponowne pobranie
. Jak pech to pech 
Miałam napisać coś o wynikach badania krwi Felka... Ale laboratorium zgubiło próbkę, więc nie pozostaje nam nic innego jak zabrać biedaka na ponowne pobranie
- Świnkolub
- Kontakt:
Fajnie, że Feluś taki przebojowy, ale najważniejsze, żeby każdy z kawalerów miał w dwupaku swoje miejsce, za co dalej trzymamy kciuki
A "lewek" Kłębuszek absolutnie powala urodą. Zazdrościmy oglądania na żywo takich pięknisiów
- Kluskaxyz
- Kontakt:
Re: Felek porzucony przez ludzi i Kłębuszek[PYSKOWICE k. Gli
Doczekaliśmy się wyników badania krwi Felka - parametry wątrobowe lepsze niż ostatnio. Spadły, ale wciąż są poza normą także kontynuujemy Hepato-herb i za około 2 miesiące powtórzymy badanie
.
Naszła mnie ostatnio refleksja po rozmowie z kilkoma osobami, że panuje przekonanie, że Felek powinien trafić jedynie do doświadczonego domku. Nie mogę się z tym zgodzić - poza swoją niezwykłą (i okrutną) historią oraz wyjątkowym wyglądem nie różni się on niczym od innych świnek. Jest całkowicie sprawny fizycznie, w stadzie z Kłębkiem to on jest alfą
. Jedynym upośledzeniem jest brak oczka, które należy jedynie obserwować na wypadek jakiś zmian. Ten brak nie przeszkadza w codziennym, świnkowym życiu. Także jeśli kogoś Felek i Kłębuszek złapali za serce i jedyne, co go powstrzymuje przed adopcją to strach przed opieką nad Felkiem, apeluję żeby się nie bać
.
Naszła mnie ostatnio refleksja po rozmowie z kilkoma osobami, że panuje przekonanie, że Felek powinien trafić jedynie do doświadczonego domku. Nie mogę się z tym zgodzić - poza swoją niezwykłą (i okrutną) historią oraz wyjątkowym wyglądem nie różni się on niczym od innych świnek. Jest całkowicie sprawny fizycznie, w stadzie z Kłębkiem to on jest alfą
- Świnkolub
- Kontakt:
Że też nie pomieszczę żadnych samczyków!...
Kocham ich. Feluś to bohater, a Kłębuszek jest prze, prze, przecudny...
I nie mogę ich przygarnąć
Niech im się trafi naprawdę dobry dom
Kocham ich. Feluś to bohater, a Kłębuszek jest prze, prze, przecudny...
I nie mogę ich przygarnąć
Niech im się trafi naprawdę dobry dom
- Kluskaxyz
- Kontakt:
Chłopcy tworzą stado, ale nie jest to stado idealne, więc jeśli ktoś szuka pojedynczego samczyka to jest możliwość adoptowania ich pojedynczo do nowego stada
Świnkolub, może jeden się gdzieś zmieści?

- Świnkolub
- Kontakt:
Kluskaxyz, nie chciałam robić zamętu
Feluś i Kłębusio są wyjątkowi. Każdy w swoim rodzaju.
Ale nawet byśmy nie przeszli rozmowy kwalifikacyjnej do WPA
Mamy 4 samiczki. Ukochane oczywiście, ale płodne. Chłop w babińcu?!
Ja tu nie widzę rozwiązania
Feluś i Kłębusio są wyjątkowi. Każdy w swoim rodzaju.
Ale nawet byśmy nie przeszli rozmowy kwalifikacyjnej do WPA
Mamy 4 samiczki. Ukochane oczywiście, ale płodne. Chłop w babińcu?!
Ja tu nie widzę rozwiązania
- Kluskaxyz
- Kontakt:
Haha wiem wiem, choć... Zarówno Felek jak i Kłębek nie pogardziliby towarzystwem tylu pięknych panienek