Cześć!
Chciałabym zaprezentować Wam moich czterech panów
Mieszkamy w Łodzi i póki co mamy się świetnie, pomimo różnych przeciwności losu...
Oto oni, pokrótce:
MALUSZEK (ur. marzec 2016)
Maluszek został kupiony w sklepie zoologicznym (nie przeze mnie). Jak się okazało jest kulawy - miał złamaną nogę, a że nikt mu nie pomógł to źle się zrosła i nie stawia jej prawidłowo, pomijając oczywiście kwestie wizualne (kości sterczą w bok). W każdym razie świnkę chciano wymienić na "lepszy model", więc jak ja to usłyszałam to od razu go wzięłam do siebie. Przytulak niemiłosierny!
W maju u Maluszka zdiagnozowano chłoniaka, bierzemy steryd. Na ten moment stan prosiaczka jest stabilny.
GRZYBEK (ur. marzec 2017)
Grzybka adoptowałam ze SPŚM - imię przed adopcją Makea. Został znaleziony na dworzu jak atakowały go ptaki. Miał rozerwane ucho, wiele ran, grzybicę i świerzb. Stan jego skóry był na tyle zły, że został pobrany wycinek i niestety okazało się, że ma nowotwór. Grzybek również bierze steryd, jego stan jest stabiliny.
Jego wątek znajdziecie tutaj: viewtopic.php?f=62&t=9832
Jest najbardziej towarzyską świnką jaką miałam, cały czas się nadstawia żeby go miziać i smyrać. Niech Was jednak nie zmyli jego słodkość - Grzybek potrafi czasem dotkliwie ugryźć. Może właśnie dlatego ktoś go wyrzucił? Kto wie.
CZOSNEK i TRZMIELIK (ur. październik 2018)
Chłopaków również adoptowałam niedawno ze SPŚM - imiona przed adopcją Gaspar i Kordek. Są bardzo niepewni i strachliwi, więc cały czas pracujemy nad ich oswojeniem. Na szczęście robią postępy, nie boją się już każdego ruchu, biorą jedzonko z ręki i dają posmyrać się po nosku (po głowie jeszcze nie). Ciężko zrobić im jakieś sensowne zdjęcia, bo są cały czas w ruchu, ale zaczęłam brać ich na kolanka i pokazywać, co to głaskanie, więc może za jakiś czas wyluzują i coś tam pocykam więcej.
Ich wątek: viewtopic.php?f=62&t=9404
Czosnek:
Trzmielik:
Razem:
Chciałabym Wam pokazać również moje poprzednie świnki, ale może to zrobię w kolejnym poście, bo muszę wygrzebać zdjęcia
Pozdrawiam!
Monika
s-ŁODZI-aki :)
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- moniczka_omn
- Miejscowość: Justynów k. Łodzi
- Kontakt:
s-ŁODZI-aki :)
Na zawsze w serduszku:
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
Malwinka, Gudi, Żelek, Loluś, Smołek, Grzybek, Czosnek, Maluszek, Wiktorek + 2 tymczaski
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: s-ŁODZI-aki :)
Jakie piękne te prosiaki i jakie świetne zdjęcia!
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
- moniczka_omn
- Kontakt:
Grzybuś i Maluś uwielbiają pozować, robię im maaaaasę zdjęć i filmików
Na zawsze w serduszku:
- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Faktycznie słodziaki
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Oooo nareszcie wasz wątek
Marzenie o większej ilości prośków spełnione
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Fajnie, że jest kolejna świnkomiłosniczka z Łodzi! Nie ma nas na forum dużo.
- moniczka_omn
- Kontakt:
Nooooooooo... jeszcze nieDzima pisze:Oooo nareszcie wasz wątek
Ja to bym chciała mieć szóstkę, ale już się nie mieszczę - na szczęście w planach mamy budowę domu, więc będzie świnkowy pokój plus prosiaczki na tymczas mam nadzieję!
Na zawsze w serduszku:
- moniczka_omn
- Kontakt:
My to się chyba znamy - oddawałam karmękimera pisze:Fajnie, że jest kolejna świnkomiłosniczka z Łodzi! Nie ma nas na forum dużo.
Ja to ta ze studia tatuażu.
Na zawsze w serduszku:
- moniczka_omn
- Kontakt:
Na zawsze w serduszku: