Coco Chanel - ruda złośnica

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Coco Chanel - ruda złośnica

Post autor: Dzima »

Dzima pisze:Ma koleżankę?? Bo podobno miała być łączona?
Halo... podobno biorąc Coco czekałaś za jakimś maluszkiem aż dobije do 300g. co się stało, że Coco nadal sama!!??
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
milkiwaj

Post autor: milkiwaj »

Okazało się, że ciąża koleżanki to cysty... także maluszka nie było :(

Złośnica z założenia miała być do solo adopcji, tylko ja liczyłam, że jednak uda mi się ją połączyć z jakimś maluszkiem.
Stado ma całkiem zacne ;), łobuzują razem i ze względu na jej charakterek, po konsultacjach, porzuciłam na razie plan dobierania kolejnego prośka.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Brak mi słów.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Fajnie, że dogaduje się z kotami, ale świnka z kotami nie założy stada niestety...... Z ludźmi też. To bardzo stadne gryzonie, chorują, gdy są pozbawione towarzystwa swego gatunku.,
Też myślałam, że czekacie na jakąś już umówioną świnkę.
Z doświadczenia wiem, że każda złośnica, jeśli ma czas, z kimś się jednak dogada i to wcale nie musi być maluszek. Czasem taki maluszek okazuje się jeszcze większą cholerą :lol: Sugeruję kastata, który już miał do czynienia z samicami, często u nas właśnie samce, które były w pseudo reproduktorami albo ktoś je bezmyślnie trzymał z samicą i dorobiły się potomstwa, nie są w stanie dogadać się z samcami i zostają wykastrowane, a potem szuka im się domu z samicą. Takie samce na ogół bardzo dobrze radzą sobie z trudnymi babami :mrgreen: Miałam takiego, złoto nie chłop.
Warto też Coco zrobić usg. U mnie obie trudne świnie miały aktywne hormonalnie cysty. Po operacji (teraz jest o wiele mniej inwazyjna, robi się z dojścia bocznego) obie zmieniły się na cudownie społeczne i miłe dziewczyny.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

A ja myslałam, że na Caviarni nie znajdę samotnych świnek i swinek w stadzie z kotami, psami, Myslałam,ze to domena fb :(
Ma cysty i co? Tak jak napisała sosnowa są pod obserwacją weta? Moje samice prawie wszystkie miały sterylizację, jedna tylko chodzi jeszcze z cystami, ale ma malutkie i nieaktywne. Przemysl takie trzymanie świnki, bo robisz jej krzywdę, Można zawsze próbować dobrać do pary samiczkę uległą, albo kastrata. Juz nie wspomnę ze kot to chwila nieuwagi a nieszczeście gotowe. Wielokrotne miałam samotne tymczasy na dt i serce mi pekało jak patrzyłam na nie, a wiadomo ze tylko chwilowo u mnie były. Ty skazujesz na samotnosc świnkę świadomie, no dziwię się i jak Dzima zacytuję- brak mi słów.
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”