Nitka(*) , Pałatka- DS__ Babsi, Lati, Inu, Danika- DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Nicky1986
Miejscowość: Jarocin
Kontakt:

Re: Nitka i Pałatka- wolne [Sztum] Babsi, Lati, Inu, Danika

Post autor: Nicky1986 »

Czy jest w ogóle opcja adopcji tylko Nitki? Widzę że to mama i córka, więc jeśli miałoby to zaszkodzić którejkolwiek z nich, to nie warto rozdzielać. Pytam, bo szukam jednej świnki.
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Dziewczyny do adopcji tylko razem. Pałatka natychmiast woła mamę, jeśli tylko ta zniknie jej z horyzontu. Nie wiem, jak rozdzielenie ich wpłynęło by na Pałatkę. Teraz jest super- Pałatka ładnie przybiera na wadze, przekroczyła już 500g. Jest bardzo aktywna i rozbrykana.
Mam nadzieje, że będzie waśnie tak, jak Martuś napisała:
martuś pisze: Fajnie, że Pałatka przybiera na wadze. Zespolenie wcale nie oznacza, że ona jest gorsza, bardziej chorowita, czy będzie krócej żyła. Po prostu jest mniejsza i raz na jakiś czas trzeba kontrolować parametry wątrobowe ale nie przeszkadza jej to w byciu szczęśliwą, szalejącą świnką :love:
Ona właśnie wygląda jak okaz zdrowia. Chociaż... w pewnym momencie zaczęłam się zastanawiać, ty to na pewno świnka, a nie np. koszatniczka :lol: . Bździągwa wskoczyła na domek zawieszony w klatce pod samym sufitem :shock: . Z resztą nie jeden raz, bo co ją zdjęłam, to za chwilę była tam z powrotem. W końcu obniżyłam domek, bo bałam się, że się Pałatka uszkodzi zeskakując z takiej wysokości.
Tak, że mała przy mamie czuje i rozwija się dobrze, zdecydowanie wolałabym ich nie rozdzielać. Ale zawsze można wziąć je razem do jednej świnki, zapewniaąc odpowiednie warunki lokalowe oczywiście :)
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Nicky1986 pisze:Czy jest w ogóle opcja adopcji tylko Nitki? Widzę że to mama i córka, więc jeśli miałoby to zaszkodzić którejkolwiek z nich, to nie warto rozdzielać. Pytam, bo szukam jednej świnki.
Nicky jeśli szukasz jednej świnki, to może kastracik Astian? Super przystojny gościu i szuka żonki/żonek ;)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Obrazek
A skoro już mamy dekorację, to zaprezentujemy swoje dwie skromne świnkoosoby :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Kontakt:

Pałatka tutaj już wcale nie wygląda na taką malutką ;) brawo świnka! :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

573g 8-)
A mamusia Nitka-1245g (po jedzeniu)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Pałatka była u fryzjera i teraz wygląda prawie tak jak mama :)
Przy okazji sprzątania klatki dziewczyny skorzystały z wybiegu, a miałam możliwość zrobienia im paru zdjęć. Pałatka jest tak szybka, że ciążko ją uchwycić. Ale mi się udało :) No to wrzucam- te i inne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nitka
Obrazek

Co masz?
Obrazek

Nitka w swoim ulubionym hamaku
Obrazek

:levitation:
Obrazek
(waga po jedzeniu)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Pałatka sobie pomału rośnie :) . Kiedy widzę jedną świnkę, to na pierwszy rzut oka nie wiem, czy jest to mama, czy córka- są podobne wielkościowo. Zastanawiam się, czy nie warto by było zrobić jej porządnego badania dopplerowskiego wątroby, aby definitywnie potwierdzić lub wykluczyć to krążenie wrotne. Po co? Otóż było kilka osób, które się nad dziewczynami zastanawiało, ale ostatecznie osoby te zrezygnowały.. Każdy (no, prawie) woli świnki zupełnie bezproblemowe i potencjalnie zdrowe. A tu jakieś krążenie wrotno-oboczne :roll:
Pałatka sobie nic z niedowzrostu nie robi- jest aktywna i rozbrykana. Bardzo ciekawska. Nie boi się rąk :)
A parę dni temu (a właściwie parę nocy)- o godz 1.50, chwilę po tym, jak położyłam się w końcu spać, obudziły mnie takie oto śpiewy :102:
https://www.youtube.com/watch?v=R3ShiDN ... 0wqeWmCVIw
(Nie włączać przy świnkach!)
Nie mam pojęcia, która z nich ćwierkała, ale była bardzo donośna :) . Tak, że nie dość, że ładne, to jeszcze utalentowane.
Czy ktoś pokocha?
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Kontakt:

Kanarki :love:
Niestety za późno doczytałam, że nie włączać przy świnkach... :rotfl:

A czemu Pałatks sobie nic nie robi ze swojego małego wzrostu? Bo małe jest piękne :D
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Moje zamarły. Najbardziej zaintrygowany był królik. :102:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”