Rudi (*) 24.02.2019

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
magmagpie

Re: Rudi- do adopcji wirtualnej -leczenie [Sztum]

Post autor: magmagpie »

Na całe szczęście Rudi nie wie, jak wiele się choróbsk zrzuciło na niego i po prostu po świnkowemu chce żyć i jeść (no i być kizianym). Dużo radości z życia dla Rudika :buzki:
Awatar użytkownika
gunia
Miejscowość: ostrołęka
Kontakt:

Post autor: gunia »

Rudi nie poddawaj się nigdy!!!
A nóżka mam nadzieję po prostu nadwyrężona była. Niefortunnie stanął na miseczce, albo skoczył...

Głaski dla wszystkich świniaczków. :D
Jest ze mną: Guńka
Za TM Jessi,Hania,Łinia
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Na razie się trzymam. Trochę wciągam strzykawkę, ale jak na mnie- to jest całkiem nieźle. Oby tak dalej!
- Wasz Rudi

Obrazek

Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Prześliczny :buzki:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

:buzki: :love: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :!:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
magmagpie

Post autor: magmagpie »

Te wieczne tymczasy to czasem najkochańsze świneczki, widać że Rudi w tym wszystkim dostaje dużo serca i miłości od każdego opiekuna, i Silije i tych troszczących się o to, by karmy nie brakło
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Rudi był dziś na kontroli. Była już ewidentnie potrzebna, bo w ogóle przestał sam jeść. Przerost nie był duży, ale widocznie dokuczliwy, bo bo powrocie Rudi zabrał się za jabłko. Mam nadzieję, że zaskoczy.
Jak stwierdziła dr Judyta- Rudi jest cały przerośnięty: pazury (nie wiem czy dobrze pamiętam, że określa się je nazwą mamucie?), zęby olbrzymie, nawet nerki ma przerośnięte. Na dokładkę jest też guzek na tarczycy (nie rośnie, pilnujemy). Uzbierało się mu trochę tych przypadłości, ale daje radę.

Jolka- dziękujemy jeszcze raz za Rubenal :buzki:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Jak co roku w grudniu ruszyła akcja paczek świątecznych dla świnek będących pod opieką SPŚM. Jeśli chcecie podarować paczkę pełną ziół konkretnej śwince - wystarczy, że w komentarzu napiszecie, do którego podopiecznego adresowany jest prezent. Możecie też dodać życzenia. Każda świnka marzy o domu, jeśli jednak to marzenie nie może się spełnić, niech ucieszy ją paczka ze smakołykami :) Lik do paczek https://super-swistak.pl/stowarzyszenie ... m,152.html
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Rudi się nie poddaje, ale niestety widać, że coraz mu trudniej..
Byliśmy na korektach 22.09, 17.10, 31.10, 14.11, 29.11. Czyli wypada nam co dwa tygodnie..
Są to na szczęście korekty dość małe, albo wręcz symboliczne. Zęby nie są jednak jedynym problemem Rudiego, jak pisałam..
Na wizycie 14 listopada poszły boby do badania, bo są naprawdę (delikatnie mówiąc)- śmierdzące. I to już od dłuższego czasu.
Miał wcześniej badania parazytologiczne, ale nic z nich nie wynikło. Teraz Dr zleciła badania bakteriologiczno-mykologiczne, dość drogie niestety (jak dobrze pamiętam, ok 120zł). O dziwo- one też nic nie wykazały (choć podobno pracownik laboratorium dzwonił do Dr zadziwowany, co to za bobki i że pewnie wyjdą cuda). Tak, że tajemnica brzydkich i capiących bobków zostanie chyba nie rozwikłana.
Z kolei na wizycie 29.11 Rudi miał robione USG. Nerki się trochę pomniejszyły, za to cysty na nerkach urosły..
Później wkleję wynik.
Tak samo urósł guzek tarczycy. Dr chyba jednak boi się go ruszać właśnie ze wzgl. na bardzo chore nerki. I koło się zamyka..
Rudi ma obecnie ok. 750g i czuje się w miarę. Kładzie się w pozycjach wypoczynkowych, z czego wnioskuję, że jakoś bardzo nie cierpi. Ale ogólnie nie jest zbyt ciekawie..
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Rudziaczku, zdrówka! :fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”