Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Nutka, Tola, Inka i Frugo, Nala za TM [*]

Post autor: martuś »

Dokładnie :love: W takim wieku każdy dzień się liczy i staram się każdą wolną chwilę z nimi spędzić.
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Pan Żurek przesyła buziaczki dla Nutki :buzki:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Nutka dziękuje i również pozdrawia Pana Żurka :buzki:
Rozmawiałam wczoraj z dr Kasią. Przez dzisiaj i jutro podajemy encorton dwa razy dziennie i zobaczymy czy ten oczopląs i skręt ciała trochę ustąpi i jeśli nie będzie poprawy albo będzie gorzej to w czwartek mam ją przywieźć razem z Tolą.
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Uwielbiam te filmiki. Nutka jest taka piękna, z tym białym paskiem w.... talii.... Małe powaliło mnie udawaniem myszy, tak się wcisneła pod łóżko jak chomik jakiś czy co. No i ma obłędne białe gacie, rewelacyjnie wygląda od zaprosia jak zasuwa :love:
Przepięknie umiesz się z nimi obchodzić, ta delikatność! Nie dziwię się, że się wcale nie boją.

Mocno trzymam z obie damy i wizytę.
Jak Inka zostanie sama na kilka godzin, to się chyba bardzo ucieszy z powrotu koleżanek, oby nie za bardzo.....
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

martuś pisze: Mały łobuz włazi pod łóżko... :neener:
https://youtu.be/9eNGhX63RnQ
Świnka-Inka z gumy :rotfl: :rotfl:
A gdzie się podziało twoje: "spoko, nie zmieści się" :neener:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Tam jest więcej miejsca i włazi :lol: Bo od przodu (tam gdzie weszła podczas łączenia) już jej ciężko aczkolwiek intensywnie próbuje :szczerbaty:

Nie wiem czy brać jutro Nutkę... Niby dzisiaj jak byłam w przerwie to nie miała oczopląsu ale trochę jakby skręcała głową. Chyba dla pewności ją wezmę żeby później nie żałować albo za dwa dni znowu jechać.
A skoro będzie jechała Tola z Nutką to i Inka się zabierze. Dziewczyny po wycieczce zawsze są zmęczone i jak wracają do domu to odpoczywają a ten mały szatan nie da im spokoju :twisted: Przy okazji założę jej kartę i może poproszę dr Krzysztofa żeby chociaż profilaktycznie zajrzał jej do buźki. Wiadomo jak to świnki z pseudo... A wolałabym wyłapać szybciej problem żeby nie było jak u Toli.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Oooo tak! Zabierz ją do weta i postrasz ją, że będzie tak jeździć częściej jak nie przestanie denerwować Tolci :lol: łobuziara
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Byliśmy całą ekipą w Szczecinie. Inka się lansowała i wszystkie panie z recepcji musiały zobaczyć i wymiziać młodą ;) bo Nutkę i Tolę tam już wszyscy znają :szczerbaty:
Tola na szczęście nie miała rany ale dziura po zębie nie chce zarosnąć i doktor wyciągnął stamtąd kołtun z włosów i jedzenia... szkoda, że to jest z tyłu bo nie mam jak jej oczyścić... Nutce dziurę po siekaczu oczyszczam co kilka dni bo różne rzeczy tam pakuje.
Nutka morfologię ma w miarę dobrą (tak jak zawsze lekko podniesione białe krwinki ale dodatkowo wyszła minimalna anemia - do obserwacji). Biochemia piękna jak u młodej świnki. Bardzo ładnie oddała krew do 3 fiolek :102: śmiałyśmy się, że chyba chce zostać honorowym dawcą :szczerbaty: z racji tego, że nie widać przyczyny jej problemów to pobraliśmy krew na ec........ Nutka nigdy nie miała styczności z królikami ale pewności nie mam bo np Nala albo Tola mogą być bezobjawowymi nosicielami albo przyniosłam kiedyś zanieczyszczoną trawę... Na razie kontynuujemy encorton.
Przy okazji będzie zrobiony posiew czy te wyłysienia i łuszczenia skóry wokół oczu nie są spowodowane grzybem A profilaktycznie dostanie też advocat.
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Przełożyliście już kartki w kalendarzu? :love:
Obrazek

Martwi mnie Tola. W czwartek była korekta a ona dalej się ślini pomimo tego, że dostaje p/bólowy :( Nie mam pojęcia od czego bo zaglądałam jej do buźki i nic takiego nie widać... Nawet udało mi się na tyle odsunąć policzek, że obejrzałam trzonowce... Niby poskubała wczoraj trochę jabłka, dzisiaj pomidora, papkę też mi łatwiej wciskać ale jednak nie jest tak było zawsze i nie powinna się już ślinić... I strasznie poleciała z wagi przez ten tydzień :sadness:
Obrazek

Tola waży tak samo jak Inka
Obrazek

Obrazek

Nutka dostaje teraz encortn raz dziennie a od wtorku zmniejszamy na pół tabletki raz dziennie. Wczoraj i dzisiaj nie widziałam żeby uciekało jej oko. Tak to wyglądało na początku tygodnia https://youtu.be/2-tSvszbGLY

Frugo też się skontrolował ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Biedna Tola, dziwne to rzeczywiście, że po korekcie ciągle kiepsko. Nutka dawno zaczęła ten encorton? Niesamowite, że ma takie dobre wyniki, to jest przecież świństwo straszne, choć działa. Dzielna świnia jednym słowem.
W pierwszej chwili myślałam, że Frugo waży 50 i nie wiedziałam czego :laugh:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”