Witamina C

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ebedebe

Re: Witamina C

Post autor: ebedebe »

witam. mi sprzedano w sklepie "beaphar- Bogena Multi-Vit" za 24 zl /20ml :shock: co lepsze z tego co widze witaminy C ma 56mg/l i poza tym ciezko cos doczytac bo wszystko po niemiecku :)
zostalo mi chyba tylko skoczyc do apteki i kupic cos z tego co tu polecacie...
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Nie, no daj spokój, jak już kupiłeś, to zużyj. Policz tylko, ile kropelek trzeba dać śwince, i nie dolewaj do wody w poidle.
"Ludzkie" kropelki z witaminą C też ostatnio zdrożały, a że mają większą objętość i stężenie, więcej się może zmarnować, jeśli nie masz wielu potrzebujących świnek, bo po określonym czasie od otworzenia stracą ważność.
ebedebe

Post autor: ebedebe »

narazie to mam jednego samczyka ktory jeszcze ucieka jak widzi ruch wiec zostaje mi chyba tylko dolewac do wody zeby go dodatkowo nie stresowac...
na opakowaniu na malej nalepce pisze ze prosiaczkow dawkowac 4-5 kropli na dobe do wody lub jedzenia .
LidkaK

Post autor: LidkaK »

Dziewczyny a co sądzicie o karmie uzupełniającej Tima Mega C :?: Jest bogatym źródłem witaminy C. Czy któraś o niej słyszała lub podaje ją swoim świnkom :?: Ja właśnie niedawno ją kupiłam w internetowym sklepie zoologicznym i zaczęłam dodawać do karmy podstawowej tj. do CN.
Asia909

Post autor: Asia909 »

Polecam karmę Tima Mega C ;) Moje maja ją w karmie i smakuje im a w dodatku ma dużo wit. C :)
Marikara

Post autor: Marikara »

Uważajcie z tą wit.C bo można przesadzić i zaszkodzić np. na wzrok.

Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 16:32 przez Marikara, łącznie zmieniany 1 raz.
Asia909

Post autor: Asia909 »

Wzrok? :? Od kiedy?
Chyba nerki...
patic6

Post autor: patic6 »

Asia909 pisze:Obrazek
A taka witamina C jest dobra? Bo moje ja mają, kosztuje około 5 zł. :)
Skład:
sacharoza, woda dejonizowana, kwas L-askorbinowy (wit. C), bursztynian D-alfa-tokoferylu (wit. E) - przeciwutleniacz.
Nie mam zaufania do tej marki, poza tym sacharoza w składzie, hmmm... (chociaż dzięki niej witamina może być całkiem smaczna).
Dziunia

Post autor: Dziunia »

Cześć ma ktoś może linka aby zobaczyć lub zamówić tą karmę tima mega c?? bona allegro nie mogę znaleźć. Bo może bym spróbowała dla swoich świniaków, bo przy kroplach jest taki wrzask jakbym je ze skóry obdzierała :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”