Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Nutka, Tola, Inka i Frugo, Nala za TM [*]

Post autor: Dzima »

7,5 ale ładny wiek! Martuś, to teraz wypada świętować co miesiąc :prezent:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Nuteczka dziękuje :buzki:
Nie za dobrze by im było żeby co miesiąc świętować? :szczerbaty: Jutro będzie impreza i tort bo wczoraj to tak skromnie 8-)

Kilka zdjęć
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Inusia dzisiaj pierwszy raz wspięła się na klatkę żeby ją wyjąć :love: A jak wsadziłam ręce do klatki to nie uciekła tylko oparła się przednimi łapkami i czekała żeby ją wyjąć :jupi: To taki nasz malutki sukces w oswajaniu:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Mamazuczka
Miejscowość: Brwinów
Kontakt:

Post autor: Mamazuczka »

martuś pisze: Inusia dzisiaj pierwszy raz wspięła się na klatkę żeby ją wyjąć :love: A jak wsadziłam ręce do klatki to nie uciekła tylko oparła się przednimi łapkami i czekała żeby ją wyjąć :jupi: To taki nasz malutki sukces w oswajaniu:)
Niesamowite. Też bym tak chciała. :P Możesz napisać coś więcej jak ją oswajasz? Moje niestety nadal uciekają jak wyciąga się do nich rękę. :( Uciekają, zatrzymują się i wtedy można je pogłaskać i wziąć na ręce, Ale takich cudów jak u Ciebie to długo się jeszcze nie spodziewam.. :roll:
Jak już są na rękach to oczywiście pełen luz
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Mamazuczka, to jak w tym komiksie kakazumy
Obrazek

:rotfl:
Marta ma talent do takiego oswajania. Moja dają się bez problemu głaskać, ale chyba czytają mi w myślach kiedy chcę je wyjąć, bo też wieją.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Myślę, że dużą rolę w oswajaniu Inki odgrywają jej koleżanki. Obserwuje je i widzi, że nie ma się czego bać bo jak podchodzę do klatki to nikt nie ucieka tylko wchodzą mi na ręce (tzn tylko Tola wchodzi bo Nutka już nie daje rady...) żeby iść na "wybieg" :102: Nie mam jakiś super sposobów na oswajanie. Generalnie zasada powinna być taka, że poza klatką jest lepiej niż w klatce. To co uwielbiają do jedzenia dawaj tylko na wybiegu i jeszcze najlepiej żeby wzięły od Ciebie z ręki. U mnie kolankowanie w tygodniu odpada bo zwyczajnie nie mam czasu... A jak przychodzę na przerwę do domu to wolę im zrobić wybieg żeby Inka trochę pospacerowała niż trzymać je na kolanach :idontknow:
Obrazek
Awatar użytkownika
Mamazuczka
Miejscowość: Brwinów
Kontakt:

Post autor: Mamazuczka »

Dzima, jest dokładnie jak w tym komiksie :laugh:

Ja biorę je codziennie na kolana i na wybiegu przeważnie są cały dzień. Ogoreczka też wcinają z ręki. Myślę, że to ten strach przed jastrzębiem :laugh: :laugh:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Nutka mnie martwi... głowa i ciałko skręca jej się w prawo i ma oczopląs... dokładnie tak samo jak kiedyś podczas tych dziwnych paraliży... dałam jej tolfinę gdyby to było od ucha...
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Nucinko kochana trzymaj się dzielnie i nie kombinuj :buzki: :fingerscrossed: Dziewczynki cudowne jak zawsze na zdjęciach. Uwielbiam je :love: Ineczka pasuje do ekipy :102:
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Bardzo mocno
Afi

Post autor: Afi »

Martuś, jesteś czarodziejką. Z takiego małego szoguna zrobić świneczkę która prosi o wyjęcie z klatki! Szacunek :please:

Będę odgapiać twoje metody 8-)

Zdroweczka dla babuni :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”