Miał ktoś może do czynienia z tę karmą?
Reklamowana jest jako alternatywa dla Versele-Laga (ponoć wyparła ją już z czeskiego rynku), co wiecej w dobrej cenie.
SKład: Inne produkty pochodzenia roślinnego (FOS - inulina z cykorii 2 g / kg, Yucca schidigera 1 g / kg), ziarna zbóż, warzywa (min. 5 %), drożdże, roślinne ekstrakty białkowe, składniki mineralne, oleje i tłuszcze. Składniki analityczne: Białko surowe 14 %, włókno surowe 20 %, surowe oleje i tłuszcze 3 %, zawartość substancji nieorganicznych 6 %, Ca 0,8 %, P 0,5 %. Substancje dodatkowe / kg: Witaminy: Witamina A (3a672a) 10 000 MJ, witamina D3 (3a671) 1 200 MJ, witamina C (3a300) 200 mg, witamina E (3a700) 50 mg. Pierwiastki śladowe: Fe (3b106) 80 mg, Mn (3b506) 60 mg, Zn (3b607) 60 mg, Cu (E4) 10 mg, I (3b202) 1 mg, Co (3b305) 1 mg, Se (3b8.11) 0,3 mg. Aminokwasy: L-lizyna (3.2.3.) 3 g, DL-metionina (3c301) 2 g. Emulgatory: Lecytyna (E 322) 5g.
Warto?
Nutrin Complete Guinea Pig
Moderator: pastuszek
Re: Nutrin Complete Guinea Pig
Wypiera wszystko w Czechach, bo Czesi bardziej niż Polacy wspierają rodzimą produkcję
U nas pluje się na rodzimy Vitapol nawet jak ostatni wypuszczony dla świnek (Excellent) jest porównywalny jak belgijskie VL Complete
A co do podanego przez Ciebie - nie, nie warto, skład słaby
Jak już chcesz popróbować to polecam JR Farm Grainless albo Bunny Nature
U nas pluje się na rodzimy Vitapol nawet jak ostatni wypuszczony dla świnek (Excellent) jest porównywalny jak belgijskie VL Complete
A co do podanego przez Ciebie - nie, nie warto, skład słaby
Jak już chcesz popróbować to polecam JR Farm Grainless albo Bunny Nature
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
BTW Vitapol niestety tak długo produkował słabe karmy, że trudno uwierzyć w jego ewolucję.
Nie spotkałam jeszcze świnki, która chętnie je JRFarm Grainless, natomiast bardzo chętnie jadają ją wołki zbożowe. Podchodziłam ze trzy razy do tej karmy, ale się załamałam. Może to wina celofanowych opakowań i złych warunków w hurcie?
VL Complete jest droga, więc jeśli ten Excellent jest naprawdę porównywalny - chętnie spróbuję.
Nie spotkałam jeszcze świnki, która chętnie je JRFarm Grainless, natomiast bardzo chętnie jadają ją wołki zbożowe. Podchodziłam ze trzy razy do tej karmy, ale się załamałam. Może to wina celofanowych opakowań i złych warunków w hurcie?
VL Complete jest droga, więc jeśli ten Excellent jest naprawdę porównywalny - chętnie spróbuję.
Moje chętnie jedzą za to wołków nie spotkałamporcella pisze:Nie spotkałam jeszcze świnki, która chętnie je JRFarm Grainless, natomiast bardzo chętnie jadają ją wołki zbożowe. Podchodziłam ze trzy razy do tej karmy, ale się załamałam. Może to wina celofanowych opakowań i złych warunków w hurcie?
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Może się poprawiło?
Niestety tego nie jestem w stanie powiedzieć; świnie w mym domu zawitały w sierpniu, od tej pory zdążyłam kupić 3 paczki i póki co nie mam się czego czepićporcella pisze:Może się poprawiło?
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Vitapol Excellent naprawdę jest dobry, tyle że rzadko spotykany w sklepach, a jeśli już jest, jest droższy od VL.
Vitapol bardzo się stara, ciągle pojawiają się nowe formuły karm i mieszanek ziołowych. Jest odpowiednik zarówno CN, jak i CC, ale praktycznie niedostępny.
Vitapol bardzo się stara, ciągle pojawiają się nowe formuły karm i mieszanek ziołowych. Jest odpowiednik zarówno CN, jak i CC, ale praktycznie niedostępny.
Ja dostałam vitapol excellent na wystawie; karmę i kolby. Składy przeczytałam, porównałam - szału może nie ma, ale "średnia półka" moim zdaniem jak najbardziej. Żaden "syf" jak to niektórym się utarło
BTW wygląda na to, że niechcący zmieniliśmy temat dyskusji
BTW wygląda na to, że niechcący zmieniliśmy temat dyskusji