Funfel, istota nieduża,ktoś pokochał Funfelka [Nowy Dwór Gd]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

magmagpie

Funfel, istota nieduża,ktoś pokochał Funfelka [Nowy Dwór Gd]

Post autor: magmagpie »

Imię świnki -Funfel
* Wiek świnki- ok 5-6 tyg(listopad 2018)
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny -4389
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo.- ok. Nowego Dworu Gdańskiego- MAS
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- Funfel ma historię, która jest sednem działania SPŚM. MAS uratowała go z małego sklepu zoologicznego, gdzie Funfel przedwcześnie oddzielony od matki trafił wraz z siostrą Frajdą(Frajda już cieszy nowy domek) Funfel był w stadium krytycznym. Wygłodzony - dostawali wielkie kawałki bardzo dobrej karmy na B, zbyt duże jednak, jak na możliwości małej paszczy, zagrzybiony od jamy ustnej po siusiaka. ważył niewiele ponad 100g. I chyba tracił chęć do życia. MAS nie wiedziała przez 2 tyg, czy mały wyżyje. I nam by się nie chciało żyć, gdy buzia boli i nie da rady jeść a siusiak przy każdym oddaniu moczu pali. Ale powoli, powoli MAS miłością, cierpliwością i płatkami owsianymi i całą toną maści na grzyba wyciągnęła Funfla na jasną stronę życia, futerko mu odrosło, masa rośnie, dobiegł do 300g i Funfek szuka kolegi :) ma łagodny charakter i jest w wieku, gdzie ładnie podda się dominacji starszego kolegi. Na razie jest niezwykle czysty, mieszka sam, bobczy w jedno miejsce(MAS mówi, że wszystko fajnie, ale czemu w miskę z granulatem), siusia w inne . Minie mu to z kolegą.
*Informacje dot. diety- trwa,mlecz,seler naciowy,ogórek , sałata rzymska, siano, marchewka,jabłko,pomidor,arbuz,Cavia Nature.
* Stan adopcji- DS
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do kolegi
* Kontakt w sprawie adopcji: magmagpie, swinka.pomorskie@gmail.com
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- MAS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Siostra Funfla, Frajdy, która już znalazła domek:
viewtopic.php?f=62&t=9204
Edit: Funfel w DS
Ostatnio zmieniony 26 lis 2018, 14:57 przez magmagpie, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Funfel, istota nieduża, kto pokocha Funfelka? [Nowy Dwór

Post autor: zwierzur »

W pierwszej chwili pomyślałam, że to zasuszony staruszek, którego ktoś do sklepu oddał... A on ma 5-6 m-cy, a nie lat! Śliczny jest! :buzki: I maleńki na tych fotach bardzo... :love:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
magmagpie

zwierzur pisze:W pierwszej chwili pomyślałam, że to zasuszony staruszek, którego ktoś do sklepu oddał... A on ma 5-6 m-cy, a nie lat! Śliczny jest! :buzki: I maleńki na tych fotach bardzo... :love:
moje niedopatrzenie, Funfelek ma 5-6 tyg i jest maluszkiem!
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

:laugh: No tak... :ups: 100 gramów i 5 m-cy, to tego, no... :rotfl: A Funfelek cudny! Bez względu na wiek! :buzki:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Jaki piękny ten biedak. I szczęście ma nieopisane.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Śliczny jest! Za domek :fingerscrossed:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
keshvar

Post autor: keshvar »

Hej, jak sytuacja Funfelkowa? Młody zdobył moje serce. Trochę się zastanawiam, czy lepiej wykastrować mojego dwuletniego antysamcowego Sufjana i przygarnąć mu samiczkę, czy może wziąć takiego maluszka... Nie chcę, żeby Sufjan był sam. Myślę, że daję radę w opiece. Kiedy przejęłam go od znajomych, pięć tygodni spędziliśmy na wizytach w warszawskim Ogonku (od którego dzieli mnie niecały kilometr). Leczyliśmy wszoły i zapalenie górnych dróg oddechowych, tak więc ogarniam podawanie leków i robienie inhalacji. Bardzo chciałabym adoptować drugą świnkę, ale - w kwestii samcowej - mam trochę wątpliwości. Średnio wyobrażam sobie sytuację, w której oddaję zwierzę, które znalazło u mnie dom... Chętnie pogadam z Wami na ten temat. Pozdrawiam, Martyna
magmagpie

Re: Funfel, istota nieduża,ktoś pokochał Funfelka [Nowy Dwór

Funfelek już w domku! Zaprzyjaźnił się z kolegą Chrupciem (oboje byli stęsknieni za towarzystwem) i rozkochał w sobie domowników
Zatem
Niech im sianko i jedzonko będzie zawsze w obfitości, zdrowie dopisuje a na cały domek spływa morze szczęścia, miłosci i dostatku!
Howgh! :love: :love: :buzki:
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Funfel, istota nieduża,ktoś pokochał Funfelka [Nowy Dwór

Post autor: Ewa i Michał »

:jupi:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”