Nitka(*) , Pałatka- DS__ Babsi, Lati, Inu, Danika- DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Re: Nitka i Pałatka- wstrz. [Sztum] Babsi, Lati, Inu, Danika

Post autor: urszula1108 »

Było mi bardzo miło :D
Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Babsi pojechała dziś do swojego domu w Kielcach, czyli do Destiny :D
Mam nadzieję, że Sztabka ją ładnie przyjmie. Czekam niecierpliwie na relacje.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Destiny
Miejscowość: Kielce
Kontakt:

Post autor: Destiny »

Babsi dotarła cała i zdrowa. Po początkowym oszołomieniu nastąpiło piłowanie krat i nieustanny dialog między pannami. Ewidentnie ciągnęło je do siebie. Tak więc postanowiłam pójść za ciosem i...dziewczyny są już razem :102:
Jutro postaram się wrzucić zdjęcia.
Silje dziękuję :buzki:

Ed. Dalsze losy Babsi i fotorelacja z łączenia ze Sztabką

viewtopic.php?f=62&t=1284&p=494414#p494414
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Destiny, to ja dziękuję :buzki:
Trochę się obawiałam, jak charakterna Sztabka przyjmie malucha, ale jak widać- zupełnie niepotrzebnie :)
Widać, że obie są szczęśliwe, czego można chcieć więcej?. Naprawdę, cieszę się niezmiernie!
Destiny
Kontakt:

Ja też się obawiałam, jak to będzie.Widać urok osobisty Babsi tak podziałał na Sztabkę, że ta zapomniała iż charakterna jest :lol:
I jesteśmy szczęśliwi :102:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

22.09 Pałatka była na kontroli u dr Judyty. Obejrzane zostały ząbki, ale tam jest wszystko ok.
Sprawdziliśmy bobki (u dr Zalewskiej)- tam też jest czysto. Na razie pozostaje tajemnicą, dlaczego nie rośnie.
Trochę ją dokarmiam, bo bez tego traci na wadze, a ma jedyne 225g. Za parę dni pojedzie osobiście do dr Zalewskiej (wcześniej pojechały same bobki), by pobrać wymaz z odbytu. Może tak coś wyjdzie. Jeśli nie, to pozostaje usg i kontrola parametrów wątrobowych by wykluczyć/potwierdzić krążenie wrotno oboczne.
Na oko mała Pałatka jest bardzo aktywna, aktywna, sprytna i bardzo zżyta z mamą Nitką. Mam nadzieję, że kiedy Pałatka wyjdzie na prostą- znajdą domek razem.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Danika i Inu pojechały dziś do swojego domku pod Wrocławiem :D
Bardzo miła rodzinka przyjechała dziś po nie osobiście. Mam nadzieję, że dziewczyny podróż przeszły bezstresowo i już poznają swoje włości :)
Powodzenia ślicznotki! :buzki:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

1.10 mała Pałatka pojechała z ciocią MAS do dr Zalewskiej na pobranie wymazu na ewentualne pasożyty, oraz krwi.
Pasożytów nie ma - ani śladu. Z krwią lekko nie było, bo Pałatka jest bardzo drobna- udało się pobrać tylko na próby wątrobowe.
No i wyniki są mocno podniesione: Alat-100, Aspat-332. Przydałoby się sprawdzić jeszcze poziom amoniaku i kw. tłuszczowych, ale to niewykonalne (powtarzam za Dr). Jedyne, co jeszcze można zrobić by potwierdzić/wykluczyć krążenie wrotno-oboczne, to USG. Mała jedzie jutro na badanie i to będzie właściwie już koniec diagnostyki. Jeśli wada się potwierdzi- świnka będzie wymagała podawania preparatu na wątróbkę i właściwie tyle można zrobić. Zawsze będzie drobna.
Mimo tego ma w sobie energii za trzech. Jest głośna, rozbrykana, ciekawska i wszędobylska. Taki mały paproch.
Awatar użytkownika
Destiny
Kontakt:

silje pisze: Zawsze będzie drobna. Mimo tego ma w sobie energii za trzech. Jest głośna, rozbrykana, ciekawska i wszędobylska.
Wiadomo nie od dziś, że małe jest piękne :love: A jej charakterek przypomina mi pewną panienkę :nie_powiem: :102:
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Pałatka już po USG? :fingerscrossed:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”