Nitka(*) , Pałatka- DS__ Babsi, Lati, Inu, Danika- DS
Moderator: silje
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Nitka i Pałatka- wstrz. [Sztum] Babsi, Lati, Inu, Danika
Babsi pojechała dziś do swojego domu w Kielcach, czyli do Destiny
Mam nadzieję, że Sztabka ją ładnie przyjmie. Czekam niecierpliwie na relacje.

Mam nadzieję, że Sztabka ją ładnie przyjmie. Czekam niecierpliwie na relacje.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
- Destiny
- Miejscowość: Kielce
- Kontakt:
Babsi dotarła cała i zdrowa. Po początkowym oszołomieniu nastąpiło piłowanie krat i nieustanny dialog między pannami. Ewidentnie ciągnęło je do siebie. Tak więc postanowiłam pójść za ciosem i...dziewczyny są już razem
Jutro postaram się wrzucić zdjęcia.
Silje dziękuję
Ed. Dalsze losy Babsi i fotorelacja z łączenia ze Sztabką
viewtopic.php?f=62&t=1284&p=494414#p494414

Jutro postaram się wrzucić zdjęcia.
Silje dziękuję

Ed. Dalsze losy Babsi i fotorelacja z łączenia ze Sztabką
viewtopic.php?f=62&t=1284&p=494414#p494414
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Destiny, to ja dziękuję
Trochę się obawiałam, jak charakterna Sztabka przyjmie malucha, ale jak widać- zupełnie niepotrzebnie
Widać, że obie są szczęśliwe, czego można chcieć więcej?. Naprawdę, cieszę się niezmiernie!

Trochę się obawiałam, jak charakterna Sztabka przyjmie malucha, ale jak widać- zupełnie niepotrzebnie

Widać, że obie są szczęśliwe, czego można chcieć więcej?. Naprawdę, cieszę się niezmiernie!
- Kontakt:
Ja też się obawiałam, jak to będzie.Widać urok osobisty Babsi tak podziałał na Sztabkę, że ta zapomniała iż charakterna jest
I jesteśmy szczęśliwi

I jesteśmy szczęśliwi

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
22.09 Pałatka była na kontroli u dr Judyty. Obejrzane zostały ząbki, ale tam jest wszystko ok.
Sprawdziliśmy bobki (u dr Zalewskiej)- tam też jest czysto. Na razie pozostaje tajemnicą, dlaczego nie rośnie.
Trochę ją dokarmiam, bo bez tego traci na wadze, a ma jedyne 225g. Za parę dni pojedzie osobiście do dr Zalewskiej (wcześniej pojechały same bobki), by pobrać wymaz z odbytu. Może tak coś wyjdzie. Jeśli nie, to pozostaje usg i kontrola parametrów wątrobowych by wykluczyć/potwierdzić krążenie wrotno oboczne.
Na oko mała Pałatka jest bardzo aktywna, aktywna, sprytna i bardzo zżyta z mamą Nitką. Mam nadzieję, że kiedy Pałatka wyjdzie na prostą- znajdą domek razem.
Sprawdziliśmy bobki (u dr Zalewskiej)- tam też jest czysto. Na razie pozostaje tajemnicą, dlaczego nie rośnie.
Trochę ją dokarmiam, bo bez tego traci na wadze, a ma jedyne 225g. Za parę dni pojedzie osobiście do dr Zalewskiej (wcześniej pojechały same bobki), by pobrać wymaz z odbytu. Może tak coś wyjdzie. Jeśli nie, to pozostaje usg i kontrola parametrów wątrobowych by wykluczyć/potwierdzić krążenie wrotno oboczne.
Na oko mała Pałatka jest bardzo aktywna, aktywna, sprytna i bardzo zżyta z mamą Nitką. Mam nadzieję, że kiedy Pałatka wyjdzie na prostą- znajdą domek razem.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Danika i Inu pojechały dziś do swojego domku pod Wrocławiem
Bardzo miła rodzinka przyjechała dziś po nie osobiście. Mam nadzieję, że dziewczyny podróż przeszły bezstresowo i już poznają swoje włości
Powodzenia ślicznotki!

Bardzo miła rodzinka przyjechała dziś po nie osobiście. Mam nadzieję, że dziewczyny podróż przeszły bezstresowo i już poznają swoje włości

Powodzenia ślicznotki!

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
1.10 mała Pałatka pojechała z ciocią MAS do dr Zalewskiej na pobranie wymazu na ewentualne pasożyty, oraz krwi.
Pasożytów nie ma - ani śladu. Z krwią lekko nie było, bo Pałatka jest bardzo drobna- udało się pobrać tylko na próby wątrobowe.
No i wyniki są mocno podniesione: Alat-100, Aspat-332. Przydałoby się sprawdzić jeszcze poziom amoniaku i kw. tłuszczowych, ale to niewykonalne (powtarzam za Dr). Jedyne, co jeszcze można zrobić by potwierdzić/wykluczyć krążenie wrotno-oboczne, to USG. Mała jedzie jutro na badanie i to będzie właściwie już koniec diagnostyki. Jeśli wada się potwierdzi- świnka będzie wymagała podawania preparatu na wątróbkę i właściwie tyle można zrobić. Zawsze będzie drobna.
Mimo tego ma w sobie energii za trzech. Jest głośna, rozbrykana, ciekawska i wszędobylska. Taki mały paproch.
Pasożytów nie ma - ani śladu. Z krwią lekko nie było, bo Pałatka jest bardzo drobna- udało się pobrać tylko na próby wątrobowe.
No i wyniki są mocno podniesione: Alat-100, Aspat-332. Przydałoby się sprawdzić jeszcze poziom amoniaku i kw. tłuszczowych, ale to niewykonalne (powtarzam za Dr). Jedyne, co jeszcze można zrobić by potwierdzić/wykluczyć krążenie wrotno-oboczne, to USG. Mała jedzie jutro na badanie i to będzie właściwie już koniec diagnostyki. Jeśli wada się potwierdzi- świnka będzie wymagała podawania preparatu na wątróbkę i właściwie tyle można zrobić. Zawsze będzie drobna.
Mimo tego ma w sobie energii za trzech. Jest głośna, rozbrykana, ciekawska i wszędobylska. Taki mały paproch.
- Destiny
- Kontakt:
Wiadomo nie od dziś, że małe jest pięknesilje pisze: Zawsze będzie drobna. Mimo tego ma w sobie energii za trzech. Jest głośna, rozbrykana, ciekawska i wszędobylska.

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Pałatka już po USG? 

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka