Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / Frugasek chory :(

Post autor: martuś »

Poniedziałek
730 g
Obrazek

883 g
Obrazek

Sobota
703 g
Obrazek

862 g
Obrazek

Dzisiaj
743 g
Obrazek

858 g
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Tola się pięknie zaokrągla :love: A Nucia niech ładnie trzyma wagę a nie to w dół :nono:

Jak się Frugasek czuje?
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Tola cały czas prosi o papkę pomimo, że jest w stanie jeść inne rzeczy łącznie z karmą :glowawmur: Oprócz siana ale tego to ona już nigdy nie będzie jadła... Dla Nutki lepiej, że trochę spada bo mamy cały czas problem z łapkami... Wygoją się, ja przestaję smarować i po kilku dniach mamy znowu problem...
Co do Frugo to ciężko powiedzieć. Nie wymiotuje, kupę robi, więcej śpi niż dotychczas i słabo z jedzeniem. I teraz nie wiem czy jeszcze się źle czuje czy po prostu nie smakuje mu nowa karma. Musieliśmy całkowicie zrezygnować z mięsa (które uwielbiał...) a zwykłe saszetki zamieniliśmy na RC renal... Dopiero wczoraj zamówiłam mu ten syrop więc tak na prawdę oprócz zmiany karmy to jeszcze nie jest leczony.
Obrazek
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

To za Frugaska trzymamy kciuki, niech apetyt szybko wraca :fingerscrossed:

No tak to jest z tymi ratunkowymi niestety, dlatego ja właśnie tyle godzin przy Rifi siedziałam wciskając chrupki, żeby ją zmuszać do zwykłego jedzenia. A może spróbuj z karmą którą ona uwielbiała? A może zamiast typowo ratunkowej to zrób papkę że zwykłej? A co do sianka, próbowałaś dawać Toli pojedyncze źdźbła? Prosto do pyszczka?
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Te Twoje panny to przy moich chudzinki, a Ty o odchudzaniu piszesz. Jak znajdziesz czas, to chętnie byśmy pooglądali czyjeś stopy :D I nie, nie mówię o Twoich :P
Z Frugaska niezmiennie :fingerscrossed: :fingerscrossed: Za panny też i przesyłamy głaski :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Nutkowe stopy mam na telefonie ale nie mam czasu zgrać :nie_powiem: Pewnie dopiero w weekend wrzucę.
Generalnie wolałabym żeby więcej ważyły. Nutka zanim zaczęła poważnie chorować to prawie do 6go roku życia utrzymywała ok 1050 g. Ale teraz na jej podo i zwyrodnienia niewskazana nadwaga.

dortezka ale Tola je suchą karmę :szczerbaty: Mamy trovet i brit i ładnie sobie wciąga. Zieleninę, warzywa i owoce też je ale ratunkowa musi być! :idontknow:

Jak dowiedziałam się w listopadzie zeszłego roku, że zrobił jej się ząb olbrzymi to kontaktowałam się wtedy z dr Kliszczem. Odpisał mi żebym nie liczyła na to, że Tola z takimi korzeniami kiedykolwiek będzie jadła siano... A ona wbrew wszystkiemu do maja sobie podskubywała ale zaczęliśmy walkę z wyrwaniem zęba olbrzymiego to na razie nie chce wrócić do siana :( Suszone listki czasami skubie ale nic więcej. Niestety stan zębów i korzeni jest tragiczny i nic na to nie poradzimy a wiadomo, że z czasem będzie coraz gorzej... :?
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Frugo dostał wczoraj wieczorem pierwszą dawkę leku. W nocy wymiotował i teraz nie wiem czy po tym syropie czy znowu coś się zaczyna dziać :glowawmur: Karmy renalowskiej dalej nie chce jeść i większość wyrzucam...
Co by było "ciekawiej" to Nutka od rana znowu ma problemy z poruszaniem i utrzymaniem ciałka w pionie :glowawmur: Przewraca się na prawą stronę, głowa też jest przekrzywiona... Dałam jej rano tolfinę bo może to od ucha. A może znowu ten dziwny i niewyjaśniony paraliż bo od poprzedniego minęło już 1,5 roku (czyli tyle ile zawsze było pomiędzy nimi przerwy)... Eh rano to się wystraszyłam, że nie żyje bo głowa wypadła jej z jamki i wszystkie nogi miała w górze... :( Musiała tak dość długo leżeć bo cały bok miała zasikany...
Tola mi też podpada. Jest jakaś wystraszona od pewnego czasu, mam problem z wyciągnięciem jej z klatki a jak się nachylę nad nią czy zrobię jakiś szybki ruch to w panice ucieka tak jakby słabo widziała :think:

Mam tylko trójkę zwierząt i wszystkie są poważnie chore... :sadness:
Obrazek
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Post autor: urszula1108 »

Biedne te Twoje zwierzaki :pocieszacz:
Mocno :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

kurczę, no niefart macie niekiepski. co jedno to lepsze. :?
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Martuś, doskonale Cie rozumiem, chociaż z moich tylko 2 są chore. Czasem ręce opadają i człowiek se myśli pospolicie: chcę mieć sprawnego zwierzaka, z którego bytu będę się cieszyć, a nie ciągle zamartwiać...
Najważniejsze mimo wszystko jest to, że takie chore zwierzaki mają tak dobry dom, jak Twój i dostają najlepszą opiekę :)
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”