Inez DS //Irmina dzielna Koniczynka DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Re: Inez DS //Irmina dzielna Koniczynka WSTRZYMANA GLIWICE

Post autor: Kluskaxyz »

Podawalismy hepatiale forte. Teraz dajemy hepato-herb dr Ziętka, jak za tydzień wyniki znowu będą niedobre to włączymy to co nam lekarz zaleci :(
Jaga
Miejscowość: Opole
Kontakt:

Post autor: Jaga »

Ojej! Ja również miałam nadzieję, że z Irminką lepiej, ale skoro waga wzrosła, to znaczy że jest jeszcze nadzieja.

Znieczulenie ogólne obciąża wątrobę, więc nic dziwnego, że wskaźniki wątrobowe podwyższone - ale czasi nie da się inaczej.

Proszę, nie przestawajcie jej dawać krwiściąga, organizm musi się nim nasycić. Po dwóch tygodniach dawkę można zwiększyć do 2 ml.

Mojej mamie też nie pomagały żadne antybiotyki, albo pomagały na chwilę. Za pierwszym razem światły ortopeda kazał jej pić nalewkę z kitem pszczelim - to uśpiło gronkowca na 25 lat, za drugim razem pomógł krwiściąg.

DanBea podawała Kacperkowi tabletki z papają na kłopoty z wątrobą i drogami żółciowymi. Mogę je kupić dla Irminki.

Pozdrawiam Was serdecznie i malutką Bidę.
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

Parametry wątrobowe były podwyższone jeszcze w DT u Joanki, więc przed wziewkami. Wziewki mogły je pogorszyć dlatego za tydzień badamy ponownie :( .

Krwiściąg podajemy cały czas i będziemy podawać przez 2 miesiące, obiecuje, że nie przestaniemy Jaga :buzki: ale nie możemy jej leczyć tylko samym krwiściągiem bo to leczenie eksperymentalne i długotrwałe, nie ma pewności czy substancje w nim zawarte docierają do ucha wewnętrznego. Jeśli będziemy czekać 2 miesiące na efekty to Irmina nie ma szans :( ... Antybiotyk nas nie cieszy, ale skoro ropa wraca to nie mamy innej drogi.
Z papają się wstrzymamy. Mamy leki na wątrobę, które już nie raz pomogły, nie znamy interakcji papaji z antybiotykiem, już ewentualne interakcje z krwiściągiem trochę mnie straszą po nocach. Zobaczymy za tydzień jak wątroba się trzyma.

Nasza lekarka też mówi, że bardzo dobrze, że Irminka wbrew wszystkiemu przybiera na wadze :love: apetyt ma wilczy, nie żałujemy jej jedzenia. Może teraz tracić gramy ze względu na antybiotyk, ale mam nadzieję, że jednak wciąż będzie przybierać albo chociaż trzymać wagę.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

A jaki antybiotyk teraz dostaje?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

martuś pisze:A jaki antybiotyk teraz dostaje?
Azytromycynę
Jaga
Kontakt:

Rozumiem, antybiotyk trzeba podać w ostrej infekcji i jest to dla mnie oczywiste. Potem można gada dobić krwiściągiem. Antybiotyki nie są złe, problem leży w ich nadużywaniu.

Krwiściąg działa też ściągająco i zapobiega biegunkom oraz leczy układ pokarmowy - to może pomóc przy antybiotyku.

Jeżeli byłyby potrzebne dla Irminki jakieś probiotyki lub inne preparaty, to piszcie proszę.

Mnóstwo głasków dla Irminki. Mocno wierzę w to, że ten maluch z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

Jaga pisze:Krwiściąg działa też ściągająco i zapobiega biegunkom oraz leczy układ pokarmowy - to może pomóc przy antybiotyku
Może to on ją wspomaga i tak ładnie przybiera :think: . Jeśli tak jest to mam nadzieję, że będzie dalej tak działał :fingerscrossed:
Na razie po wczorajszej pierwszej dawce antybiotyku brzuszek bez zmian, biegunki brak, Irminka rano krzyczała o jedzenie i ładnie zjadła śniadanko, oby tak dalej :pray:
Jaga
Kontakt:

Może by jej podać jeszcze probiotyk Provita. DabBea bardzo go chwaliła i podoba mi się jego skład (nie jest monokulturowy jak BioLapis). Probiotyki są bardzo ważne przy antybiotykach.
Chętnie go kupię dla Irminki.
Awatar użytkownika
Kluskaxyz
Kontakt:

Oczywiście, że dostaje probiotyk. Bio-lapisu nie stosujemy ;) . Póki co mamy spory zapas :)
Jaga
Kontakt:

Przepraszam, już przestaje pouczać ekspertów. :nie_powiem:
Z całych sił trzymam kciuki za Malutką, w tej chwili tylko to mogę zrobić. :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”