Rusałka, Hydra, Nimfa, Meduza [Oborniki]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Rusałka, Hydra, Nimfa, Meduza [Oborniki]

Post autor: Dzima »

No właśnie nagle, wszystko widziałam, bo siedziałam przy kompie. Rzuciła się bez powodu. Może za dużo zmian w otoczeniu? Wyjechały ich współlokatorki, dodatkowo wyjechały 2 dziewczyny które były na hoteliku (w klatce obok). Może za dużo zapachów, bo sprzątałam tamtą klatkę :think: dziś jest dobrze, biegają razem na wybiegu i o dziwo to Nimfa jest odważniejsza poza klatką. Nowy domek powiedział że poczeka. Damy Rusałce kilka dni i zobaczymy czy się uspokoi. Właśnie odbiorę dziś klatkę 120 dla nich to sprawdzę czy to nie wina małej klatki, bo siedzą w 100ce.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Doktorowa
Miejscowość: Polska
Kontakt:

Post autor: Doktorowa »

Trochę lipa :/ Może to faktycznie stres? a może jedna stwierdziła że przejmie rolę Shelby(Hydry) i będzie dowodzić xD
On board: Rudi, Elżbieta (Łokietkówna), Wiewiórka,
Over the rainbow: Chobia, Chobi, Prince, Barbara (Radziwiłłówna), Maleństwo, Niga, Jadwiga (Andegaweńska)
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Chyba problemem była klatka 100ka i ego Rusałki się tam nie mieściło.
Dużo biegają po pokoju, a wczoraj wieczorem trafiły do 120ki (podziękowania dla stysi5 :buzki: )
Tak samodzielnie wychodzą https://www.youtube.com/watch?v=KzZgfQWvVG0
a Nimfa po wyjściu na wybieg nabiera odwagi https://www.youtube.com/watch?v=rMG3M2Wxlsg
Rano widziałam że śpią obok siebie na legowiskach, może to po prostu szorstka przyjaźń ze strony Rusałki :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Coś ją musiało wkurzyć bo gdyby faktycznie się pokłóciły to cały czas by się gryzły i nie leżałyby obok siebie :think:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

martuś, mnie zdziwiła ta nagła zmiana zachowania, one do siebie pasowały jak dwa półdupki :lol: chodziły za sobą jak cień.
Im dłużej je obserwuję to widzę, że Nimfa to tchórz, często piszczy bez powodu, a za chwilę razem jedzą z jednej miski. Kiedy miały tunel w klatce to Nimfa go okupowała a Rusałka ją wywalała, teraz nie mają nic poza legowiskami, a część klatki jest przykryta kocem.
Pyrka
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Rusałka z Nimfą już w swoim domu. Trochę niepewne, trochę nieśmiałe, ale się rozkręcą. Rusałka rządzi, oby nie za bardzo.
Dziś ma ruję, więc kocha Nimfę :lol:
Pyrka
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Biedna Nimfa :szczerbaty:
Niech im się wiedzie! :buzki: I niech przyjaźń trwa :fingerscrossed:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”