Puchaty misiek Elmo ponownie do adopcji [Poznań] - DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aneta914
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Puchaty misiek Elmo ponownie do adopcji [Poznań] - DS

Post autor: Aneta914 »

ELMO
Numer adopcyjny: 4356
Stan adopcji : DS AGATA B. ZE SKIERNIEWIC
Dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia : Do adopcji razem z Maxem -> http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic ... 6d#p507375, lub do innego samca
Historia : Prosiaczek oddany przez osobę prywatną z powodu silnej i pogłębiającej się alergii. Świnka zadbana, zdrowa, z pięknym i mięciutkim futrem. Bardzo głośny, pełen energii, chętny do wspólnej zabawy z człowiekiem. Ciekawski i odważny, zagląda w każdy kąt w domu :) Uwielbia macanie i głaskanie, szczególnie pod brodą, oswojony z ręką i hałasami. Świnka jak marzenie <3
Elmo zachwycił jeden z moich domów stałych i właśnie do niego trafił. Po prawie 2 latach samotności, zyskał kumpla, a właściwie kumpli i to w nadmiarze. 4 nowe świnie i trzeba zacząć dzielić się żarciem, to dopiero zaskoczenie! Co z tego będzie? Czas pokażę :) Póki co WIELKA miłość i zgoda :love:
Edit marzec 2019: Stado 5cio świnkowe rozpadło się po śmierci dwóch kolegów - Henrego (Bazylii) oraz Gordona (Aresa). Między pozostałymi 3 prosiakami dochodziło notorycznie do krwawych walk, z czego to Elmo jako najspokojniejszy, zawsze był tym najbardziej poszkodowanym. Stado zostało rozdzielone na 2+1, tym jednym był Elmo. W związku z tym, że DS nie chciał skazywać Elma na życie w samotności (a nie był w stanie zaadoptować dla niego towarzystwa), przekazał go do mnie, żebym znalazła mu dobry dom. Jako, że jest to świnka super-towarzyska i kochana względem człowieka, jak i innych świnek, bardzo liczę na to, że Elmo szybko znajdzie nową rodzinę i nowego kolegę :)
Na ten moment Elmo siedzi w jednej klatce z Maxem (http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic ... 6d#p507375). Porozumieli się, więc mogliby pójść do adopcji razem, jednak nie upieram się przy tym rozwiązaniu.

Informacje dotyczące diety : ziółka - pokrzywa, babka lancetowata, mniszek lekarski, liść truskawki, liście maliny, mięta, liście brzozy; warzywa - ogórek, seler naciowy, marchew, koperek, pietruszka, burak, pomidor, cykoria, topinambur; owoce - jabłko; karma - Versele Laga Cavia Complete; sianko - jarnickie.
Kontakt : Aneta914 PW (wiadomość prywatna) lub e-mail: aneta.polczynska@vp.pl
Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Dzima

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższą świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (minimum 120cm długości dla 2 samców), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną. Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2019, 23:18 przez Aneta914, łącznie zmieniany 6 razy.
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Puchaty misiek Elmo z Krakowa znalazł kumpli w Poznaniu

Post autor: martuś »

Oni tak wszyscy razem mieszkają? :szczerbaty:
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Podobno :shock:
Elmo da radę. To bliski krewniak mojego Grubego. Jeśli wdał się w wuja, to musi być złoto nie chłopak.
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Ano mieszkają! :102: Sama jestem pod wielkim wrażeniem. Wszyscy opowiadają, że samce są trudne w łączeniu, a tu proszę - 5tka w jednej chacie! Może to kwestia uległych charakterów, a może kwesta mojego świetnego domu tymczasowego, bo 4ka z tej 5tki pochodzi ode mnie :lol:
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

A Elmo to super świniak, sama chciałabym mieć tak kochanego, towarzyskiego i uroczego kompana do moich dwóch chłopaków ;)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Aneta914 pisze:a może kwesta mojego świetnego domu tymczasowego, bo 4ka z tej 5tki pochodzi ode mnie :lol:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
A podobno jesteś skromna?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Puchaty misiek Elmo ponownie do adopcji [Poznań]

Post autor: sosnowa »

Trzymam za dobry dom dla niego.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Puchaty misiek Elmo ponownie do adopcji [Poznań] - rez.

Post autor: Dzima »

Elmo dogadany w nowym domu? ;)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”