Pago od jakiegoś czasu zaczął mi chudnąć. Jadł i zachowywał się normalnie, ale z dnia na dzień ubywało po 3-5g. Przez ostatnie dwa tygodnie waga leciała już bardzo, choć świń nadal jadł, choć już mniej chętnie.. 20.06 pojechał z ciocią MAS do dr Judyty, poszły też bobki do badania. Bobki są czyste, żadnych robali ani kokcydiów. Ząbki ładne. Dr Judyta znalazła jednak guzka w okolicy tarczycy i być może właśnie to jest przyczyną chudnięcia. Pago ma też tzw. kaszel reaktywny, czyli kaszle po uciśnięciu w okolice krtani. Dr zaleciła na razie Tolfedynę w iniekcjach przez 5 dni i obserwację. 
Po Tolfedynie  Pago je jakby chętniej, ale nadal traci na wadze- teraz waży już jedyne 850g. Zaczynam się poważnie martwić o niego.,.

Pago - zamieszkał w Pruszkowie
Moderator: silje
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Re: Pago [Sztum] - adopcja wstrzymana
Moje kochane świnki (po)morskie:  Bronek, Dorjan, Lotka +21 w DT

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Miejscowość: Gdynia
- Kontakt:
Kurczę... Nowotwór...? :/

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Możliwe.. Pewnie przy kolejnej wizycie Dr pobierze krew i może się coś wyjaśni.
Ed. Mnie niestety nie było na tej wizycie. Z tego co zrozumiałam- najpierw leczymy ten kaszel reaktywny. Potem bierzemy krew do badania (przy infekcji wyniki są niemiarodajne). Zabieg go w każdym razie nie ominie.

Ed. Mnie niestety nie było na tej wizycie. Z tego co zrozumiałam- najpierw leczymy ten kaszel reaktywny. Potem bierzemy krew do badania (przy infekcji wyniki są niemiarodajne). Zabieg go w każdym razie nie ominie.

- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
3 lipca byliśmy na przeglądzie i pobraniu krwi. Wyniki są ok, kaszel minął. 
Na 13 lipca umówiliśmy się na zabieg usunięcia tego guza z ok. tarczycy.

Na 13 lipca umówiliśmy się na zabieg usunięcia tego guza z ok. tarczycy.

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Trzymamu kciuki! Jakby co - to pisz!

Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka 

- zoira
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
- silje
- Moderator globalny
- Kontakt:
Pago po zabiegu- wybudził się ładnie i zanim wróciliśmy do domu już wyglądał całkiem dziarsko. Od razu zabrał się za seler naciowy   

Oczywiście będzie dostawał Tolfinę przez 3 dni i Baytril przez 7 dni. Sam guzek wyglądał nie za ciekawie i myślę, że warto by było zdecydować się na badanie histopatologiczne,aby wiedzieć z czym mamy do czynienia, ale to jednak koszt 120zł u nas..

Oczywiście będzie dostawał Tolfinę przez 3 dni i Baytril przez 7 dni. Sam guzek wyglądał nie za ciekawie i myślę, że warto by było zdecydować się na badanie histopatologiczne,aby wiedzieć z czym mamy do czynienia, ale to jednak koszt 120zł u nas..

- Ewa i Michał
- Prezes SPŚM
- Kontakt:
Mały dzielny Pago-pacjent 
Jeśli te 120 zł miały by być przezkodą, to może jednak uda się zrobić tak, by to jednak nie była przeszkoda... w końcu w kupie siła!
 w końcu w kupie siła! 
My możemy wesprzeć Pago 20 zł, a to już zawsze bliżej celu.
Wiem, że sezon ogórkowy w pełni (choć akurat na Pomorzu pada i ogórasy chyba trochę rozmokną ), ale może jeszcze ktoś zechce wesprzeć Pago złotóweczką lub dwoma? Może choć trochę uda się uzbierać? Pomożemy ogarnąć. Silje, co Ty na to?
 ), ale może jeszcze ktoś zechce wesprzeć Pago złotóweczką lub dwoma? Może choć trochę uda się uzbierać? Pomożemy ogarnąć. Silje, co Ty na to?  

No hist-pat zawsze warto zrobić, by wiedzieć co w świni siedziało i jeszcze potencjalnie (oby nie!!) może siedzieć...silje pisze:Sam guzek wyglądał nie za ciekawie i myślę, że warto by było zdecydować się na badanie histopatologiczne,aby wiedzieć z czym mamy do czynienia, ale to jednak koszt 120zł u nas..
Jeśli te 120 zł miały by być przezkodą, to może jednak uda się zrobić tak, by to jednak nie była przeszkoda...
 w końcu w kupie siła!
 w końcu w kupie siła! 
My możemy wesprzeć Pago 20 zł, a to już zawsze bliżej celu.
Wiem, że sezon ogórkowy w pełni (choć akurat na Pomorzu pada i ogórasy chyba trochę rozmokną
 ), ale może jeszcze ktoś zechce wesprzeć Pago złotóweczką lub dwoma? Może choć trochę uda się uzbierać? Pomożemy ogarnąć. Silje, co Ty na to?