Foczka i Kwoczka rekonwalescentki [Nowy Dwór GD]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
ViaCaVia
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Foczka i Kwoczka rekonwalescentki [Nowy Dwór GD]

Post autor: ViaCaVia »

Fotek jeszcze nie ma. Chciałam zrobić Foce zdjęcia podczas kolankowania, ale wyszedł taki wytrzeszcz (wybacz Foczko, oczy masz prześliczne, jak dwie ciareczki! :buzki: ). No jednym słowem, Foka wygląda na przerażoną. Ale już troszkę się oswoiły, nie jest źle. Apetyt jest, tańce Kwoczki, ba! Nawet kwik o jedzenie się pojawił! Cóż, sobota nie sobota, 6.30 trzeba wstać :lol: Pozdrawiamy, śląc całusy i machająć łapkami :buzki:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Kochane malutkie futerka! :love: Gratuluję Ci, że już wołają o jedzonko! Moja Pernilla piszczy i owszem, za to Belindzia tak cichutko, że trzeba uszy nastawić, a przecież jest już u mnie prawie rok...Gratulujemy i,jak zawsze, czekamy na wieści! :love: :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
ViaCaVia
Kontakt:

Kwoczka jest cichutka, ostrożna, czujna. To Foka się rozkręciła! :102: I taka dziwna obserwacja, mimo iż Dziewczyny są bardzo zżyte ze sobą, jak są na wybiegu, często Kwoczka ustawia się względem Foczki w pozycji obronnej, jakby się spodziewała dziaba :shock: Nic takiego oczywiście się nie dzieje, ale Kwoka na zimne dmucha ;) Poza tym, przegapiłam bazarek :redface: a piękne rzeczy tam były! Takźe następnym razem, jak wystawicie te same rzeczy (biżuteria, ach! cudna!), to chętnie policytuję! Pozdrawiamy, machając łapkami! :buzki:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Widzę, że relacje dziewczynek są bardzo podobne jak u moich! A szczególnie widać je przy rujce... Ale ich miłość jest na pierwszym miejscu!
Co się tyczy bazarku, to rzeczy, które pozostały niewylicytowane można kupić za wywoławcza! A moje np.mozna licytować na bazarku dla Papaji i Roszponki na fb.Poczytaj w wątku bazarkowym i zajrzyj (i wcale nie dla moich fantow! :D). Dziewczynkom Kluski bardzo potrzebne jest wsparcie! A Twoim panienkom może dodatkowe mebelki? :D :love:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
magmagpie

Post autor: magmagpie »

Imiona się nie pomyliły? Kwoka cicha i ostrożna???? :rotfl:
Toż to wieziona z interwencji była najbardziej komunikatywną świnką w stadzie!
A jak Focze łapulki??

Wycałuj mocno obie od nas :)
ViaCaVia
Kontakt:

O, to super! Dzięki Beatrice, bo właśnie Twoja biżuteria była piękna (szczególnie czerwone kolczyki, ale te akurat któraś z dziewczyn wylicytowała :D ) A co do Kwoczki, oczywiście dzika fantazyja jej nie opuszcza, ale jest też cichutka, to Foce zdarzył się kilka razy uczciwy, świński kwik :lol: Kwota jest jednocześnie odważna i ostrożna, szalona i wyważona, no mówię Wam, pełna kontrastów! Ale Foka też, silna i wrażliwa :102: Wzięta na ręce, zwija się w pędraczka i myśli o ucieczce ;) Pomysł nowych mebelków na pewno im się spodoba! :buzki:
ViaCaVia
Kontakt:

A! Focze łapki o dziwo ładne. Codziennie sprawdzam. Brzuszek tylko muszę jej obejrzeć, a to niełatwe, bo zwija się w precelek. Na brzuszku Foka ma futerko takie jakby lekko pofalowane, no ale może takie ma..?
magmagpie

MAS mówi, że to może być normalne u Foki :) ale bez widoku piszemy że "może" :D
Całuski od nas ;)
magmagpie

no i MAS mówi, że Kwoka zawsze kwiczała głośniej :D widocznie nie ma już potrzeby poganiania!
ViaCaVia
Kontakt:

Dziękujemy!!! Od nas też całusy! :buzki: Pomyślałam, że zapiszę się z Dziewczynami do veta. Kontrolnie. I napiszę, co i jak. A dziś mały donosik, Foka dwa razy pogoniła Kwokę :twisted: Nie wiem, czy dziab był prawdziwy czy ostrzegawczy, no ale był. Może dlatego, że jadła marchewkę. Wiadomo, nie wkracza się pomiędzy Fokę a zakąskę :ups:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”