Starałam się zrobić JAKIEŚ ostre zdjęcia Inez - ale przy tej prędkości w małych łapkach i braku współpracy, zdjęcia są jakie są...
A tak wyglądała "współpraca" z Inezką
JAk widać, nie było łatwo...
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color] DT: Nikita i Augustyna, Lotka, Hana, Michaella, Donatella, Donatello, Rocky i Balboa
Bardzo wszystkich przepraszam za brak wieści o dziewczynach. Ostatnimi czasy mieliśmy jak wiecie 2 duże interwencje, które skutecznie zawładnęły moim czasem i energią.
Irminka chwilę po porodzie zaczęła kochać i prychać. Pojechałyśmy do weta, okazało się, że nie jest fajnie - dr nie słyszała praktycznie lewej strony. Włączyłyśmy antybiotyk. 2 dni po odstawieniu go, u Irminy aktywował się w, który jak wiadomo korzysta z osłabienie organizmu. Pojechałyśmy znów do weterynarza, bo nadal zdarzało jej się kichac, prychać, no i co dalej z tym e.c. Zapadła decyzja o przedłużeniu podawania antybiotyku przez następny tydzień i ponownym włączeniu Fenbendazolu. Po wyznaczonym czasie leczenia antybiotykiem - znów kontrola u weta, padła decyzja o zmianie antybiotyku na mocniejszy. Wczorajsza wizyta u dr miała dla Irminy decydujące znaczenie - jeśli antybiotyk zadziałał (a tak się stało), mała zmienia miejsce zamieszkania i pojedzie do koleżanek Papai i Roszpunki, które również mają e.c. Myślę, że dla Irminki to będzie dobre wyjście - ona żyła całe życie w stadzie, u mnie siedzi sama, liczę na to, że koleżanki wzmocnią ja psychicznie. Oby się dziewczyny dogadały
Co do Inez...tak jak sadziłam, taka śliczna świnka długo nie będzie musiała szukać domu i dziś jedzie w podróż życia. Będzie miała 2 koleżanki.
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color] DT: Nikita i Augustyna, Lotka, Hana, Michaella, Donatella, Donatello, Rocky i Balboa
Inez już w nowym domku a Irminka zmieniła dt, w związku z tym czekamy na nowe wpisy
Z Irminką słabiutko . Ma zapalenie uszka i chore oczko. Słychać szmery w GDO i ma mocno powiększone węzły chłonne. Podajemy antybiotyk i leczymy, maleńka jest bardzo grzeczna i niewiarygodnie łagodna. Nie ma wstępu do pomieszczenia z innymi świniami, bo nie chcemy ryzykować zarażenia, ale mimo to jest niedaleko nich i zawsze jak słyszy wrzask 9-ciu świń to kłika razem z nimi. Jest niesamowicie urocza. Mamy nadzieję, że się pozbiera, prosimy o mocne