Kocyk o szerokości 160 i długości 0,5 m kosztuje 6,50 każda kolejna sztuka (dodatkowe 0,5 m w długości) tyle samo. Według mnie się opłaca zwłaszcza, że mają cudowne kolory późna odpowiedź, ale problem miałam z komputerem i nie było jak na forum wchodzicBulletproof pisze:A ile płacisz za 1 kocyk?Hekatexs pisze:Ja używam samych kocyków polarowych, które zamówiłam na stronie http://www.cieplutkomi.pl mają dużo kolorów więc można wybrać taki który będzie pasować kupiłam tam dwa kocyki, bo jeden na zmianę. Kupuje się je na wymiar 1 szt to koc 160×50cm, a każda kolejna sztuka to kolejne 50 cm więc ja zamówiłam 2 szt z obu kolorów i przyszły mi dwa koce 160×100cm więc duże, a resztki, które mi zostały przy przecięciu na wymiar kuwety wykorzystałam do zrobienia hamaków czy norek pod koc nic nie daje, a piorę średnio co 5 dni.
Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Moderator: Pulpecja
Re: Zawartość kuwety czyli czym wykładać klatkę
Zauważyłam, że popularne jest kupowanie pelletu w marketach budowlanych - wybrałam się więc do Castoramy we wrocławskim CH Korona po zapasy. Dowiedziałam się, że ostatnio coś się w tym pellecie zmieniło - jakaś chemia, aby się lepiej paliło - i żeby nie brać dla zwierząt, bo się trują. Ot, informacyjnie ku przestrodze.
- katia
- Miejscowość: Ustroń
- Kontakt:
Pytanie do osób stosujących podkłady higieniczne pod dry-bed'em.
Jak często je wymieniacie podkłady?
Znalazłam filmik, w którym dziewczyna twierdzi, że wymienia podkład co ok. 10 dni. Wg mnie to niemożliwe aby nic nie było czuć po takim czasie, ale wolę zapytać.
Jak często je wymieniacie podkłady?
Znalazłam filmik, w którym dziewczyna twierdzi, że wymienia podkład co ok. 10 dni. Wg mnie to niemożliwe aby nic nie było czuć po takim czasie, ale wolę zapytać.
Czupi i Milka : viewtopic.php?f=55&t=8592
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
katia a ile na tym filmiku świnek miała dziewczyna?
ja swego czasu podkłady przy 6 świniach musiałam zmieniać... 2 razy dziennie bo pływały..
ja swego czasu podkłady przy 6 świniach musiałam zmieniać... 2 razy dziennie bo pływały..
Wątek moich Pipulek:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
- katia
- Miejscowość: Ustroń
- Kontakt:
Znowu ja.
Używam żwirku drewnianego i maty łazienkowej. Kupiłam ostatnio duuużą klatkę i klasyczny rozmiar maty będzie za mały do niej. Jak sobie radzicie z takim problemem, bo nie wiem czy trzeba jakoś specjalnie maty łączyć ze sobą czy po prostu ułożyć kilka części na zakładkę? Jakieś pomysły?
Używam żwirku drewnianego i maty łazienkowej. Kupiłam ostatnio duuużą klatkę i klasyczny rozmiar maty będzie za mały do niej. Jak sobie radzicie z takim problemem, bo nie wiem czy trzeba jakoś specjalnie maty łączyć ze sobą czy po prostu ułożyć kilka części na zakładkę? Jakieś pomysły?
Czupi i Milka : viewtopic.php?f=55&t=8592
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Czyli jaką masz klatkę? Ja w zagrodzie mam na zakładkę i powiem szczerze że mniejsze kawałki są o tyle dobre że mieszczą się w palce i tak szybko się nie niszczą, bo duże musiałam wciskać.
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Pellet jest najbardziej popularny dla świnek, ale na niego obowiązkowo trzeba coś położyć- czy to trociny, czy matę łazienkową
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
Pytanie z gatunku: co wybrać? Do tej pory nasza wieprzowina leżała na trocinach lub żwirku i macie łazienkowej. Kuweta była zwarta. Obecnie przymierzamy się do zmiany klatki i pojawił się "problem" podłoża, gdyż zamierzamy mieć klatkę modułową z polipropylenem jako bazą. Pytanie co na to? Dry bed+ seni, kocyki/ ręczniki+seni czy może jakieś inne rozwiązania? No i jakie są największe rozmiary podkładów? Klatka będzie ok 75x145, a jak grzebię w necie, nie widzę takich wielkości. Jakieś wskazówki, podpowiedzi?
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Polipropylen jest jak normalna kuweta, można wszystko kłaść, tak jak dawniej.
Ja po wielu różnych próbach z różnymi podłożami stwierdziłam że najlepiej jest zrobić małą kuwetę z pelletem i sianem (zwykle tam gdzie jedzą tam sikają)l, a na resztę miejsca kocyk. Pod kocyk nie kładę nic, bo po co? To nie pies żeby zasikać cały na wylot Próbowałam i podkłady pod pellet i różne udziwienia, a tylko drożej to wychodziło :/
Ja po wielu różnych próbach z różnymi podłożami stwierdziłam że najlepiej jest zrobić małą kuwetę z pelletem i sianem (zwykle tam gdzie jedzą tam sikają)l, a na resztę miejsca kocyk. Pod kocyk nie kładę nic, bo po co? To nie pies żeby zasikać cały na wylot Próbowałam i podkłady pod pellet i różne udziwienia, a tylko drożej to wychodziło :/
- Kropcia
- Miejscowość: Pruszków
- Kontakt:
One mi z uporem maniaka sikają po kątach... więc musiałabym mieć chyba ze 3 kuwety... Inna sprawa, że powiększanie terenu związane jest z planowanym doświnieniem. Co nam się trafi? Nie wiadomo i nie wiadomo, gdzie będzie się toto załatwiać, więc nie mogę tak wydzielić. Dobra, czas dziś na przeszukanie szaf w poszukiwaniu kocyków, bo tego mamy w nadmiarze
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)