Najukochańsi Stefanek i Hugunio [*] - Stefanku, już dwa lata
Moderator: pastuszek
-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt:
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Najukochańsi Stefanek i Hugunio [*]
Dzisiaj za Tęczowy Most przeszedł mój najukochańszy Hugo, moje małe Słoneczko, które codziennie rozświetlało mój dzień, mój największy Skarb, który był ze mną całe moje życie.
Huguś już jakiś czas miał problemy ze zdrowiem. Wielokrotnie myśleliśmy, że to już koniec, ale Hugunia dzielnie walczył o każdy dzień ze swoją rodzinką. Wielokrotnie słyszeliśmy od weterynarza, że jak tym razem zastrzyk nie zadziała to już koniec. Dwa ostatnie dni były gorsze. Hugunia już praktycznie nie chodził, upały przytłaczały go jeszcze bardziej, wyciszył się. Dziś nawet nie chciał wody. Podjęliśmy decyzję o uśpieniu go. Słuszną, bo po co Skarb miałby się męczyć?
Nie wiem jak będzie wyglądać moje życie bez niego. Kto mnie zacznie lizać po twarzy, gdy będzie mi smutno? Kto będzie chodził zawsze za mną po całym ogródku? Kto będzie żebrał o ciasto czy inne smakołyki? Kto popatrzy na mnie ze swoją niekończącą się radością w oczkach? Kto w Nowy Rok będzie próbował zjeść fajerwerki z nieba? Kto będzie się cieszył, gdy któryś z domowników wróci do domku, choćby po najkrótszym wyjściu?
Hugo, dziękuję za każdy dzień z Tobą. Kocham Cię najmocniej na świecie. Znajdź Stefanka, swojego dawnego przyjaciela.
HUGO 25.05.2004 - 21.06.2018
Do zobaczenia, przyjacielu
Huguś już jakiś czas miał problemy ze zdrowiem. Wielokrotnie myśleliśmy, że to już koniec, ale Hugunia dzielnie walczył o każdy dzień ze swoją rodzinką. Wielokrotnie słyszeliśmy od weterynarza, że jak tym razem zastrzyk nie zadziała to już koniec. Dwa ostatnie dni były gorsze. Hugunia już praktycznie nie chodził, upały przytłaczały go jeszcze bardziej, wyciszył się. Dziś nawet nie chciał wody. Podjęliśmy decyzję o uśpieniu go. Słuszną, bo po co Skarb miałby się męczyć?
Nie wiem jak będzie wyglądać moje życie bez niego. Kto mnie zacznie lizać po twarzy, gdy będzie mi smutno? Kto będzie chodził zawsze za mną po całym ogródku? Kto będzie żebrał o ciasto czy inne smakołyki? Kto popatrzy na mnie ze swoją niekończącą się radością w oczkach? Kto w Nowy Rok będzie próbował zjeść fajerwerki z nieba? Kto będzie się cieszył, gdy któryś z domowników wróci do domku, choćby po najkrótszym wyjściu?
Hugo, dziękuję za każdy dzień z Tobą. Kocham Cię najmocniej na świecie. Znajdź Stefanka, swojego dawnego przyjaciela.
HUGO 25.05.2004 - 21.06.2018
Do zobaczenia, przyjacielu
- Oldzah
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Re: Najukochańsi Stefanek i Hugunio [*]
Moje panny: Stefania i Bella
Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
Za TM Stachu[*], Stefan[*], Tasia[*], Robin[*], Kreta[*], Helena[*]. Bibi[*]
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Współczuję, tak trudno się żegnać z przyjaciółmi. Dla Hugo
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Bardzo współczuję.
- doma2005
- Miejscowość: szczecin
- Kontakt:
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Smutne są pożegnania... Ale pięknego wieku dożył
Hugo
Hugo