Didi - koniczynka w Wa-wie/ w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Didi - koniczynka w Wa-wie/ w DS

Post autor: Chrumka »

Imię: Didi
wiek -ok.4- 5 m-cy na 04.2018
- płeć - samica
- nr adopcyjny – 4027
- stan adopcyjny: W DS /była - KWARANTANNA do 25.05.2018 - wykluczenie ciąży.

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka, jedna z ponad 100 świnek odebranych podczas w interwencji w Koninie. Ogólnie świnki odebrane w tej interwencji były w bardzo złym stanie.
Didi to biało- ruda świnka gładkowłosa- z koronką na główce. W futerku -miała lokatów w postaci: roztoczy i wszołów, aby ją zabezpieczyć i pozbyć się niechcianych lokatorów, została nakropiona adwokatem.Świnka wymaga cierpliwości w kontaktach z człowiekiem -jeszcze dzikusek- na kolankach w miarę, ale panikuje jeszcze przy wyciąganiu z klatki.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Chrumka-Wa-wa
# informacje dotyczące diety: VL CN, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa różne - ulubiona marchewka, burakiem nie wzgardza, arbuz,seler, jabłko,cykoria, natka, widać, że świnka miała bardzo ubogą dietę.
Zdjęcie wkrótce
# kontakt do osoby decyzyjnej – Chrumka PW,
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam ;)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów

Obrazek
Awatar użytkownika
gunia
Miejscowość: ostrołęka
Kontakt:

Re: Didi - koniczynka w Wa-wie

Post autor: gunia »

Moja świnka już dwa lata panikuje przy wyjmowaniu z klatki... niestety nauczyła tego pozostałe dwa prosiaczki.... Są i takie, cóż zrobić? Tylko kochać. Trzymam kciuki za domek, oswajanie i brak paniki.... :lol:
Jest ze mną: Guńka
Za TM Jessi,Hania,Łinia
Awatar użytkownika
Candi9
Kontakt:

Post autor: Candi9 »

U mnie to samo, jedna od drugiej się uczy :( Kiedy przyszła do mnie moja najnowsza świnka, zupełnie się nie bała wyjmowania z klatki, sama wchodziła na rękę. Bardzo szybko jej starsza koleżanka ją przekabaciła i teraz panikują równo obie. Nie są zbyt rozumne te nasze kluseczki, ale i tak je kochamy... ;)
Awatar użytkownika
katia
Miejscowość: Ustroń
Kontakt:

Post autor: katia »

Candi9 pisze:U mnie to samo, jedna od drugiej się uczy :( Kiedy przyszła do mnie moja najnowsza świnka, zupełnie się nie bała wyjmowania z klatki, sama wchodziła na rękę. Bardzo szybko jej starsza koleżanka ją przekabaciła i teraz panikują równo obie. Nie są zbyt rozumne te nasze kluseczki, ale i tak je kochamy... ;)
Ciekawe, że to nie działa w drugą stronę tzn. że ta odważniejsza nie uczy też strachliwej nie bać się człowieka :think:
Czupi i Milka : viewtopic.php?f=55&t=8592
Obrazek
olusia888

Post autor: olusia888 »

Dzień dobry,
Jestem zainteresowana adopcją świnki. Gdzie mam się zgłosić?

Pozdrawiam
Aleksandra
Ostatnio zmieniony 20 cze 2018, 12:44 przez olusia888, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Didi - koniczynka w Wa-wie/ wstępna rezerwacja

PW poleciało
Edit: w dniu dzisiejszym czyli 21.06 jedziemy na WPA i jak wszystko będzie ok DiDi pozna nową koleżankę, i kto wie może wyląduje w DS :-D prosimy o kciuki :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Didi - koniczynka w Wa-wie/ wstępna rez

WPA wypadło pozytywnie Didi w DS :-)
Awatar użytkownika
gunia
Miejscowość: ostrołęka
Kontakt:

Re: Didi - koniczynka w Wa-wie/ w DS

Post autor: gunia »

Super wieści! :102:
Jest ze mną: Guńka
Za TM Jessi,Hania,Łinia
olusia888

Post autor: olusia888 »

Chciałam wstawić zdjęcie szczęśliwego Maleństwa na wolności, ale technika mnie pokonała i nie umiem wstawić zdjęcia :D
Didi (obecnie już Iskierka) jest bardzo ciekawskim zwierzątkiem wszędzie zagląda, biega, podskakuje (stad jej nowe imię), podejdzie i zje z ręki (choć na razie na dużą odległość bo się wciąż trochę boi, a najchętniej to wyrwie ogórka czy natkę pietruszki z ręki i zje w bezpiecznym miejscu tzn za klatką :D )
Na rękach wydaje całą symfonię świnkowych chrumków, wciąż się boi gdy gwałtownie podchodzimy do klatki, ale jesteśmy na dobrej drodze do oswojenia :świnka1: :świnka1: :świnka1:
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

:jupi: :yahoo: :love: Bardzo się cieszę . Pozdrawiamy cieplutko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”