Geir [*]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Geir- zamieszkał w Bydgoszczy

Post autor: silje »

Sporo się działo.. Geir swego temperamentu zmienić nie chciał, był dość męczący wobec Józia. DS zadecydował o kastracji. Zabieg przebiegł zupełnie bezproblemowo (19.03), niestety chwilkę po nim okazało się, że Józio jest ciężko chory -na chłoniaka. 22.03 Geir został znowu sam..
Widać było, że bardzo źle jest mu samemu, z dnia na dzień popadał w coraz większe przygnębienie. Na sprawienie mu żonki było zdecydowanie za wcześnie, DS zdecydował zatem o adopcji kolegi (z innej organizacji). Mały samczyk miał mieć 4 miesiące, na miejscu przy odbiorze okazało się, że ma podobno dwa. Poprosiłam o zważenie- otrzymałam odpowiedź... 200g (!). W każdym razie Geir z takim maluszkiem oczywiście zupełnie bezproblemowo się dogadał i ta sielanka trwa do dziś. Mały kolega Geira ma jakąś chorobę oka (niezaraźliwą, zapomniałam nazwy) i to właśnie zadecydowało o wyborze tej, a nie innej świnki. DS ewidentnie wybiera zwierzaki z problemami, które na adopcję mają małą szansę..
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Naprawdę super kochany ten DS, cudowni ludzie muszą to być :) oby już ten spokój pozostał między chłopakami pozostał, oboje na to zasługują!
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Otrzymałam dziś smutną informację, że DS musiał Geira przeprowadzić za Tęczowy Most. Na pewno miał dobre życie.
Miał 7 lat..

:swieca:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Geir [*]

Post autor: Ewa i Michał »

Bardzo smutne wieści :(
Ale miał super domek, w którym dożył pięknego wieku. Dla Geirka :swieca:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Geir [*]

Post autor: zwierzur »

Dziadunio. Miło, że posiedział troszkę u siebie. :candle:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”