- imię świnki - Marzenka
- wiek świnki - ok 2 lata,
- płeć świnki - samica,
- adopcyjny nr świnki - 3956
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Bydgoszcz, Iza
- przebyte choroby - wszoły, niedobór wit C <-wyleczone; niedoczynność tarczycy,
- podawane leki - lek p.pasożytniczy, vetomune, bioprotect, cebion,
- informacje dot. diety - Cavia Complete, cavia nature, trovet, chętnie zioła i marchew, świnka bardzo wybredna - zapewne przez dotychczas ubogą dietę,
- stan adopcji -adoptowane,
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Iris
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - Iza
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja,
Marzenka została oddana do sklepu zoologicznego przez swoich dotychczasowych opiekunów. Żyła w malutkiej klatce, a po dystansie z jakim podchodzi do wielu produktów mogę przypuszczać, że jej dieta była bardzo uboga. Zasmakowały jej ziółka, uwielbia każdy mix jaki jej podaję. Jest bardzo bystrą, inteligentną, ciekawską i charakterną świnką. Jasno wyraża co jej się podoba, a co nie przypadło do gustu. Szuka domu najlepiej spokojnego bez małych dzieci - sprowokowana potrafi ugryźć. Jest radosna, czuje się dobrze, choć jest kruszynką o niskiej wadze - prawdopodobnie taki jej urok. Wymaga comiesięcznych badań krwi by na nowo dobrać dawkę leku na niedoczynność tarczycy. Ma wykrzywiony paluszek, jest to prawdopodobnie wynik dawnego złamania, ale nie sprawia bólu i nie przeszkadza w codziennym życiu. .

- imię świnki - Iris
- wiek świnki - ok 4 miesiące,
- płeć świnki - samica,
- adopcyjny nr świnki - 4061
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Bydgoszcz, Iza
- przebyte choroby - zdrowa,
- podawane leki - biomectin,
- informacje dot. diety - Cavia Nature, Cavia Complete, suszone zioła, sianko
- stan adopcji - adoptowane,
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Marzenką,
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - Iza
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - ja,
Iris wraz z sześcioma innymi świnkami została porzucona na klatce schodowej jednego z warszawskich bloków. Postanowiłam połączyć ją z Marzenką, ponieważ obie są ogromnie energiczne, rozbrykane, bardzo podobne charakterem. Polubiły się od pierwszej minuty i tworzą świetny, szalony duet!

UWAGA! Dom Tymczasowy – jako osoba najlepiej znająca świnkę, jej charakter, zwyczaje i potrzeby – zastrzega sobie prawo do wyboru przyszłego domu oraz odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uzna, że nie spełnili oni postawionych wymagań lub nie budzą zaufania.