Bohumil ( po lewej ) i jego siostra
Złocieńka:

Imiona maluchów są związane siłą skojarzeń z ich mamą, Jarmilką, którą przejęłam do siebie już z tym pięknym, czeskim imieniem. Jeden z bardziej znaczących pisarzy czeskich, Bohumil Hrabal, ma w swoim dorobku książkę o tytule "Jarmilka" i to był mój punkt wyjścia do poszukiwania imion dla dzieciaków. Syn Jarmilki zwie się więc Bohumil ( mam nadzieję, że jego sławny imiennik nie miałby nic przeciwko ). Natomiast Złocieńka to imię pięknookiej krówki z jedynego utworu Hrabala skierowanego do dzieci. Malutka córeczka Jarmilki ma problem z jednym oczkiem ( jeszcze nie wiem czy to coś poważnego ) ale jest naprawdę urocza a to imię naprawdę mi do niej pasowało.
A teraz jeszcze trochę zdjęć rodzinnych:
Z mamą Jarmilką:
Jutro jedziemy do Medicavetu na wizytę ze Złocieńką ( mama i brat zabierają się dla towarzystwa ). Niestety nasza sprawdzona okulistka, dr Oliwia, przez kilka miesięcy będzie na zwolnieniu i nie przyjmuje w żadnej lecznicy

. Poza małą, niepokojącą zmianą na oczku Złocieńki, maluchy są okazem zdrowia i urody. Pełne werwy i radości, popkornują i gadają prawie 24 godziny na dobę. Jarmilka natomiast jest cudowną, ciepłą i cierpliwą mamusią