Pernilla i Belinda - świnki Beatrice

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Re: Pernilla i Belinda - świnki Beatrice

Post autor: Beatrice »

Pseudo to w ogóle powinna być nie tylko likwidacja, ale i areszt! Patrz,znów nie spojrzałam do książeczek, ale owszem u mnie przytyły... Choć ja ostatnio miałam słusznych chłopaków więc mi się wydaje, że to drobinki ... :lol: Życzymy Wszystkim miłego weekendu! :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Do Wszystkich zainteresowanych : Pernilla się obraziła! / na szczęście nie na mnie.../. : :lol:
Był u nas "mopsi" weterynarz na "okresowym przeglądzie" BELLI, no i tak ugadałam,że może by tak krogulcze szpony na świniowych stopiszczach skrócić.A że ja 2-gi tydzień zdycham na jakąś infekcję, mamuśka moja trzymała panny, a wet dzielnie przystąpił do działania! Z Belindzią poszło gładko, przycupnęła cichutko, a po chwili już...była w stołówce. Natomiast panna Pernilcia urządziła pokaz! Krzyk,pisk, wierzganie i "zębowanie" ile się da! Mało biedny lekarz nie stracił palców...W takiej bójce ,niestety, krew się polała...To znaczy dwie kropelki z jednego paluszka...A kto winny nieszczęściu ? Ten kto panią trzymał, czyli prosiaczkowa babcia. To już kolejny dzień, a Perniś nie tylko ucieka, ale odwraca się tyłem do Niej i udaje,że nie widzi...Stan utrwalony .I teraz mamuśka moja ma pytanko : jak przebłagać jaśniepanienkę, bo na smakołyki nie reaguje.....?
Mnie się upiekła ta tragedia bo stałam odpowiednio daleko,więc ode mnie łaskawie małe co nie co przełknie...Macie jakieś rady?
Przy okazji nadmienię,że ran śmiertelnych nie stwierdzono....
Obrazek
oraz mopsik Bella
Mk1609

Post autor: Mk1609 »

:rotfl: :rotfl: .... może spróbować bazylię albo miętę, u moich to działa.
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Dzięki! Bazylkę,owszem,szanują, ale co to dla nich? Prawie codzienność...Trzeba by chyba w ilości tira zamówić!Może ilość by do jaśniepannieństwa przemówiła... A mięta? No tak jednym ząbkiem...
Obrazek
oraz mopsik Bella
boe22

Post autor: boe22 »

Przejdzie jej. Żaden foch nie trwa wiecznie. Tak wynika z mojego doświadczenia.
Aczkolwiek od każdej reguły są wyjątki, bo już któryś tydzień Bryś z uwielbieniem mnie gryzie... :roll: ..mści się za wpychanie mu karmy ratunkowej. Mam nadzieję, że nie będzie się mścił do końca życia! :roll: :lol:
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Aj! Beatrice! Pomyśl, co panny wielbią i Babci ręką uczyń... :fingerscrossed: Pamiętliwe niektóre piorunice są! :roll:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Mk1609

Post autor: Mk1609 »

Taaa coś wiem o bazylii.... Jak Samuraj wrócił na DT od Tabisia, nie chciałem uwierzyć że potrafi zjeść bazylię razem z doniczką.

Jak dostał ode mnie bazylie......... Nie zdążyłem ręki zabrać, setne sekundy dzieliły mnie od zjedzenia rąk po same łokcie.... Miałem już świnkę.... Królika też, uwielbiali pietruszkę, ale mogę śmiało powiedzieć że Samuraj nawet nie degustował się smakiem, ba Katana będąc ledwie 20cm od bazylii nie zdążył do niej doskoczyć. :meeting:
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Gratulacje! Moje natomiast walczą, przeciągajac sobie tę samą łodyzke byle czego,byleby ta druga to samo chciała.....
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Blond - uparciuchy! Cofnęłam się nieco w wątku... Stwierdzam, że Twoje świntuszki są coraz bardziej udomowione. :buzki: :102:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Naprawdę? A mnie się wydaje,że wiele jeszcze w tej sprawie można by zrobić...Pernilka odpuściła...Przybiega do nas obu i daje się miziać ,byleby tylko wykęsić coś...Ostatnio cukinia jest modna. Dla zmiany ,w zastępstwie Pernilli - Belinda się za karę wycofała...Owszem,przybiegnie,capnie coś i do dziury! Generalnie,jak widać bywają obrażalskie i pamiętliwe! :102:
Ale nie można ich nie kochać! :love:
A TY Zwierzurku, cofnęłaś się w naszym czytadle? Ojejku, wzruszyłaś nas bardzo... :buzki: :buzki:
Obrazek
oraz mopsik Bella
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”