Dlaczego moja świnka odeszła?
Moderator: pastuszek
Dlaczego moja świnka odeszła?
Dzisiaj gdy się obudziłam zobaczyłam że moja 1,5 roczna świnka nie żyje. Dlaczego tak się stało!??! Całe życie miałam świnki wszystkie żyły bardzo długo, co się z nią stało? Miała przeogromny apetyt przez cały czas, piła wode, biegała po pokoju, po prostu nic nie wskazywało na to, że coś jej może dolegać/boleć. Czy ktoś ma jakieś wyjaśnienie? Nie rozumiem tego co sie stało , jestem zrozpaczona , prosze o pomoc
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Dlaczego moja świnka odeszła?
Z takiego opisu nikt ci nie powie dlaczego. Warto ją zanieść na sekcję. Jest to przykre, ale mając dobrą opiekę tylko tak się dowiesz dlaczego odeszła.
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Świnki morskie zazwyczaj ukrywają chorobę do końca, niestety. Chociaż to niekoniecznie musiała być choroba.
Sekcja niestety...
Jak wiadomo, że świnia chorowała i na co, to nie trzeba.
Ale w takim przypadku warto to zrobić. A w momencie gdy masz jeszcze więcej świnek - to już musowo!
Jak wiadomo, że świnia chorowała i na co, to nie trzeba.
Ale w takim przypadku warto to zrobić. A w momencie gdy masz jeszcze więcej świnek - to już musowo!
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Dlatego warto stawiać na profilaktykę, badać regularnie krew, mocz, kał, usg - nawet jeśli świnka je i zachowuje się normalnie. Może odeszła na coś nagłego, czemu nie dało się zapobiec, ale równie dobrze mogła chorować od dawna.
-
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
bardzo spoznione, ale moje kondolencje