Bardzo dziękuję wszystkim za trzymanie dla Teosia.
Byliśmy wczoraj dwa razy u dr Asi, rano miał robione usg, które nic nie wykazało. Na szczęście udało się pobrać krew na biochemię. Teoś tak się zaslinił, że zębów trzonowych nie dało się obejrzeć. Dostał witaminowy zastrzyk. Poszłam z nim jeszcze raz po 16-tej, ślinienie ustąpiło więc dr w pycholka zajrzała i z zębami nie ma dramatu. Niestety tak jak podejrzewałam znowu wątroba.
Ogólnie mały ma się dobrze. Myślę, że jest starszą świnką niż się wydawało. Odebrany był chyba na początku kwietnia 2015r., ile wtedy mógł mieć trudno powiedzieć. Bardzo mi przypomina mojego pierwszego adopciaka Stasia, który miał starcze zwiotczenie mięśni rzuchwy. U Teodora wyglada to bardzo podobnie, szybko postępuje.
Przestał radzić sobie z jedzeniem, warzywa lub jabłko wcina jak pokrojone są w paseczki, z większego kawałka nie odgryzie. Karmę drobię mu na małe kawałki i te bardziej kruche zjada, te które są twarde niestety potrzyma trochę w pyszczku, pomiędli i wypluwa (najbardziej smaczne są te twarde - wiadomo). Rozmaczam w wodzie, wtedy też podjada, oczywiście dokarmiam ratunkową, którą chętnie zjada. Idziemy zaraz do dr Asi i zobaczymy.
Niepełnosprawny Teoś w końcu znalazł azyl
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt:
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Niepełnosprawny Teoś w końcu znalazł azyl
Teoś trzymaj się!
Teosiu, Ty się nie wygłupiaj. Trzymamy kciuki i wierzymy, że będzie dobrze.
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Czekamy niecierpliwie na wieści!Z drugiej strony, ogólny stan OK,najwyżej będzie karma ratunkowa ...Wiem,że droga, ale jeśli chcesz mogę Teosia wspomóc kupując ją w następnym miesiącu / w tym już kupiłam 4 /.
Mój poprzedni świnek wybił sobie przednie ząbki / tak,tak!/ , karmiłam warzywkami krojonymi w paseczki dość długo,ale nawet nie schudł...Będzie dobrze!Kciuczki!
Mój poprzedni świnek wybił sobie przednie ząbki / tak,tak!/ , karmiłam warzywkami krojonymi w paseczki dość długo,ale nawet nie schudł...Będzie dobrze!Kciuczki!
-
- Kontakt:
Dziękuję Beatrice, ale kochana ty już tyle świnek wspierasz, że nie ma co.Beatrice pisze:Czekamy niecierpliwie na wieści!Z drugiej strony, ogólny stan OK,najwyżej będzie karma ratunkowa ...Wiem,że droga, ale jeśli chcesz mogę Teosia wspomóc kupując ją w następnym miesiącu / w tym już kupiłam 4 /.
Teosiowi coraz gorzej idzie jedzenie świeżego, właściwie tylko podchodzi, próbuje zjeść i zostawia. Na szczęście ratunkową wcina bez problemu i w sporych ilościach. Z dobrych wiadomości to waga poszła do góry.
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Jezu, co się z nim dzieje? Żeby tak szybko paskudztwo postępowalo?? Dwa dni temu normalnie jadl, co to za cholerstwo się do niego przyczepilo?
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Kanju kupię mu (np.na zmianę z Rodem czy Witusiem...), tylko mi przypomnij w następnym miesiącu, dobrze? Powoli będzie powracal na zmianę i : do naturalnej.Kochanie zdrówka od nas!
-
- Kontakt:
Beatrice bardzo dziękuję, wiem że serducho twoje jest wielkie, ale Teoś jest moją adptowaną, więc prywatną świnką. Dajemy radę, a wirtualne potrzebują większego wsparcia. Jeszcze raz wielkie dzięki, jak będziemy w potrzebie to się przypomnę.Beatrice pisze:Kanju kupię mu (np.na zmianę z Rodem czy Witusiem...), tylko mi przypomnij w następnym miesiącu, dobrze? Powoli będzie powracal na zmianę i : do naturalnej.Kochanie zdrówka od nas!
-
- Kontakt:
Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale wiadomo, dzieję się. Wczoraj Teo znowu postanowił wcinać warzywa pokorojone w paseczki, chyba po lekach lepiej sie czuje. Jedziemy na ratunkowej, którą wcina ze smakiem - oczywiście odmawia spożywania wszelkich innych poza czerwoną ziętkową. Nie wiem czy ona mu bardzo smakuje, czy swoim świnkowym rozumkiem uznał, że z jego chorą wątrobą jest mu potrzebna w zdrowieniu. Niestety zęby przerastają, jutro mamy wizytę u doktor i dam znać co i jak.paprykarz pisze:Jak tam dzisiaj Teoś?