Czy rozdzielić matkę z dzieckiem
Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Czy rozdzielić matkę z dzieckiem
Witam 1 marca nasza świnka rozetka urodziła dziecko i teraz niewiem co mam zrobić czy zostawić je razem czy rozdzielić dodam że mała to raczej samiec pomóżcie. A i kupiłem już nasza świnka z prezentem (była w ciazy)
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Re: Czy rozdzielić matkę z dzieckiem
trzeba potwierdzic plec i jesli to samiec trzeba juz rozdzielic
Tylko na rozpoznanie płci pojedź do dobrego weta od gryzoni, bo u takich maluchów to wcale nie takie proste i z okazji jego braku doświadczenia możesz mieć kolejną wpadkę.
Cześć Kiedy można rozdzielić dzieci od mamy? Zależy to bardziej od ich wagi czy wieku? Czy może od zachowania? Z góry dzięki za odpowiedź.
Maluchy muszą mieć tzw.bezpieczną wagę czyli 300gram. Ale samce oddzielamy od mamy przed 4tygodniem. Ja oddzieliłam samczyka od mamy jak miał 24 dni bo już za bardzo interesował się mamą i siostrami.
Wielkie dzięki za odpowiedź. Moje mają ponad 200g i niecałe 3 tygodnie, ale od 3 dni zaczynają wydawać dźwięki jak dorosłe samce dlatego pytałam czy może jakoś wcześniej ich od mamy i siostry nie zabrać. Pozdrawiam
A jesteś pewna płci maluchów na 100procent???
Płeć potwierdzona. 3 chłopców i jedna dziewczynka. Wydaję mi się, że lepiej je rozdzielić już, bo pogryzły sutki mamusi do krwi Do tego jeszcze te podejrzane dźwięki i kłótnie. Chyba bezpieczniej je już odstawić prawda? Wszystkie samodzielnie jedzą oczywiście i przybierają na wadze. Chłopcy ważą od 200 do 210 gramów (urodzone 24-go stycznia).
Jaką maluchy miały wagę urodzeniową???
Pytam bo gdy ja oddzielałam samczyka od mamy to on ważył 290g. I teraz wychodzi na to że albo ja miałam kluchy albo twoje mało ważą.
Pytam bo gdy ja oddzielałam samczyka od mamy to on ważył 290g. I teraz wychodzi na to że albo ja miałam kluchy albo twoje mało ważą.