Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
dominika45

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / z Nutką lepiej! :D

Post autor: dominika45 »

właśnie tak.. nasza kotka jest wysterylizowana i stąd też Jej brzuszek.. tak powiedział nam wet, ze tak będzie.. to tak gwoli wytłumaczenia.. jej puszystości.. :lol:
i jak dzisiaj Nutka?
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Jak się mają piękne gwiazdeczki???
Moje babiszony przesyłają :buzki: :buzki: :buzki:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Oj zwierzęta po sterylce lubią tyć :? Mój Frugo jest szczupły, nawet powiedziałabym, że ma zapadnięte boki ale fałd tłuszczowy na brzuchu ma... A cioci Mruczek po całości się spasł - nie dość, że ma taką budowę bo przypomina trochę brytyjczyka (krótkie łapy, okrągła głowa, krępe ciało) to do tego nazbierał sobie ładną warstwę tłuszczyku na zimę :ups:

Nucia bez zmian. Rozmawiałam wczoraj z dr Sulimą. W bobkach wyszły tylko bakterie, grzybów brak. Oxywet przedłużamy do piątku :( Wczoraj wróciłam później z pracy to Nutka stała już przy misce :lol: Wieczorem (jak wyciągnęłam legowiska z klatki...) zjadła karmę, pogrzebała w sianie, zjadła trochę suszków, prasowany groszek, koper i cykorię. To chyba nie jest tak źle :think: Ale kilka razy szukała legowisk... A skoro ich nie było to szła do jedzenia. Nie wiem o co chodzi z takim zachowaniem...
Obrazek
Anulka1602

Widocznie Nucinka jak ma legowisko to śpi by nie myśleć o jedzeniu a jak legowiska nie ma to je by nie myśleć o spaniu :laugh: :laugh: :laugh:
Sprytna bestia :laugh:
boe22

Post autor: boe22 »

Stara już jest po prostu.
Utut na starość wychodził co prawda do jedzenia, ale w miarę możliwości tachał sobie je do legowiska, gdzie dopiero je spożywał. Też taki staruszek leniuch, a bez kapciocha ani rusz.
Tylko karmę jadł na miejscu, a nie na wynos :lol: , bo by się zabiegał na śmierć, jakby miał po granulce nosić.
Anulka1602

Karma na wynos dla świniaków to by był istny aerobik :laugh: :laugh: :laugh:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Tylko, że to wszystko stało się nagle dwa tygodnie temu :think: Wcześniej normalnie wychodziła, jadła a jak się spóźniałam z posiłkami to się na mnie darła i czekała na środku klatki :lol: A teraz zalegnie i tylko głowę podnosi żeby dać jej jedzenie pod nos :idontknow:
Obrazek
Anulka1602

Może Nucinka ma gorsze dni i lada moment wszystko wróci do normy :buzki:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Nie wiem :think: teraz wyciągnęłam ją bo dawałam collagen. Odłożyłam ją do drugiego końca klatki to zjadła suszoną pokrzywę, seler naciowy a teraz je karmę i pije z poidełka.
Obrazek
dominika45

Post autor: dominika45 »

Hm trudne to a może rzeczywiście czasem miewa trudniejsze bardziej bolesne dni?? Nie pokazują tego - niestety nasze świnki .. Trzymajcie się, oby było tylko już dobrze.. :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”