Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / Nuteczka chora :(

Post autor: martuś »

Dziękujemy :buzki: Ja mówię gorzej niż rano :glowawmur: Jeśli tak dalej będzie to chyba faktycznie będę musiała iść na zwolnienie...
Nie chcę już za dużo kombinować z lekami dla Nutki bo jutro mamy wizytę. Chciałam kupić l-glutaminę ale też się wstrzymałam na razie. Jeśli okaże się, że faktycznie coś wyjdzie w badaniach to będziemy to leczyć bo biegunka też nie wzięła się "z powietrza". Szkoda mi babuni :(
Obrazek
boe22

Post autor: boe22 »

Chyba nam wszystkim szkoda :( taka kochana świnia :love:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Kochana jest a tyle w ostatnim czasie musi wycierpieć :( W przeciągu niecałego roku przerobiliśmy paraliż, rwanie siekacza, wysokie leukocyty, różne zastrzyki, antybiotyki, problemy z okiem (krople) a teraz to :(

6 lat temu mieliśmy to samo... Nutka jako 9cio miesięczna świnka rozcięła sobie język, długo nie chciała jeść, dostała mega wodnistej biegunki na którą też nic nie działało. Była taka słaba, że nie miała siły chodzić a jak szła to się przewracała. paprykarz pamiętasz to? Ściągnęłam Cię wtedy nawet do mnie do akademika :lol: Wtedy pierwszy raz trafiliśmy do vetmedica i do dr Krzysztofa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Kurczę, trzymajcie się, wiem,że człowiek zwierzakiem martwi się bardziej niż sobą. Zdróweczka :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Martuś, pamiętam. Tak się poznałyśmy. Na drugi koniec miasta gnałam do Nucinki. Ale ten czas leci.

Toffi jest niepocieszony, że Tata Twój nie chce zawiącać z nim bliższej relacji. :szczerbaty: W sumie kiedyś chciał ale Toffi go zębem potraktował lub usiłował.

Idź na zwolnienie i zadbaj o siebie. Praca nie zając. Nikt Ci zdrowia nie odda i poświęcenia Twojego nie doceni. "Dziękuję" nie usłyszysz.
Katia69

Post autor: Katia69 »

paprykarz pisze: Idź na zwolnienie i zadbaj o siebie. Praca nie zając. Nikt Ci zdrowia nie odda i poświęcenia Twojego nie doceni. "Dziękuję" nie usłyszysz.
Święte słowa,popieram w 100-stu procentach.
Nieustannie i mocno :fingerscrossed:
boe22

Post autor: boe22 »

Nie inaczej cholera....! Ja to wiem, a i tak się jeszcze tego nauczyć nie mogę po tyylu rozczarowaniach! J... ich pies. Zdrowia nikt nie odda....
Żeby to chociaż miliony płacili za poświęcenia...
Grrrr...
Zajmij się sobą i zwierzurami.
Praca jak nie ta- to inna. Roboty od cholery- wystarczy być ogarniętym i z ziemi podnieść.
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

paprykarz poznałyśmy się chyba z miesiąc wcześniej bo odbierałam od Ciebie kalendarz. Pamiętam, że miałaś wtedy kilkudniowe maluchy chyba od Szyszki :think: I zachwycałam się wtedy małą Marlenką i Mariolką :love:
A Toffi chciał poczęstować zębem mojego tatę :lol: On myślał, że Toff to taki fajny, grzeczny i milutki piesek :lol:

boe niestety z moją pracą jest tak, że jeśli chciałabym pracować w swoim zawodzie to niestety musiałabym wyjechać do innego miasta :idontknow:
Obrazek
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

martuś trzymam mocno kciuki za babinę i za Ciebie żebyś miała determinację do opieki :pocieszacz:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Dzięki. Determinację to ja mam. Tylko najważniejsze żeby ona się nie męczyła.
Nala najlepiej zrobiła... Bez choroby, bez bólu, co do cierpienia ciężko powiedzieć bo dostała leki zdejmujące obrzęk i poprawiające oddech... Kilka godzin i było już po wszystkim...

A Nuteczka od zawsze coś. Przez swoje życie dostałe mnóstwo zastrzyków, leków, co chwilę coś nowego wychodzi. Szkoda mi jej :(
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”