- imię świnki: Cyprys
- płeć świnki: samiec
- waga: 930g
- adopcyjny numerek: 3810
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo: Olsztynek, Aussie
- historia zwierzęcia, przebyte choroby: świnka z prywatnej adopcji
- informacje dot. diety: Karma Cavia Nature i Cavia Complete, sianko, wszystkie podstawowe warzywa i owoce
- stan adopcji:
JUŻ W DOMU STAŁYM
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę pw oraz e-mail:
ulaptaszkowska@wp.pl
- informacja o tym kto wydał zgodę na założenie wątku: Jolka
NIE NADAJE SIĘ DO DOMU Z DZIEĆMI.
Cyprysik został oddany z powodu alergii dziecka w domu. Fajny, oswojony, towarzyski facet. Ma niestandardowe umaszczenie i długi włos, o który trzeba należycie dbać, wymaga podcinania i czasami podmywania, choć chłopak sam świetnie radzi sobie z higieną

. Nie lubi siedzieć w klatce, na pewno dlatego, że jest sam, a za kratkami koledzy i koleżanki. Lubi natomiast wylegiwać się na dywaniku obok wybiegu moich świnek. Nie miałam jeszcze okazji bezpośrednio poznać go z Grzebykiem ale jak tylko do takiego spotkania dojdzie to zrelacjonuję

. Widać, że młody przeżywał w swoim życiu coś niefajnego, niestety boi się dotyku, ucieka od niego. Jest mega komunikatywny i towarzyski, potrafi chodzić za mną po pokoju jak piesek, a za każdym razem jak wchodzę to wesoło wita mnie kwikaniem

. Nie boi się ludzi, boi się dotyku, stąd moja decyzja o domu bez dzieci. W poprzednim domu była kilkuletnia dziewczynka, podejrzewam, że jest powodem traumy biedaka

.
Już w DS: Salsa, Rumba, Mamba, Samba, Mała Mi, Panna Migotka, Elwirka, Frania, Lazio, Milky, Poziomka, Marysia +41
Za TM: Pestka [*] Płatek [*] Eklerka [*]
Zapraszam do nas: