Samuraj i Katana DS [Nowy Dwór Gdański]
Moderator: silje
Re: Samuraj i Katana DS [Nowy Dwór Gdański]
Podkłady higieniczne + polar wypchany fizeliną powinien być wystarczająco izolujący. Na ściankach też myślę o polarze przynajmniej na czas świąt potem mogę "wyczarować" plexi przezroczyste dla pewności. Więc stworzę dużą kuwetę. Mam o tyle lepiej że panele podłogowe które widać na zdjęciu są wyżej niż standard w mieszkaniach. ( Są położone na parkiecie i dodatkowo oddzielone podkładami 5mm) co powoduje że podłogi mam trochę cieplejsze.
Znalazłem dziś coś takiego: https://candcmodularcages.pl/KLATKA-CC- ... PA-p124632
Trochę mnie to śmieszy bo wg opisu parter jest nie wiele większy niż klatka w której aktualnie chłopcy są, ironia w tym jest taka że mogę koszt obniżyć o conajmniej połowę a zrobić wybieg około 3x większy używając tego: http://allegro.pl/kojec-wybieg-klatka-p ... 38018.html
Myślę że to jest dobry pomysł. Jedynie muszę wymyślić jak zabezpieczyć przed ewentualnym przeciągiem podłogowym. Teoretycznie plexi ściany około 40 cm wysokość powinny wystarczyć.
Trochę mnie to śmieszy bo wg opisu parter jest nie wiele większy niż klatka w której aktualnie chłopcy są, ironia w tym jest taka że mogę koszt obniżyć o conajmniej połowę a zrobić wybieg około 3x większy używając tego: http://allegro.pl/kojec-wybieg-klatka-p ... 38018.html
Myślę że to jest dobry pomysł. Jedynie muszę wymyślić jak zabezpieczyć przed ewentualnym przeciągiem podłogowym. Teoretycznie plexi ściany około 40 cm wysokość powinny wystarczyć.
Tak sobie myślę... A gdybym zamiast płotków wybiegowych użył płyt wiórowych? Mniej roboty i kombinowania osłon przed wiatrem. Wysokość 40cm powinno wystarczyć. Nawet taniej wyjdzie bo chyba mam takie płyty. Zrobię coś na wzór płotków tylko że Odrazu pełne a że zadaszenia nie będzie to wentylacja powinna być dobra.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Mi się wydaje, że takie płyty nie byłyby tak estetyczne jak płotki no i gorzej byłoby widać świnki.
Trochę dużo by było z tym roboty ale może dałbyś radę zrobić podwyższenie nawet ze zwykłych płyt na całą powierzchnię wybiegu i klatki?
Ja mam coś takiego ale tylko pod klatką, półka zbita jest z płyty oklejonej zwykłą okleiną a od przodu jest przykręcony panel. Przy okazji wykorzystałam miejsce na świnkowe jedzenie.

Podkłady miałam ale często trzeba było sprzątać. Do dry bedu nie miałam cierpliwości. Ciężko było wyciągać z niego siano a po praniu wszystkie moje się mechaciły i mocz zatrzymywał się na górze w efekcie czego świnie chodziły z mokrymi brzuchami
Dla mnie najlepsze rozwiązanie to pod spód żwirek cat's best eco plus, na to mata łazienkowa i legowiska. Żwirek sprzątam mniej więcej dwa razy w tygodniu, maty piorę co tydzień a legowiska w zależności od stopnia zasikania
Trochę dużo by było z tym roboty ale może dałbyś radę zrobić podwyższenie nawet ze zwykłych płyt na całą powierzchnię wybiegu i klatki?
Ja mam coś takiego ale tylko pod klatką, półka zbita jest z płyty oklejonej zwykłą okleiną a od przodu jest przykręcony panel. Przy okazji wykorzystałam miejsce na świnkowe jedzenie.
Podkłady miałam ale często trzeba było sprzątać. Do dry bedu nie miałam cierpliwości. Ciężko było wyciągać z niego siano a po praniu wszystkie moje się mechaciły i mocz zatrzymywał się na górze w efekcie czego świnie chodziły z mokrymi brzuchami

Dla mnie najlepsze rozwiązanie to pod spód żwirek cat's best eco plus, na to mata łazienkowa i legowiska. Żwirek sprzątam mniej więcej dwa razy w tygodniu, maty piorę co tydzień a legowiska w zależności od stopnia zasikania

Dobry pomysł ale potrzebuję czegoś co mogę szybko rozłożyć nie tracąc powierzchni pokoju, a poza tym kaloryfer mi nie pozwala.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Jeśli tak to można na spód położyć koc piknikowy (ten z warstwą izolacyjną od spodu), zimą na to można dodatkowo dać zwykły koc. Na wybiegu jak będzie jakaś ściółka to też będzie izolowało od zimna. Moje jak mają wybieg to rozkładam i koc złożony na pół i do tego w różnych miejscach legowiska/poduszki jak już się zmęczą wybiegiem (czyt. najedzą się i idą spać
) to żeby miały ciepło pod tyłkiem
Odpukać ale na razie ze zdrowiem ok 

Narazie to chłopcy patrzą na mnie jak na wariata bo stroje choinkę. Pech chciał że może stać tylko w miejscu docelowego wybiegu. Dobra wiadomość dla DT chłopaków... Od wczoraj zaczeli popcornować a dziś jak dostali hamak to już wogóle wariowali jak dzieci. Przytyli ale chyba trochę za mało. Samuraj o 15 gram a Katana 20 gram.
Znów dostanę po uszach od TŻ za rozpuszczanie świństwek, ale za to że w obronie choinki (podgryzają i wypijają wodę) muszą być aresztowani w klatce. Więc szukając pomysłu trafiłem na kojce dla zwierząt, chwilę potem dopatrzyłem się że można do nich kupić maty ochronne jako podłoże. Tym tropem idąc chłopcy dostaną matę o średnicy około 170 cm pod kojec 8katny. Potem dorobię im boki i będą mieli czadzior wybieg. Oby wieprzyki byli zadowoleni z tego że będą mogli w końcu wychodzić kiedy będą chcieli.
Wesołych świąt bożego narodzenia, dużo zdrowia zwierzakom futerkowym i nie futerkowym oraz pieniędzy i cierpliwości dla Dużych.
Życzymy Samuraj i Katana wraz z służącymi.
Wesołych świąt bożego narodzenia, dużo zdrowia zwierzakom futerkowym i nie futerkowym oraz pieniędzy i cierpliwości dla Dużych.
Życzymy Samuraj i Katana wraz z służącymi.
fajne te wybiegi 
no i chłopcy rosną
może trochę skrócić ten podest?
u moich to nie było kłopotu, bo lubili skakać na dach domku, a więc podstawiałam domek i było po temacie
poproszę więcej zdjęć tych mordeczek kochanych

no i chłopcy rosną
może trochę skrócić ten podest?
u moich to nie było kłopotu, bo lubili skakać na dach domku, a więc podstawiałam domek i było po temacie

poproszę więcej zdjęć tych mordeczek kochanych