Witam,
Zwracam się z zapytaniem czy jesteście Państwo chętni zaopiekować się chorą świnką morską. Świnka na zwyrodnienie stawów kolanowych na tle niedoboru witaminy C, zaniki mięśniowe zadu, ogólny stan ok, je pije.
Uważam,że świnka wymaga poświęcenia więcej czasu niż ja jestem w stanie jej zapewnić, dlatego poszukuję kogoś kto byłby w stanie się nią zaopiekować.
Weterynarz zasugerowała mi znalezienie Stowarzyszenia pomocy świnkom morskim zanim zdecyduję się na eutanazję. Świnka ma ok 4,5 lat, uważam,że pozostawienie jej przy życiu w warunkach kiedy nie może chodzić i leży we własnych odchodach będzie pogłębiał jej zły stan i niósł za sobą kolejne schorzenia takie jak zapalenie skóry czy odleżyny.
Mieszkam w Warszawie na Woli,
Pozdrawiam,
Ewa Mierzejewska
ewadisney@wp.pl
Co odpisać Pani?
Chora świnka[Warszawa-Wola]
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
- Mysz
- Miejscowość: Mrągowo
- Kontakt:
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Chora świnka[Warszawa-Wola]
Marzymy o przygarnianiu chorych świnek i opiece nad nimi! Te zaniki i niedobory,to skąd...?! Czasu Pani nie ma, tak? A forsę na leczenie i rehabilitację posiada? Dołoży w pakiecie ze świnką? Długo jest w takim stanie? Bo widzę lata zaniedbań - zanik mięśni nie powstaje w ciągu tygodnia... Sprzątać też Pani nie może, że zwierzak w odchodach leży? O podkładach nie słyszała? Wredna jestem, ale nie mogę wziąć na razie nic... Nie obrobię... Zapytaj facetkę, czy leczenie jakieś było? Gdzie? Jaki jest faktyczny stan zwierzaka? To chłopak, czy dziewczyna? Gdzie na Woli...? Ja wolę na tę Wolę nie pisać...
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- Mysz
- Miejscowość: Mrągowo
- Kontakt:
Pani napisała,że sprawa nieaktualna.
-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Przez przypadek dzisiaj w Kajmanie dowiedziałam się wiecej o tej śwince. Dziewczyna tam była w 2013 roku. Dostała tradycyjne zalecenia co do opieki i podawania wit. C. Od tego czasu nie była. Pojawiła się, żeby ją uśpić. Dr Toborek się nie zgodziła. Podobno trzymała ją na macie ( dr mowiła, żeby zmieniła na podkłady) i wit. C oczywiście nie podawała. Wcześniej była w Ogonku, tam sugerowali , żeby robiła masaże i jakąś rehabilitację. Pewnie tez nie chcieli uśpić. No i tak myślimy, że wreszcie kogoś znalazła, kto jej uśpił tą świnkę
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila
- zwierzur
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt: