Odważni kumple z balkonu - Albert i Wiktor - w DS! [Poznań]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aneta914
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Odważni kumple z balkonu - Albert i Wiktor - w DS! [Poznań]

Post autor: Aneta914 »

Albert,
- Nr adopcyjny: 3673,
- Stan adopcji: DS Luolinka
- Do adopcji razem z Wiktorem
Obrazek
Obrazek

Wiktor,
- Nr adopcyjny: 3674,
- Stan adopcyjny: DS Luolinka
- Do adopcji razem z Albertem
Obrazek
Obrazek

- Historia zwierzęcia, przebyte choroby : Świnki znudziły się dotychczasowym opiekunom i miały zostać wypuszczone na pole. Mieszkały w okropnych warunkach: na balkonie, w zabrudzonej klatce 60 cm, bez dostępu do siana. Dzięki pomocy dobrych ludzi zostały stamtąd odebrane i przekazane pod opiekę SPŚM. O dziwo, po wizycie u weterynarza okazało się, że prosiaki są w pełni zdrowe i po okresie kwarantanny, jeśli wciąż wszystko będzie wporządku, będzie można je zaadoptować :D
- Miejsce, w którym przebywają świnki oraz u kogo - Poznań - Aneta914
- Kontakt do osoby decyzyjnej - Aneta914 PW (wiadomość prywatna) lub mail: aneta.polczynska@vp.pl
- Informacje dot. diety: Chłopaki są u mnie dopiero kilka dni, więc dopiero poznaje ich upodobania, ale już widać, że należą do świniaków "wszystkożernych" - każde warzywo znika z klatki błyskawicznie (póki co wypróbowany: seler naciowy, koperek, pietruszka (korzeń i nać), marchew (korzeń i nać), burak - botwinka, brokuł, cykoria, sałata rzymska, papryka, ogórek, bazylia, mięta). Jeśli chodzi o karmę, to mają podawaną Versele Laga Cavia Complet i widać, że bardzo im smakuje. Dostały też na próbę suszone zioła i także chętnie jadły (liść maliny, pokrzywa, babka lancetowata i szerokolistna, mieszanki: zielone pole, podstawowa i uzupełniająca)
- Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Dzima.

Chłopaki bardzo lgną do człowieka, nie uciekają przed ręką. Powiedziałabym nawet, że same się nadstawiają, żeby je podrapać za uchem ;) Liżą moje palce, ciekawe, czy myślą, że ja to jakieś dobre żacie, haha :lol: (Tak mi się zrymowało) Albert i Wiktor są bardzo aktywni w klatce, jak i na wybiegu. Chętnie chodzą po pokoju, zwiedzają nowe zakamarki i ganiają za sobą turkocząc. Jako pierwsze moje tymczasy, pochłaniają przeogromną ilość siana w zastraszająco krótkim czasie.

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.

Zdjęcia od osób, które odebrały świnki. Niebawem pojawią się fotki ode mnie :)
Ostatnio zmieniony 14 paź 2017, 15:57 przez Aneta914, łącznie zmieniany 3 razy.
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
Kanja
Miejscowość: Gorzów Wlkp.
Kontakt:

Re: Odważni kumple z balkonu - Albert i Wiktor [Poznań]

Post autor: Kanja »

Super, że chłopcy zdrowi :) . Trzymamy :fingerscrossed: , aby znaleźli dobry, odpowiedzialy domek.
Awatar użytkownika
Lucus
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Lucus »

Mogę dodać, że Wiktor jest przesympatyczny, w ogóle się mną nie przejął jak po niego przyjechałem i w najlepsze chrupał sobie pietruszkę. Wydaje się oswojony i bardzo ufny. Albert za to uciekał gdzie pieprz rośnie ale za to jest przepiękny i gdybym mógł już by był u mnie ;-)
Mocno trzymam kciuki za nowy dom chłopaków :fingerscrossed:
Lucuś [*] 10.04.2016 - 28.08.2017[/color][/b]
Smoluś [*] 10.04.2016 - 22.06.2017[/color][/b]
Rokitek 01.2017
Czosnek 11.2016
Dyzio - chomik syryjski 11.05.2018
ewik2017

Post autor: ewik2017 »

Chłopaki -marzenie: śliczni,lgnący do ludzi i w dodatku wszystkożerni!Rewelacja :love: Moje księżniczki takie wybredne,chciałabym żeby też tyle różnych rzeczy jadły :102: POlecamy chłopaków i mocno za domek trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Kanja pisze:Super, że chłopcy zdrowi : ) . Trzymamy :fingerscrossed: , aby znaleźli dobry, odpowiedzialy domek.
Lucus pisze:Mogę dodać, że Wiktor jest przesympatyczny, w ogóle się mną nie przejął jak po niego przyjechałem i w najlepsze chrupał sobie pietruszkę. Wydaje się oswojony i bardzo ufny. Albert za to uciekał gdzie pieprz rośnie ale za to jest przepiękny i gdybym mógł już by był u mnie : )
Mocno trzymam kciuki za nowy dom chłopaków :fingerscrossed:
ewik2017 pisze:Chłopaki -marzenie: śliczni,lgnący do ludzi i w dodatku wszystkożerni!Rewelacja :love: Moje księżniczki takie wybredne,chciałabym żeby też tyle różnych rzeczy jadły :102: Polecamy chłopaków i mocno za domek trzymamy :fingerscrossed:
Dokładnie tak! Świnki jak marzenie! Dziękuję za kciuki ; ) ale niestety, jeszcze nie było ani jednego zapytania. Naprawdę mi przykro, bo bardzo lgną do ludzi. Jeszcze nigdy nie spotkałam, aż tak odważnych świnek. A na rękach - w ogóle nie protestują, nie marudzą, grzeczni jak aniołki <3 Śmieszne jest też dla mnie to, że chodząc po pokoju podbiegają do mojej nogi i proszą o jedzonko, trochę jak małe psy : D
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Odważni to mało powiedziane. Odebrani ze złych warunków i zerowej opieki, a zachowują się rewelacyjnie, od razu zwiedzali klatkę, nie uciekają przed ręką.
Dalej domku gdzie jesteś? Nie pozwólmy, żeby tacy fajni kolesie się zasiedzieli u Anety :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Re: Odważni kumple z balkonu - Albert i Wiktor - rez. [Pozna

Mamy domek na oku! :jupi: Proszę o kciuki! :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Re: Odważni kumple z balkonu - Albert i Wiktor - rez. [Pozna

:yahoo:
Suuuuper!
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Re: Odważni kumple z balkonu - Albert i Wiktor - w DS! [Pozn

Wiktor wrócił.
Pyrka
ViaCaVia
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Odważni kumple z balkonu - Albert i Wiktor - w DS! [Pozn

Post autor: ViaCaVia »

Och, ale dlaczego..? :shock: Chłopaki nie mają szczęścia.. :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”