Zęby były oglądane, nie było zastrzeżeń
dokarmiac ja tylko karma czy moge zblendowac warzywa/owoce?
Niska waga
Moderator: Dzima
- Chrumka
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Niska waga
U mojej 8 - letniej Lusi wwyszły problemy z tarczycą ale ona je jak szalona... Też chudnie mimo dokarmiania nawet....
Weterynarz każe przyjsc jutro dopiero, a świnka ma w kącikach ust czerwone sprawdzał zęby niby ale moze tylko siekacze do tego taki małe postrzępione kupki ale wiecej niz dwie nie wiem czy było czyli zjadła bardzo bardzo malo,
edit dzwonie znowu a ten ciagle zeby jutro przyjechac..
edit dzwonie znowu a ten ciagle zeby jutro przyjechac..
- habibi
- Miejscowość: Reda
- Kontakt:
w jakim tempie świnki do pierwszego roku powinny przybierać na wadze? Moje maja obecnie niecałe 4 miesiące i zauważyłam że znacznie wolniej zaczęły przybierać, czy to normalne?
- habibi
- Kontakt:
Sprawdzamy wagę raz w tygoniu. Obecnie 577 i 622
Myślę że nie masz się czym martwić bo mają dobrą wagę. Moje maluchy mają 4,5miesiąca i ważą 881gram i 925gram ale to obżartuchy a poza tym będą duże po tatusiu.
- habibi
- Kontakt:
ok, dzieki czyli jak będzie jakis tydzień bez przyrostu wagi to nie popadać w panikę
Jeśli świnki są aktywne,normalnie jedzą i mają dużo ruchu to nie ma powodów do zmartwień. Gdyby chudły,były osowiałe,miały matowe i nastroszone futerko i nie jadły to wtedy wizyta u weta wskazana. U mnie maluszki też miały raz albo dwa mniejszy przyrost wagi ale wszystko jest ok i są okazem zdrowia
- Zuzia&Władzia
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Może ja się podepnę do tego tematu ,żeby nie zakładać nowego.
Nie mam zielonego pojęcia w jakim wieku jest moja Zuzia. W połowie sierpnia pani w zoologicznym ,z którego ją wzięłam przekazała mi tylko bardzo istotną i szczegółową informację - "nie więcej niż pół roku" O nią się najmniej jednak martwię bo wydaje się tłuścioszkiem a przez ostatnie dwa tygodnie przytyła 90 g. Teraz waży prawie 800.
Dwie młodsze to jednak straszne kruszynki mimo ,że jedzą za 10 świnek. Je wzięłam od ludzi a nie ze sklepu i możliwe ,że oszukali mnie co do wieku bo:
Władzia według tego co powiedział mi pan co ją oddawał ma teraz jakieś 3,5 miesiąca i waży 458g - przyrost przez ostatnie dwa tygodnie to dokładnie 59g. Wcześniej jej nie ważyłam bo nie miałam na czym. Wydaje się ,że urosła u nas dużo ale tak naprawdę jak ją biorę na ręce to jest to kupka włosów z chomikiem pod spodem.
Frania według pani ,od której ją wzięłam ma na chwilę obecną 3 miesiące i waży 357 - przyrost w ciągu dwóch tygodni 57g. Mąż mówi ,że wygląda jak myszka a nie świnka.
Czy moje dwie małolaty nie są za małe? Jeśli tak to czym je podtuczyć?
Nie mam zielonego pojęcia w jakim wieku jest moja Zuzia. W połowie sierpnia pani w zoologicznym ,z którego ją wzięłam przekazała mi tylko bardzo istotną i szczegółową informację - "nie więcej niż pół roku" O nią się najmniej jednak martwię bo wydaje się tłuścioszkiem a przez ostatnie dwa tygodnie przytyła 90 g. Teraz waży prawie 800.
Dwie młodsze to jednak straszne kruszynki mimo ,że jedzą za 10 świnek. Je wzięłam od ludzi a nie ze sklepu i możliwe ,że oszukali mnie co do wieku bo:
Władzia według tego co powiedział mi pan co ją oddawał ma teraz jakieś 3,5 miesiąca i waży 458g - przyrost przez ostatnie dwa tygodnie to dokładnie 59g. Wcześniej jej nie ważyłam bo nie miałam na czym. Wydaje się ,że urosła u nas dużo ale tak naprawdę jak ją biorę na ręce to jest to kupka włosów z chomikiem pod spodem.
Frania według pani ,od której ją wzięłam ma na chwilę obecną 3 miesiące i waży 357 - przyrost w ciągu dwóch tygodni 57g. Mąż mówi ,że wygląda jak myszka a nie świnka.
Czy moje dwie małolaty nie są za małe? Jeśli tak to czym je podtuczyć?