Dostałam wypis z wizyty u Piaseckiego. Jego diagnoza to świerzbowiec włosowy. Podobno
Oglądał drania przez mikroskop.
Pasożyty zewnętrzne
Moderator: Dzima
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Pasożyty zewnętrzne
Czy to "gimbus" ? Osobiście nie nadążam za rozwojem pasożytów. Kiedyś były wszoły i tyle.. Ech, wiadomo, kiedyś świat był lepszy, a ludzie młodsi
- sosnowa
- Kontakt:
Nie gimbus. Tzw. Wszy Nieruchome, o których pisze kimera w pierwszym poście. Po łacinie jakoś fajnie, ale znowu zapomniałam. Grunt, że drugi człon nazwy to 'caviae', znaczy do homo sapiens ciekawości nie mają
Niemniej pytanie nr 2.
Otonia, moja świnia jeszcze na odległość. Ważąca 207g . Jej ucho z jajami zamieściłam powyżej. Piasecki dwukrotnie posypał ją preparatem dla psów i gołębi o nazwie insectin. Z lekka się spłoszyłam.
Niemniej pytanie nr 2.
Otonia, moja świnia jeszcze na odległość. Ważąca 207g . Jej ucho z jajami zamieściłam powyżej. Piasecki dwukrotnie posypał ją preparatem dla psów i gołębi o nazwie insectin. Z lekka się spłoszyłam.
Jak moja Łatka miała wszoły to dużo o tym czytałam i nigdzie nie było napisane o stosowaniu proszku tylko były wymienione preparaty płynne,w aerozolu i jakiś roztwór do rozrobienia który można dodać do wody do picia
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Insectin bezpieczny ale chyba słabo działa
- sosnowa
- Kontakt:
Dr Ola z MV wytłumaczyła mi, że przy takiej wadze i ryzuku zagłodzenia biomectin może być zbyt mocny.