Niektóre mają np. laktozę w składzie. Np. VL CrockBitterend666 pisze:Czy wszystkie produkty Versale Laga są dobre?
Suchy pokarm
Moderator: pastuszek
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
Re: Suchy pokarm
Dziękuje bardzo. Szukając kolb zatrzymałam się na tych Jp Farm, bo ciekawie wyglądały i skład wydawał się fajny, więc teraz tylko muszę wypróbować
- sophiee
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Jaką karmę polecacie zamiast CN? Świnkom się znudziła bo wyjadają to co najlepsze a reszta leży i z miesiąca na miesiąc są bardziej wybredne.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
U mnie było dokładnie to samo!!! Identycznie! Uznałam, że puszczą mnie z torbami, bo prawie pół karmy nasypanej do miski trafiało to kosza, więc przestawiłam je na CC. Nie były zadowolone, najpierw mieszałam im z CC+CN i zostawiałam dopóki wszystko nie zniknęło...oczywiście co lepsze z CN wybierały najpierw.sophiee pisze:Jaką karmę polecacie zamiast CN? Świnkom się znudziła bo wyjadają to co najlepsze a reszta leży i z miesiąca na miesiąc są bardziej wybredne.
"Wzięłam je głodem" i kiedy dostawały samo CC po 2 dniach trzaskania miskami i zapychania się sianem stwierdziły, że zjedzą.
A ja jestem pod wrażeniem na ile czasu wystarcza pełne opakowanie karmy
Pyrka
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Słuchajcie, nie wiem czy ktoś już tu o to pytał, ale nawet nie wiem jak miałabym znaleźć w tym wątku, jeśli tak.
Mianowicie - czy to jest okej, jeśli świniak przez całe swoje życie je jedną karmę? Je VL CN i w sumie całkiem dobrze mu wchodzi, ale nie wiem, może jeść ciągle jedną czy jednak wskazana jest zmiana po jakimś czasie na coś innego?
Mianowicie - czy to jest okej, jeśli świniak przez całe swoje życie je jedną karmę? Je VL CN i w sumie całkiem dobrze mu wchodzi, ale nie wiem, może jeść ciągle jedną czy jednak wskazana jest zmiana po jakimś czasie na coś innego?
Witajcie ! Jestem tu nowa i mam na imię Kasia niedługo planuje zaadoptować świnkę morską. Czytałam dużo informacji w Sieci na temat opieki i karmienia mam jednak dylemat jeśli chodzi o wybór suchej karmy. Czy możecie mi coś polecić?
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Wątek ma prawie 80 stron. Polecam zacząć od 1, tam masz spis.
Pyrka
- sophiee
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Zmieszałam karmę twoim sposobem i działa . Karma znika z miseczki, a świnki bardzo polubiły CC. Powoli zmieniam proporcje i daję coraz mniej CN a więcej CC.Dzima pisze:U mnie było dokładnie to samo!!! Identycznie! Uznałam, że puszczą mnie z torbami, bo prawie pół karmy nasypanej do miski trafiało to kosza, więc przestawiłam je na CC. Nie były zadowolone, najpierw mieszałam im z CC+CN i zostawiałam dopóki wszystko nie zniknęło...oczywiście co lepsze z CN wybierały najpierw.sophiee pisze:Jaką karmę polecacie zamiast CN? Świnkom się znudziła bo wyjadają to co najlepsze a reszta leży i z miesiąca na miesiąc są bardziej wybredne.
"Wzięłam je głodem" i kiedy dostawały samo CC po 2 dniach trzaskania miskami i zapychania się sianem stwierdziły, że zjedzą.
A ja jestem pod wrażeniem na ile czasu wystarcza pełne opakowanie karmy
- Francesco
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Witajcie Z Michaliną mamy za sobą VL Nature oraz VL Complete. Ostatnio zmieniłem karmę na CUNIPIC Alfa Pro... Jeśli chodzi o znikalność karm to najsłabiej wypadła VL Nature...
Cunipic Alfa Pro kupiłem eksperymentalnie. Michalina zjada wszystko
Cunipic Alfa Pro kupiłem eksperymentalnie. Michalina zjada wszystko
Michalina - 11.10.2016
Karmił ktoś prośki Vitakraft Emotion Pure Nature Herbal? Poniżej skład z Hipcia:
Skład: produkty pochodzenia roślinnego (syszona trawa 32,5%, tymotka 8%), warzywa (14,94%), suszona pietruszka (3,3%), owoce, suszone liście pokrzywy (2,1%), inulina (2,1%), czerwony chaber bławatek, glony, minerały, suszony tymianek (1%), ekstrakty roślinne z Yucca shidigera, oleje i tłuszcze.
Składniki analityczne: włókno surowe 20%, DHA 0,06%.
Skład: produkty pochodzenia roślinnego (syszona trawa 32,5%, tymotka 8%), warzywa (14,94%), suszona pietruszka (3,3%), owoce, suszone liście pokrzywy (2,1%), inulina (2,1%), czerwony chaber bławatek, glony, minerały, suszony tymianek (1%), ekstrakty roślinne z Yucca shidigera, oleje i tłuszcze.
Składniki analityczne: włókno surowe 20%, DHA 0,06%.