Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*]

Post autor: urszula1108 »

Ślicznie śpi Nuteczka. Frugo niesamowity. Zdjęcia jak zwykle super :D
Za zdrówko tradycyjnie :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Kciuki się przydadzą bo dzisiaj to jest tragedia :glowawmur: Jak ja bym chciała żeby było już jutro i żeby Tolusia była już po korekcie... Dzisiejszy dzień Tola przesiedziała skulona w kącie na sianie :( Pierwszy raz odkąd ma problemy z zębami bardzo mocno się ślini... Do tego jej ślina tak śmierdzi, że w całym pokoju ją czuć a jak ją karmię to robi mi się niedobrze pomimo, że w pracy spotykam się z różnymi rzeczami i nic mnie nie odrzuca :sadness: Do jedzenia w strzykawce podejdzie ale nie jest w stanie wziąć strzykawki do buźki żeby zjeść... Więc wsadzam na siłę i wtedy je. Zaparzyłam jej miętę do picia to może troszeczkę będzie jej przyjemniej w pyszczku bo ten smród na pewno jej też przeszkadza. Wzięłam jej dzisiaj p/bólowy i jak wrócę z pracy to podam.
Szkoda, że dzisiaj nie mogłam załatwić wolnego w pracy bo tak to już by było po kłopocie i Tola nie musiałaby się męczyć do jutra :sadness: No ale jutrzejsza wizyta też jest wyproszona i w Szczecinie i u mnie w pracy bo musiałam zamienić się z kolegą...
Bardzo szybko u niej to wszystko się zmienia... W piątek oprócz ratunkowej na miseczce jadła bardzo ładnie suchy trovet i moczony brit. W sobotę już odstawiła i jadła tylko ratunkową (ale zrobioną na gęsto podaną w miseczce). W niedzielę już nie chciała tak jeść więc robiłam trochę rzadszą i dawałam ze strzykawki. Wczoraj ładnie jadła ze strzykawki ale doszło ślinienie i zaczęła kręcić główką próbując łapką wyciągnąć sobie coś z pyszczka (podejrzewam, że zrobił jej się mostek i to jej przeszkadza). A dzisiaj nie jest w stanie już złapać strzykawki z jedzeniem pomimo, że chce bo zaraz przybiega... Jak dorzucam siano albo trawę to też biegnie bo myśli, że da radę zjeść :(
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: za zdrówko Tolusi
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

O rety. Ale skąd ten smròd? Taki jakby żur? Grawa miała coś takiego i pomogła nystatyna.
Kanja
Miejscowość: Gorzów Wlkp.
Kontakt:

Post autor: Kanja »

:sadness: Trzymamy :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Smród ciężki do opisania... Czy żur? Hmmm....chyba nie :think: Nie jest to zapach drożdży ani ropy. Ona podobnie śmierdziała (ale mniej intensywnie) jak zrobiła jej się rana za ostatnim trzonowcem. Ale wtedy się nie śliniła więc ten zapach raczej zostawał "w niej". Teraz cała szyja od spodu jest mokra aż pomiędzy łapami. Umyłam ją trochę przed pracą ale do teraz znowu cała się zamoczyła. Nakarmiłam ją ziętkiem (musiała być głodna bo ładnie zjadła 15 ml), później dałam meloxidyl a teraz wciągnęła prawie 20 ml tarkowanej brzoskwini. Przygotowałam też paprykę bo lubi ale nie chciała. Teraz siedzi skulona przy Nutce... Do świeżej dostawy trawy szybko przybiegła, obwąchała każde źdźbło, pootwierała pyszczek i na tym się skończyło :( Eh aby do jutra...
Obrazek
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

Bidulka :pocieszacz: oby wszystko było dobrze :buzki: :buzki: :buzki:
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Biedna Tolcia :sadness: , trzymam mocno kciuki za obie panny :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Długo spokoju nie macie :sadness: oby już się wszystko unormowało :pocieszacz: bardzo mocno za Tolcię i Nucię też :fingerscrossed: :fingerscrossed:
dominika45

Post autor: dominika45 »

My tez trzymamy :fingerscrossed: Jak dzisiaj? napisz coś prosimy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”