Łączenie świnek

ODPOWIEDZ
Anulka1602

Re: Łączenie świnek

Post autor: Anulka1602 »

Łączenia często są ciężkie i bardzo stresujące ale uwierz mi że jak prośki ustalą hierarchię to zapomnisz o całym stresie i będziesz szczęśliwa widząc jak razem brykają,jedzą i śpią. Dasz rade tylko musisz w to uwierzyć i być cierpliwa. Trzymam mocno :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Katharsis

Post autor: Katharsis »

Dzisiaj próbuje jeszcze raz...chłopcy zostaną na noc na wybiegu taki mam plan...mam nadzieję że tym razem się uda :jupi: i obędzie się bez rozdzielania ;)
Anulka1602

Super!!! Trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: z całych sił za szczęśliwe łączenie :buzki:
Katharsis

Jak na razie obeszło się bez ran i krwi :jupi: :D a tak pod tym bez zmian... jutro rano się odezwę mam nadzieję ze z dobrymi wiesciami :102: :świnka2:
Anulka1602

Czekam na dobre wieści. Nadal trzymamy :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Katharsis

Noc spokojna...poleciało trochę futra i Jeżyk oberwal w nosek ale rana przemyta i jakoś gizd się trzyma. Spali w dwóch osobnych miejscach Jeżyk pod stołem a Ptyś obok pufa...niestety przyjaźni nadal brak więc dziady będą siedziały nadal na wybiegu ;) oczywiscie zgrzytanie zębami nadal jest aczkolwiek panowie spokojniejsi leżą plackiem ale to chyba ze względu na temperaturę :roll: mam pytanie we wtorek wracam już do pracy więc mam ich zostawić na ten czas dalej na wybiegu czy do klatki??
Anulka1602

Póki nie będzie pełnej zgody to niech będą na wybiegu. Tylko pamiętaj by nie dawać żadnych norek,domków,zabawek itp.,by nie mieli o co się kłócić.
Katharsis

Tak wiem zero gadżetów, mają jedynie jedzonko w różnych miejscach ;) i dwa poidełka
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Jak najdłużej na wybiegu. Jeśli ci nie zawadza to najlepiej ich zostaw.
To jakiś ogrodzony teren? Jaki duży? Podaj wymiary. Warto stosować metodę zmniejszania wybiegu z czasem, tzn jak widzisz że jej lepiej delikatnie zmniejszasz wybieg, aż w końcu będzie miał wymiary klatki.
Niektóre łączenia są szybkie inne za to bardzo długie i bolesne, a czasami może się okazać że po prostu się nie lubią, a z innymi samczykami dogadają się od razu. Świnki mają różne charaktery, jak ludzie, czasami jednej nie znoszą a z inną się zaprzyjaźnią.
Ale mocno wam kibicuję :fingerscrossed:

Nie mogę doczytać w jakim są wieku...? Może to już hormony buzują.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Katharsis

Wymiar wybiegu to jakieś 2 metry na 2 metry. Odstapiłam chłopaka jeden pokój który pozagradzalam. Mój swinek ma niecałe 3 lata natomiast Jeżyk rok...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie świnek morskich”