Noki (*) - spokojny czterolatek - zamieszkał w Katowicach

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Noki (*) - spokojny czterolatek - zamieszkał w Katowicach

Post autor: silje »

Do adopcji wkrótce- bardzo grzeczny i oswojony czterolatek- Noki :love:
Został oddany przez poprzednich właścicieli z bardzo błahego powodu: znudził się dziecku. Może i dobrze się stało, bo dotychczasowe życie spędził w klatce 55cm cm, jedząc...obierki. Z resztą sporo ich dostał w ramach wyprawki.
W dniu przejęcia ważył 746g, następnego- już 30g więcej. Jest ewidentnie chudy. Tuczymy.
Zasługuje na lepsze życie- dostał nowe imię i szansę na nowy, prawdziwy dom.
Mam nadzieję, że mimo dojrzałego wieku taki dom znajdzie.
Razem z nim została oddana samiczka (wątek w krótce- DT MAS), na szczęście nie mieszkali razem od dwóch lat ponieważ samiczka okładała za bardzo swojego spokojnego małżonka.

Oto on :meeting:
Obrazek
Obrazek

* Imię świnki- Noki
* Wiek świnki- ok. 4 lata
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 3530
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji do innego samca lub wysterylizowanej samiczki
* Stan adopcji- DS u p.Joanny -Katowice

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Sztum, silje
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, seler, kukurydza itd. Ogólnie- nie grymasi
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail silje_xx@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.

W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy, chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie lub zapewni komfortowy, bezpieczny i bezpośredni transport.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/inde ... &Itemid=83

Obrazek
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Noki- spokojny czterolatek [Sztum]- kwarantanna

Post autor: sosnowa »

O rety. Pecudny jest
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ludzie to mają pomysły :glowawmur: Nic dziwnego, że "małżonka" go tłukła skoro siedzieli klatce za małej nawet na jedną świnkę :roll:
Teraz już będzie tylko lepiej :fingerscrossed: :buzki:
Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Jest chętny domek.. Tylko trochę daleko- w Katowicach. Jeśli jednak znalazłby się super transport, to chłopaczek chyba pojedzie. Mocno myślę.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +21 w DT
Awatar użytkownika
DanBea
Miejscowość: Katowice
Kontakt:

Post autor: DanBea »

Śliczny maluszek :love: Oby domek trafił mu się super i taki już na zawsze :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Noki- spokojny czterolatek [Sztum]- rezerwacja

Myślę, że właśnie taki domek mu się trafił :)
Do Katowic jest co prawda kawał drogi, ale mamy na oku bezpieczny transport (samochód z klimą), a sam Noki jest świnkiem spokojnym, zupełnie niczym się nie stresuje- myślę zatem, że i podróż dzielnie zniesie. A pani chce właśnie takiego dojrzałego kawalera dla swojej (wysterylizowanej) Tosi- to dla Nokiego wielka szansa na nowe życie.

Noki- rezerwacja dla p.Joanny z Katowic :)

Potrzebna WPA w Katowicach :pray:
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

Czekamy czekamy ! I nie możemy się doczekać :meeting:
Anulka1602

Post autor: Anulka1602 »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: za nowy domek i udane małżeństwo. Pan świnek jest cudnyyyyy :love: :buzki:
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Bardzo dziękuję PepusiowejMamie za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej :buzki:
Świetny domek czeka- Noki może zacząć pakować walizki. Przeprowadzka w niedzielę :)
PiDzi
Miejscowość: Świętochłowice
Kontakt:

Post autor: PiDzi »

Domek zapowiada się świetnie! Opiekunka zorganizowała świnkom taki duży wybieg, że sam chętnie bym sobie pobiegał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”