Rożek, Agawa+Rusałka, Palmka - wszyscy w DS! [Waw]
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Re: Rożek zajęty! Agawa+Rusałka (rez.), Palmka w DS! [Waw]
Będziemy czekać!
- Natalinka
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Sprawy przyspieszyły, ale też się nieco skomplikowały. Po kolei: WPA w Gdańsku w sprawie Agawy i Rusałki już jutro (raz jeszcze @MAS dzięki za pomoc! ), ale myślę, że wszystko pójdzie dobrze, więc będę szukać na dniach transportu nad morze.
Rożek został oddzielony od mamy i siostry - właśnie stuknął dzieciakom miesiąc i niby jeszcze nic się nie dzieje, ale nie ma mnie całe dnie w domu, więc wolę dmuchać na zimne. Towarzystwa dotrzymuje mu zadowolony z życia wujcio Knedel, więc mały jakoś się trzyma, choć rozpaczał ze dwa dni. Niestety, dopadł go też grzybek - więc smaruję, poję immunoglukanem i dbam, jak potrafię. Ranki ładnie przysychają, więc pewnie za jakieś dwa tygodnie będzie mógł jechać do @Chrumka i Sherlocka.
Rożek został oddzielony od mamy i siostry - właśnie stuknął dzieciakom miesiąc i niby jeszcze nic się nie dzieje, ale nie ma mnie całe dnie w domu, więc wolę dmuchać na zimne. Towarzystwa dotrzymuje mu zadowolony z życia wujcio Knedel, więc mały jakoś się trzyma, choć rozpaczał ze dwa dni. Niestety, dopadł go też grzybek - więc smaruję, poję immunoglukanem i dbam, jak potrafię. Ranki ładnie przysychają, więc pewnie za jakieś dwa tygodnie będzie mógł jechać do @Chrumka i Sherlocka.
Czarna Kluska i Morena
- Natalinka
- Kontakt:
Z najświeższych wieści - Agawa i Rusałka już w swoim domu w Gdańsku! Darja donosi, że Rusałka schowała się w domku, a Agawa siedzi pod podróżnym kocykiem.
Czarna Kluska i Morena
Re: Rożek zajęty! Agawa+Rusałka w DS, Palmka w DS! [Waw]
Świetne wieści! Niech teraz dziewczyny się aklimatyzują! powodzenia
Wywołana do tablicy napiszę coś więcej.
Na początku to Agawa wydawała się odważniejsza, trochę zwiedziła klatkę, a potem wlazła pod kocyk i wystawiała spod niego pyszczek. Rusałka od razu popędziła do domku i nie ruszała się z ukrycia, później dołączyła do niej Agawa. Teraz to Rusałka czasem wygląda na zewnątrz, przyłapałam ją nawet na spacerze po klatce i rozmawianiu, ale uciekła, jak tylko mnie zauważyła.
Dajemy dzisiaj dziewczynom trochę spokoju, tym bardziej, że najwyraźniej uaktywniają się bez nas na horyzoncie. Chociaż nie jest to łatwe, bo najchętniej siedzielibyśmy nad nimi i się zachwycali.
Pod naszą nieobecność zniknęła pietruszka i trochę karmy, ale nawet nie wiem, czy obie zjadły... Martwi nas też to, że nie ubyło jeszcze wody w poidełku. Mamy interweniować czy jeszcze za wcześnie (jakieś 4-5 godzin)? Poidełko jest zamocowane najniżej, jak się da.
Na początku to Agawa wydawała się odważniejsza, trochę zwiedziła klatkę, a potem wlazła pod kocyk i wystawiała spod niego pyszczek. Rusałka od razu popędziła do domku i nie ruszała się z ukrycia, później dołączyła do niej Agawa. Teraz to Rusałka czasem wygląda na zewnątrz, przyłapałam ją nawet na spacerze po klatce i rozmawianiu, ale uciekła, jak tylko mnie zauważyła.
Dajemy dzisiaj dziewczynom trochę spokoju, tym bardziej, że najwyraźniej uaktywniają się bez nas na horyzoncie. Chociaż nie jest to łatwe, bo najchętniej siedzielibyśmy nad nimi i się zachwycali.
Pod naszą nieobecność zniknęła pietruszka i trochę karmy, ale nawet nie wiem, czy obie zjadły... Martwi nas też to, że nie ubyło jeszcze wody w poidełku. Mamy interweniować czy jeszcze za wcześnie (jakieś 4-5 godzin)? Poidełko jest zamocowane najniżej, jak się da.
- Natalinka
- Kontakt:
Poidełkiem się nie martwcie - dziewczyny na pewno będą piły, jeśli poczują pragnienie. W transporcie miały ogórasa i świeże zielone, teraz też dostały, więc mogą nie potrzebować. U mnie zresztą nie piły jak smoki - a mam porównanie z innymi. Niektóre świnki piją mało albo nawet w ogóle.
I spokój dziś to może nawet fajny pomysł - niech się rozgoszczą i poczują u siebie. Ale też możecie się nie patyczkować i łapać małe, głaskać, miziać i podsuwać smakołyki
I spokój dziś to może nawet fajny pomysł - niech się rozgoszczą i poczują u siebie. Ale też możecie się nie patyczkować i łapać małe, głaskać, miziać i podsuwać smakołyki
Czarna Kluska i Morena
Dzięki za odpowiedź! W takim razie jutro wymiziamy. Pozdrów Rożka
-
- Miejscowość: Radom
- Kontakt:
Palemka ma się dobrze. Je już przy nas, prawie zero spięć między Pusią .
Dziewczyny zadowolone swoim towarzystwem .
[*] Pusia 7,5 lat była z nami, pożegnała nas 28.11.2020 r.
To też się odezwę! Dziewczyny są już u nas ponad miesiąc. Zaczęło się pechowo, bo od problemów z grzybem. Na szczęście Syrenka (tak przechrzciliśmy Agawę) już zdrowa. Niemęczona smarowaniem i innymi lekarstwami nawet nie protestuje za bardzo przed braniem na kolanka. Za to Rusałka to straszna wiercipięta, chociaż dzisiaj nawet długo wytrzymała głaskanie bez uciekania.
Wczoraj dostały rarytasy z działki dziadków, ale nie wszystkie liście zjadły chętnie. Część wysuszę i będziemy dawać zimą, może się przekonają, kiedy będzie brakować im świeżych pyszności.
Jutro jedziemy kontrolnie do weta z noskiem Rusałki, oby już ostatni raz!
A to dzisiejsze obiadowe.
Jak tam Rożek?
Wczoraj dostały rarytasy z działki dziadków, ale nie wszystkie liście zjadły chętnie. Część wysuszę i będziemy dawać zimą, może się przekonają, kiedy będzie brakować im świeżych pyszności.
Jutro jedziemy kontrolnie do weta z noskiem Rusałki, oby już ostatni raz!
A to dzisiejsze obiadowe.
Jak tam Rożek?
-
- Moderator globalny
- Miejscowość: okolice Torunia
- Kontakt:
Właśnie, jak tam Rożek? już w DS?Darja pisze:Jak tam Rożek?
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta
DT: Nikita, Baltazar i Don Pedro, Augustyna, Augustyn, Polikarp, Witkac, Wikta