Kastrat Gabryś szuka żony/wst.rez. [T-ń]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Kastrat Gabryś szuka żony/wst.rez. [T-ń]

Post autor: Joanka »

Gabryś
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

- wiek - ok. 2 lata na 06.2017
- płeć - samiec/ kastrat
- nr adopcyjny 3438
- stan adopcyjny: wst.rez. dla Doroty z Tychów /do adopcji 1.08.2017

- historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka oddana przez osobę prywatną, bo dziecko dostało kotka :levitation:
Świnka trafiła pod opiekę SPŚM, po kilku nieudanych próbach łączenia go z innymi samcami, podjęłam decyzję o kastracji.

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL Cavia Nature, VL Cavia Complete, sianko ziołowe, zioła, warzywa i owoce, pije z poidła. Generalnie wszystkożerny ;)
# kontakt do osoby decyzyjnej – Joanka PW (wiadomość prywatna) lub joankadt@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam ;)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
Biorę również pod uwagę podejście DS do posiadania świnki i jego zaangażowanie
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Balboa, Witalik
wilczurka

Re: Kastrat Gabryś szuka żony [T-ń]

Post autor: wilczurka »

Słodziak :love: ale "dostało kotka" oznacza że świnka nagle stała się "be" :( biedny Gabryś.. :(
poranek81

Post autor: poranek81 »

śliczny nerwusek
:buzki:
Kma1982

Post autor: Kma1982 »

Wiadomo jak reaguje na samiczki? Mam kandydatke
;) :D :świnka2:
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Gabryś jak prawdziwy gentelmen nie reaguje na samiczki przed ślubem, no nie wypada ;)
A tak poważnie, to nie chciałabym ryzykować jakąś ciążą, ponieważ Gabryś dopiero niedawno przeszedł kastrację, a okres kwarantanny po zabiegu to 6 tygodni. Tak więc, pozostaje nam czekanie, ale z doświadczenia wiem, że pary mieszane świetnie się dogadują :D
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
magdu

Post autor: magdu »

fajny ten Gabryś jest :)
poranek81

Post autor: poranek81 »

Joanka pisze:Gabryś jak prawdziwy gentelmen nie reaguje na samiczki przed ślubem, no nie wypada ;)
A tak poważnie, to nie chciałabym ryzykować jakąś ciążą, ponieważ Gabryś dopiero niedawno przeszedł kastrację, a okres kwarantanny po zabiegu to 6 tygodni. Tak więc, pozostaje nam czekanie, ale z doświadczenia wiem, że pary mieszane świetnie się dogadują :D
potwierdzam , mam od Joanki Persiego . jako jedyny ujarzmił moja zołzę Marlenkę (na zdjęciu Persi a za nim Marlenka)
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Ja też mam fantastycznie doświadczenie w tej dziedzinie. Łączenie z kastratem to bułka z masłem a potem się naprawdę swietnie w stadzie dogadują. Zawsze będę miała stada mieszane, oby jak najdłużej w obecnym składzie.
Szczerze polecam, tym bardziej że to śliczny samczyk.
magdu

Post autor: magdu »

czy Gabryś nadal szuka domku?
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Kastrat Gabryś szuka żony/wst.rez. [T-ń]

Po raz wczorajszej rozmowie mam dla Gabrysia rezerwację, po dokupieniu odpowiedniej klatki, organizujemy wpa :) czekają na niego 3 fajne świnko-panienki ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”