Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / Nuteczka chora :(

Post autor: martuś »

diefenbaker pisze:ona jest dokarmiana po tym przycięciu zębów czy daje radę sama?
Sama wcina ;) Teraz nawet więcej je niż przedtem bo ten ząb jej przeszkadzał. Ona pozbyła się tylko tego krzywego siekacza a lewy jej został więc może bez problemu gryźć. Wcześniej to ten prawy nie dość, że był wypychany do przodu przez te kostne narośle to jeszcze zaczął wykrzywiać się w lewo i zachodził już na ten zdrowy ząbek :? Dlatego jak Nutka wydobrzeje to umawiamy się na rwanie żeby już nie było problemów tym bardziej, że od tego zęba zrobił się ropień.

Muszę pochwalić Nutkę bo dzisiaj sama zaczęła chodzić (tzn bez przymusowego wywlekania z legowisk i kładzeniu na środku klatki :102: ). W nocy musiała wstawać bo wieczorem leżała w kapciochu a rano jak wstałam to spała w legowisku. Jak dałam rano trawę to sama do niej podeszła a nie tak jak było wcześniej, że tylko węszyła i się wyciągała a ja musiałam ją później przenosić bo wolała nie zjeść niż pójść... W dzień też przeszła z jednego końca klatki na drugi (a to 140 cm) bo zechciało jej się sianka :102: Więc na razie wszystko idzie w dobrą stronę a ja jestem mega szczęśliwa :love:
Obrazek
dominika45

Post autor: dominika45 »

O ŁAŁ!! :love: :like: ALE ŚWIETNE WIEŚCI!!!! Oby tak dalej NUTECZKO ! :love: !!
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Super Nuteczko! Tak się cieszę! :buzki: Uwielbiam filmiki z Twoimi dziewczynami. :love:
Pati od Mili

Post autor: Pati od Mili »

:love: :love: :jupi:
To najlepsze, co mogło się teraz wydarzyć. Bardzo jestem szczęśliwa, że z dziewczynami już jest tak dobrze.
Oby tak dalej
Awatar użytkownika
Beth
Miejscowość: Rybnik
Kontakt:

Post autor: Beth »

Świetne wiadomości :jupi: :jupi:
Aktualizacja WPA
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Dzisiaj rano obudziło mnie Nutkowe picie z poidełka :love: Moja kochana myszka już coraz więcej sama spaceruje, jak zgłodnieje to wstaje do jedzenia, z podaniem leków do pysia już mamy małe problemy bo zaczyna uciekać :szczerbaty: Wczoraj rozmawiałam z panią doktor to śmiała się z Nutki, że już zaczyna kombinować :102: Od dzisiaj zmniejszamy steryd - pół tabletki rano przez 3 dni, później pół tabletki co drugi dzień (też ze trzy podania) i będziemy mogli już odstawić :102: Antybiotyk do poniedziałku a mniej więcej za miesiąc umawiamy się na rwanie siekacza. Przy okazji Tola pojedzie na korekcję bo do tego czasu na pewno jej ząbki urosną (mam nadzieję, że wytrzyma...).
Z lewej łapki pomału schodzi obrzęk, z prawej tylnej odpadł już strupek i łapka wygląda ładnie:) Jeszcze tylko przednie ma brzydkie ale wydaje mi się, że za niedługo też zrobią się strupki, które odpadną.
A mój biedny Frugasek cały czas chory... Dwa dni temu znowu miał atak. A tak to kilka/kilkanaście razy dziennie go skręca w ciągu dnia po czym miauczy przeraźliwym głosem i biegnie (tzn. chciałby biec ale nogi ma sztywne i się wywraca) do jedzenia... W tym tygodniu robię mu dwa wyniki, które zasugerował dr Cichocki (aż wstyd, że tyle czasu z tym czekałam...) ale tu jest minus bo musi być 12 godz głodówki a jak jego skręca to wtedy Frugo bardzo dużo je... Nie wiem jak uda mi się go przegłodzić tyle godzin :?
Obrazek
Awatar użytkownika
pastuszek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: pastuszek »

Super wieści o Nutce :jupi:

A za Frugaska i jego wyniki :fingerscrossed:
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Brawo Nucia :D . Biedny Frugo, dla niego dużo kciuków :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

Nucia,dawaj tak dalej :D
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Biedny Fruguś... czy jak idzie ku lepszemu nie mogłoby wszystko... mocno za niego :fingerscrossed: i za Nucie oby tak dalej :love: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”