Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
- Miejscowość: Puck
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / Nuteczka chora :(
To świetnie! Prawdę powiedziawszy, nie dońca wierzyłam, że Nutce się uda. Świnki, które były ze sobą zżyte, źle znoszą rozstanie. Dobrze, że masz Tolę. Pewnie ona zmotywowała Nutkę do walki. I czadowo robi stójki. Remik i Rubik też tak robili. Eh, szkoda, że już ich nie ma..
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Nie tylko Ty miałaś wątpliwości. Ja codziennie jak na nią patrzyłam to nastawiałam się, że to mogą być nasze ostatnie chwile... Obiecałam sobie, że jeśli zobaczę, że Nucia się męczy, przestanie jeść i zrobi się apatyczna to pozwolę jej pobiec do Nali... Ale Nutka to twarda babka więc się nie poddawała a ja tylko jej pomagałam (męcząc ją robiąc bolesne zastrzyki i wciskając różne rzeczy do dzióbka).Prosiakowo pisze:Prawdę powiedziawszy, nie dońca wierzyłam, że Nutce się uda.
Najważniejsze, że jest poprawa. Później będziemy się zastanawiać co zrobić z ropniem i siekaczem...
- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
Bardzo się cieszę
oby tak dalej Nucia 

- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Dzielna Babcia :love:Bardzo się cieszę,że jest lepiej

-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Miło czytać, że z Nucią lepiej
, tak trzymać i jeszcze

- KARINA2613
- Miejscowość: Koszalin
- Kontakt:
- pastuszek
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Super, tak trzymać Nutko 

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Wczorajszy wieczór dziewczyny spędziły na balkonie

Tola i jej miny

Nie wiem co dalej robić z Nutką... Myślałam, że za tydzień będzie można ją położyć spać żeby wyrwać siekacza i oczyścić ropień w narkozie a dr Kasia zaleca żeby jeszcze z miesiąc poczekać
Codziennie Nucię męczę wyciskaniem ropnia (czasami wystarczy zerwać strup i podusić a czasami muszę nakłuwać i to kilka razy w różnych miejscach bo ropa nie chce lecieć
) - chyba nie muszę pisać jak ją to musi boleć... a ja też się niekomfortowo czuję męczyć tak swojego futrzaka
Z chodzeniem dalej słabo. Jak ją położę na środku klatki to doczłapie się do miski albo do legowiska ale jak już zalegnie to całą noc leży w jednym miejscu... Do piątku ciągniemy to leczenie (czyli antybiotyk plus steryd) a od soboty będziemy powoli odstawiać leki...

Tola i jej miny

Nie wiem co dalej robić z Nutką... Myślałam, że za tydzień będzie można ją położyć spać żeby wyrwać siekacza i oczyścić ropień w narkozie a dr Kasia zaleca żeby jeszcze z miesiąc poczekać