Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / dziewczyny chore :
Jestem z wami całym sercem.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Nutka bez zmian. Słabo je - jedyne co chce to trawę, trochę mniszka i listek babki ale to są i tak zbyt małe ilości... Ratunkową wypluwa. W nocy bobki były twardsze i uformowane (ale były cieńsze i mniejsze od normalnych) a rano znowu plastelinowa maź
To wygląda jakby miała przykurcz bo jest skręcona w rogalika w prawą stronę a jak chcę ją położyć na płasko albo żeby główkę skręciła w lewo to strasznie krzyczy... Tak zastanawiam się nad tolfiną ale nie chcę w ciemno podawać. Dzwoniłam do Szczecina to nie ma ani dr Kasi ani dr Krzysztofa. Próbowałam nawet do dr Kacprzak-Kamińskiej ale nie wiem czy mam aktualny numer telefonu bo nie odbiera.
A dzisiaj mija rok jak panna Tolcia dołączyła do stada
Tylko szkoda, że nie możemy świętować w takim składzie jak rok temu bo nie ma już Nalusi a Nuteczka też nie ma sił na imprezowanie. Tola sama będzie objadała się smakołykami.

A dzisiaj mija rok jak panna Tolcia dołączyła do stada

Marta,zadzwoń do W-wy.Może ktoś będzie miał czas i coś poradzi.
- martuś
- Kontakt:
Wysłałam smsa do dr Kacprzak to odpisała mi, że jak będzie mogła rozmawiać to oddzwoni.
Nucinka zjadła 1 ciasteczko alfalfa i popiła z poidełka
Wcześniej nie chciała pić ale widać po ciasteczku zmieniła zdanie. Probiotyk jak jej daję to ładnie pije a ratunkową pluje
Jestem w stanie wcisnąć niecały 1ml
Zastanawiam się jak jeszcze mogę ją rehabilitować oprócz masażu nóżek i ruszania łapkami.
Nutka jest kontaktowa tylko ciałko odmówiło współpracy
Jak podchodzę do klatki to zadziera główkę i patrzy na mnie tymi mętnymi oczkami.
Dopóki ona walczy to i ja walczę. Mam nadzieję, że jakoś się babunia pozbiera. W poniedziałek kończy 6 lat.
A Tolusia czuje się rewelacyjnie. Szwu jeszcze nie wydrapała więc na początku tygodnia będę musiała jej wyjąć. Teraz je wszystko (no oprócz siana...). Waga podskoczyła z 610 na 651g
Na szczęście chociaż ona się pozbierała i na razie się "nie martwię".
Nucinka zjadła 1 ciasteczko alfalfa i popiła z poidełka

Zastanawiam się jak jeszcze mogę ją rehabilitować oprócz masażu nóżek i ruszania łapkami.
Nutka jest kontaktowa tylko ciałko odmówiło współpracy

Dopóki ona walczy to i ja walczę. Mam nadzieję, że jakoś się babunia pozbiera. W poniedziałek kończy 6 lat.
A Tolusia czuje się rewelacyjnie. Szwu jeszcze nie wydrapała więc na początku tygodnia będę musiała jej wyjąć. Teraz je wszystko (no oprócz siana...). Waga podskoczyła z 610 na 651g

- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
Jakie to przykre, że zawsze smutki muszą przytłaczać pozytywne rzeczy...
bardzo się cieszę, że Tolcią idzie ku lepszemu i oby tak dalej
i wszystkiego naj z okazji rocznicy, oby było takich jeszcze duuużo
i razem z Nucią, która musi się pozbierać

- martuś
- Kontakt:
Nuteczka troszkę podjadła, zaczęła więcej pić ale martwią mnie jej nóżki. Wydaje mi się, że robią się małe odleżyny... Smaruję maścią z witaminą a, niedawno posmarowałam jej avilinem i na chwilę założyłam opatrunek żeby balsam wchłonął się w nóżki a nie w legowisko. KARINA poleciła mi solcoseryl - sprawdzony u jej świnek - ale u nas apteki już pozamykane... Niby jutro jakaś ma być otwarta to kupię jeśli będą mieli... Nutka daje sobie masować nóżki ale żeby nimi ruszać to już nie bardzo - widać, że ją to boli bo piszczy i próbuje się podnieść żeby uciec. Do tego lewa tylna stópka jest obrzęknięta i drży po masowaniu (tak jak u ludzi drgają mięśnie przy braku magnezu).
Tak bardzo się o nią martwię
Tak bardzo się o nią martwię

Martuś martwimy się b ale to bardzo Razem z Tobą!! Trzymajcie się...

-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt: