Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / dziewczyny chore :
Siedzę w pracy i się martwię
moja mama z nią została i ma się zająć... rano jak wstałam to Nutka leżała na boku z wyciągniętymi nogami a jak ją brałam na ręce to piszczała... Nutka dziwnie podkurcza nogi jak leży, nie może chodzić...wygląda podobnie jak kiedyś przy tych dziwnych atakach/paraliżach... na szczęście zjadła trochę trawy i bazylii

-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
-
- Miejscowość: Puck
- Kontakt:
Oj, źle, biedna Nutka.
- KARINA2613
- Miejscowość: Koszalin
- Kontakt:
to jakiś koszmarny dzień świstaka
jak Toli się troszkę polepszyło, to teraz z Nutką cyrki się dzieją. ostatnio coś za mocno te prosiaki dają nam popalić
trzymam kciuki za Was dziewczyny
Mama coś meldowała na temat stanu Nutki?

trzymam kciuki za Was dziewczyny

Mama coś meldowała na temat stanu Nutki?
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Oj źle się u was dzieje
biedne dziewczyny, jak już choroba się przyplącze to długo trzeba walczyć. Trzymam kciuki. Daj znać czy jest lepiej.
A Nutka karmę je? Czy tylko miękkie rzeczy?

A Nutka karmę je? Czy tylko miękkie rzeczy?
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Ja dzisiaj na szczęście tylko do 14 byłam w pracy więc od razu przywiozłam jej kroplówę i kombajn witamin z grupy b. To podałam tak intuicyjnie bo do gabinetu jak zwykle jest problem z dodzwonieniem.
Nuteczka potrzebuje kciuków. Dr Krzysztof się rozchorował więc z nim nie rozmawiałam ale dzięki cioci paprykarz udało się z nim skontaktować i w sumie zalecił to co ja już zrobiłam (czyli podanie kroplówki). Później rozmawiałam z dr Kasią (od świnek) to zaleciła jeszcze dorzucić buscopan przeciwbólowo, probiotyk 3xdziennie i rodicare akut 3xdziennie. Nutka jest taka biedna jak leży
Po tym buscopanie jest delikatna poprawa - wcześniej leżała zwinięta i tylne nogi miała podkurczone aż pod przednie a teraz leży w miarę normalnie. Od 14 do 17.30 nie było ani siku ani bobka. Na szczęście później poszło siku, po nim bobki (ale brzydkie). Nutka sama chce jeść tylko trawę i bazylię.
Tak wygląda moja biedna myszka
https://www.youtube.com/watch?v=OukIUhVozdw
Nutka próbuje się umyć
https://www.youtube.com/watch?v=4QFoZMPSyc4

Ranka Toli. Szew jeszcze na swoim miejscu
Ropy na razie nie czuć i oby tak zostało

Nuteczka tak podkurczała tylne łapki. Teraz jest trochę lepiej

Dzima ona od kilku dni je tylko miękkie rzeczy dlatego ten siekacz raczej będzie do wyrwania bo widać, że ją boli jak je coś twardego... I tu mam problem bo teoretycznie powinna dostawać antybiotyk na tą ropę a z drugiej strony boję się, że po następnej dawce może już nie być co ratować...
Nuteczka potrzebuje kciuków. Dr Krzysztof się rozchorował więc z nim nie rozmawiałam ale dzięki cioci paprykarz udało się z nim skontaktować i w sumie zalecił to co ja już zrobiłam (czyli podanie kroplówki). Później rozmawiałam z dr Kasią (od świnek) to zaleciła jeszcze dorzucić buscopan przeciwbólowo, probiotyk 3xdziennie i rodicare akut 3xdziennie. Nutka jest taka biedna jak leży

Tak wygląda moja biedna myszka

https://www.youtube.com/watch?v=OukIUhVozdw
Nutka próbuje się umyć
https://www.youtube.com/watch?v=4QFoZMPSyc4
Ranka Toli. Szew jeszcze na swoim miejscu

Nuteczka tak podkurczała tylne łapki. Teraz jest trochę lepiej
Dzima ona od kilku dni je tylko miękkie rzeczy dlatego ten siekacz raczej będzie do wyrwania bo widać, że ją boli jak je coś twardego... I tu mam problem bo teoretycznie powinna dostawać antybiotyk na tą ropę a z drugiej strony boję się, że po następnej dawce może już nie być co ratować...

Ależ biedulki
Tak by się chciało pomóc...
Trzymamy