Lusia, Plamka i Frugo - Inka za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*] / Tolcia chora...

Post autor: Pulpecja »

martuś pisze: Ale musiałam już usunąć Nalusię z avataru... Eh jak bardzo mi jej brakuje :(
Dlaczego musiałaś? Ja mam w awatarze Pulpeta i nie wyobrażam sobie innego :cry: Też mi go bardzo brakuje, Julianka też...
Trzymam :fingerscrossed: za dziewczynki, takie maleństwa...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Nutka też ma ropień :glowawmur:
Obrazek
Katia69

Post autor: Katia69 »

Wszyscy tutaj ściskamy kciuki za dziewczyny :fingerscrossed: Musi być w końcu dobrze!
:pocieszacz:
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

O matko, co to się dzieje :sadness:. Bardzo mocno trzymam :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Już w domu to mogę na spokojnie opisać.
Nutce (tak jak myślałam...) zrobił się ropień od tego dziwnego siekacza. Prawdopodobnie będzie on do wyrwania bo trochę się rusza i są przy nim znowu te kostne narośle. Na razie obserwujemy, jeśli ropa się nazbiera to ściągamy i oczywiście kłujemy penicyliną :glowawmur: Muszę sobie w kalendarzu rozpisać która kiedy ma zastrzyk bo Tola leci co 3 dni a Nutka na razie co 2 dni.

Z Toli doktor jest bardzo zadowolony. Oczko jest już tak ładne, że doktor zapomniał, że coś było nie tak i dopiero skojarzył jakie było brzydkie na ostatniej wizycie jak powiedziałam, że wróciło unerwienie :szczerbaty: Dr bał się, że unerwienie po tak długim czasie już nie wróci a tu po miesiącu Tola zaczęła mrugać :102: Ropy było bardzo mało (może ze dwie krople wyleciały ale dr baaardzo mocno naciskał). Naciął policzek żeby dokładnie pooczyszczać i przez kilka dni mam w domu sprawdzać czy w środku jest czysto. Tola ma też założony szew żeby rana nie była aż taka duża. Trzonowce standardowo przerośnięte, dziura po wyrwanym zębie zapchana jedzeniem i włosami a pod tym wszystkim było trochę ropy. Doktor też był pozytywnie zaskoczonym ułożeniem żuchwy bo jak byłam ostatnio to była całkowicie przesunięta w lewo i doktor długą ją badał czy nie doszło do zwichnięcia.

Generalnie jeśli chodzi o Tolę to jest dużo na plus i dr Krzysztof jest bardzo zadowolony ale za to u Nutki dopiero zaczynamy zabawę...
Obrazek
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

o rany...jak z jednym zaczęłyście na prostą wychodzić to znowu... :sadness: martuś :pocieszacz: bardzo mocno trzymam, żeby obie doszły całkiem do zdrowia w końcu :fingerscrossed:
Pulpecja pisze:
martuś pisze: Ale musiałam już usunąć Nalusię z avataru... Eh jak bardzo mi jej brakuje
Dlaczego musiałaś? Ja mam w awatarze Pulpeta i nie wyobrażam sobie innego :cry: Też mi go bardzo brakuje, Julianka też...
ja też mam Zajączka i Tamę i chociaż tak są obecni na forum, ale rozumiem, że może to ból sprawiać :pocieszacz:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Rety, po co świnkom takie zęby? Przeciez to koszmar! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
anmitsu

Post autor: anmitsu »

Kochani, trzymam mocno kciuki :fingerscrossed: Za zdrówko, za spokój i wytrwałość! :pocieszacz:
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Z Nutką coś się dzieje... a ja za pół godziny muszę iść do pracy :glowawmur: czy po pierwszym zastrzyku z penicyliny aż tak mogła się posypać? :(
Obrazek
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Cały czas o was myślę. I trzymam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”